Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Já mám problém na easy star že mi nedrží vrtule (originální) na osičce. Přilepil jsem ji vteřiňákem na odmaštěnou osičku a vždy po 10 minutách letu se odlepí a začne protáčet.
Máte na to nějaký fígl ???
Kupovat nějaký kužel se mi nechce origoš by přeci měla fachat nebo s tím máte taky potíže ??
Tom
koko píše:Nez to zacnes menit. Ja jsem pouze dal 2cl lipo 1700, trosku jeste dovazil, a lety byly vzdy pres 30 min. Ta lipolka byla tvrdsi nez 7cl. kan 1100 co jsem tam mel puvodne, takze i motor vic tocil. Puvodni vrtule je vyborna.
thsoft píše:Já mám problém na easy star že mi nedrží vrtule (originální) na osičce. Přilepil jsem ji vteřiňákem na odmaštěnou osičku a vždy po 10 minutách letu se odlepí a začne protáčet.
Máte na to nějaký fígl ???
Kupovat nějaký kužel se mi nechce origoš by přeci měla fachat nebo s tím máte taky potíže ??
Tom
Chtělo to číst stavební návod je tam napsáno nelepit vrtuli vteřiňákem ale fixačním lepidlem na šrouby a nebo epoxidem po zdrsnění osičky.
Jinak doporučuju vykašlat se na Guntrovku a koupit unašeč od MPJetu za 39,- a k tomu APC 6x4 za cca 69,- je to o hodně lepší.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Pucmeloud píše:Před půlhodinou jsem slepoval trup svého druhého ES. Po zkušenostech s prvním (který lítal tak dobře, že mi uletěl... ) jsem druhý pojal ve "velkém stylu": tříkolový podvozek, kola v papučích, průhledná kabina, karbonová výztuž...no hraju si. No a mimo jiné samozřejmě střídák. Na měřící stolici vyšel super pohon: motor TowerPro 2408-21T outrunner (za 11 doláčů na HC), který krááásně svým zvonkem navazuje na gondolu a vrtule 7x4 E. Tah 680g, z Lipol 2s 1450 mAh max. proud 9 A. S vrtulí 6x4 necelých 8 A. K tomu regl 12A za dalších 10 dolarů....perfektní a odzkoušené. Ještě uvažuji o 3-listé vrtuli tak okolo 6". Všechno mám nafocené, ale neumím sem dát fotky....jinak bych to ukázal.
To bych také moc rád viděl, zkus to přidat jako nové éro na rcserver. A nebo ty fotky hod do zipu a treba pres www.leteckaposta.cz to uploaduj a vyplivne ti to link, pres ktery to stahnem.
Koupil jsem ES přímo v RCM v Pardubicích a žádný CZ návod v krabici nebyl. Dík za tip zkusím nejdřív zdrsnit a epoxy a pozdeji případně koupit vrtuli dle doporučení.
Tom
kroxigor píše:Chtělo to číst stavební návod je tam napsáno nelepit vrtuli vteřiňákem ale fixačním lepidlem na šrouby a nebo epoxidem po zdrsnění osičky.
Jinak doporučuju vykašlat se na Guntrovku a koupit unašeč od MPJetu za 39,- a k tomu APC 6x4 za cca 69,- je to o hodně lepší.
No letová hmotnost dozajista stoupne a čelní odpor taky, ale ten stříďák je na to silný až až. Takže snad to poletí....no potom poreferuju.
Přední podvozková noha není řiditelná, to už by bylo fakt moc . No počkejte si na fotky, až bude podvozek s kolama a papučema. Myslím, že to bude zajímavý vzhled
To Pucmeloud: To je pecka!!! ten podvozek je super! to bude erko... Papuce vypadaji paradne! drzim palec! sem zvedavej jak to bude vypadat ve finale
To thsoft: Na vrtulku mi stacil 5ti minutovy epoxy. Povolila pouze pri pristani na zadech kdyz chytla o zem, ale jinak naprosto ok. Jo podle navodu se ma propichnou spendlikem spicka toho kuzele aby mel kama odejit vzduch kdyz to budes nasouvat na tu hridel. (Kdyz sem vrtulku lepil podruhe, zapomelsem to znovu propichnou a bylo to hodne znat... Pri nasazeni vrtule na hridel to ten vzduch stahl z te hridelky zpatky)
Ale panove vzdyt by stacil duralovy unasec MPJet 2.3mm a hotovo. Tak jake pak lepeni. Ten Permax bezproblemu utahne 6" vrtuli. Takze bud APC E 6x4 a nebo je dobra i Master Airscrew 6x3,5". Nak