Výběr modelářského nabíječe
-
HONZIK 22
Re: Výběr modelářského nabíječe
Jo jo. Dobry napad honit z toho dalsi veci. A co pajeni?Pajecim perem bez zdroje?Nebo temi teplovzdusnymi pistolemi bez droje?Nebo bruskama ,vrtackama bez zdroje?
Taková nabíječka není dvakrát levná. A i když se většinu věcí dnes daří navrhovat jako "bezpečné i v případě poruchy", tak občas se zadaří něco s čím autor neuvažoval. Nebo by to pro ten případ bylo složité a drahé. Pro některé levné spotřebiče je vhodné volit odpovídající levný zdroj (a třeba i méně univerzální. Vnučka když přijela k mému kamarádovi, a během pobytu vytřískala mobil, tak jej vrazila do USB notebooku. Kámoš jej měl téměř permanentně zapnutý a tak jako možnost po ruce se nabízel. Až jednou se pochvíli z obou zařízení zadýmilo s škoda byla desítky tisíc. A ntb do provedení opravy, mimo provoz. Když se mi o tom v mailu zmínil, tak jsem zakroutil hlavou, a poslal mu odkaz na výkonnější, ale s adaptérem 230V s USB výstupem a možností dokoupení šňůr s různými typy USB konektorů dle daného přístroje. Ještě ten den jej objednal. Co bylo na straně mobilu nebo šňůra za problém těžko říct.
Naposledy upravil(a) guchar dne úte 21.11.2023 9:08, celkem upraveno 1 x.
Dívám se špatně nebo ta S6 nemá definovatelý počet cyklů nabít-vybít u NiXX, tak jak to měly B6ky?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Máš na mysli opakování testovacích cyklů s nějakým násobkem C? Nebo režim formování I(Char. i Dis.) = 0.1C (pro NiCd a pro NiMH i o něco méně) s režimem Charge 15 hodin a Discharge do 0.90V (případně nastavitelně něco kolem1.0 V (při prvním cyklu vyrovnání článků baterie)? Nebo spíš pokus o oživení dlouho nepoužívaných Nixx článků? Nesouvisí to s překonáním názoru, že úbytek kapacity neúplným vybíjením byl prokázán jen pro velký počet stejných opakování např. u družic kolem Země? A v běžném provozu se jsou režimy tak odlišné, že k tomu prakticky ne může docházet?prikrylm píše:Dívám se špatně nebo ta S6 nemá definovatelý počet cyklů nabít-vybít u NiXX, tak jak to měly B6ky?
Že by paměťový efekt Nixx článků a baterií byl poslán tam kam patří? Do říše překonaných legend?
Mám na mysli opakované vybíjení-nabíjení.
Pravda použil jsem jen párkrát na nalezené NiCd články a jestli nabíječka nekecala, tak se vybitá energie s cykly skutečně zvětšovala, takže na tom "občerstveni" asi něco bude. Na NiMH možná podobný proces aplikovat cenu nemá.
Pravda použil jsem jen párkrát na nalezené NiCd články a jestli nabíječka nekecala, tak se vybitá energie s cykly skutečně zvětšovala, takže na tom "občerstveni" asi něco bude. Na NiMH možná podobný proces aplikovat cenu nemá.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tohle ba i krátké pulzy vybijení mezi nabíjením jsem zkoušel mnohokrát, a u různých typů. Závěry byly naprostá většina výsledek nula. Mrtvolu nevzkřísíš. Pár výjimek NiCd a i NiMH vedlo k malému zlepšení (asi tak do 10%). Jen zlepšení bylo dočasné. V řádu dnů nebo týdnů se vrátil původní a často i ještě horší stav. Je pravdou, že ty málo zhoršené, šly nějakou dobu používat v nekritických aplikacích, kde hlavně byly nižší vybíjecí proudy.prikrylm píše:Mám na mysli opakované vybíjení-nabíjení.
Edit02 Nemáte někdo jednu z nabíječek: Jednokanálové Spektrum Smart nabíječ S120 20W (/ S150 50W)? Spektrum Smart nabíječ S120 20W USB-C, QUALCOMM Quick Charge 2.0/3.0 respektive Spektrum Smart nabíječ S150 1x50W AC, přes konektory IC3™ nebo IC5™ nabíječ komunikuje s baterií, s cílem upravit parametry pro efektivní rychlé nabíjení QUALCOMM Quick Charge Smart technologie v SoC čipech firmy Qualcomm, v1.0 až v5, Wikipedie jiný protokol zrychleného (Smart) nabíjení BattGO, obdoba systému Traxxas ID Digitalizace vládne dnešku. Za krátko si bez uP v čipech, ani neutřeme zadek. Pohony a RC soupravy budou lepší bez takové vymoženosti. Ale pokud někdo létá s online kamerou, nebo FPV, a jako obrazovku má chytrý mobil, tak by se mu rychlé dotankování baterky v mobilu mohlo hodit.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: Novinky v RC všeobecně
SkyRC D200neo
https://www.skyrc.com/Charger/d200neo
Pekná, ale nemá napr. regeneračné vybíjanie do aku. Ext. vybíjanie iba pomocou drahého originál vybíjača. Myslím, že Hota D6 Pro (S6) je stále lepšia voľba aj kvôli cene.
https://www.skyrc.com/Charger/d200neo
Pekná, ale nemá napr. regeneračné vybíjanie do aku. Ext. vybíjanie iba pomocou drahého originál vybíjača. Myslím, že Hota D6 Pro (S6) je stále lepšia voľba aj kvôli cene.
FrSky Tandem X20
Jdu si pro radu ohledně nového nabíječe . Vlastním Peakpower EQ 1000 viz foto na ,který jsem léta nesáhl a chtěl bych pořídit nějaký blbovzdorný zařízení co by mohl obsluhovat i syn a já se nemusel bát ,že vyhoříme
. Dvou kanálový nabíječ by byl asi lepší (mám Emaxe) ,ale netrvám na tom . Jde mi hlavně o co nejjednodušší nastavení nabíjení a dostatečné balancovaní baterií.
Nějaký tem jsem tu našel a pročet ,ale vývoj jde dopředu tak abych nepořídil něco zastaralého .
Nějaký tem jsem tu našel a pročet ,ale vývoj jde dopředu tak abych nepořídil něco zastaralého .
Blizzard Multiplex ,Traxxas E-MAXX ,Proboat Mystic 29
Turnigy 9x,Flysky FS-GT3C,Robbe EQ-BID 1000W
Hobbyking teď nabízí z Evropského skladu klon Hota D6 Pro AC/DC pod názvem Reaktor D6 za hodně dobrou cenu.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Jiri píše:Hobbyking teď nabízí z Evropského skladu klon Hota D6 Pro AC/DC pod názvem Reaktor D6 za hodně dobrou cenu.
Cena pěkná což o to ,ale není skladem
Blizzard Multiplex ,Traxxas E-MAXX ,Proboat Mystic 29
Díval jsem se teď na HK a mají tam za slušný peníz Horu
https://hobbyking.com/en_us/hota-p6-2-x ... ly.html#qa[bW9kZT03JnBhZ2U9MSZxdWVzdGlvbl9zZWFyY2hfY29udGVudD0=]
Ale nikde jsem nenašel jestli má režim storage, ten používám a chyběl by mi. Jinak jsem měl zatím vybraný Toolkit M6D. V podstatě mám požadavky na max 6S, stačí mi 5A a tím pádem 150W. Vstup mi stačí externí, zdroj mám.
https://hobbyking.com/en_us/hota-p6-2-x ... ly.html#qa[bW9kZT03JnBhZ2U9MSZxdWVzdGlvbl9zZWFyY2hfY29udGVudD0=]
Ale nikde jsem nenašel jestli má režim storage, ten používám a chyběl by mi. Jinak jsem měl zatím vybraný Toolkit M6D. V podstatě mám požadavky na max 6S, stačí mi 5A a tím pádem 150W. Vstup mi stačí externí, zdroj mám.
blesk píše:... jsem nenašel jestli má režim storage...
https://cdn-global-hk.hobbyking.com/med ... ressed.pdf
strana 18
jyrry.webnode.cz
Ten se mi libí a zejména za CZK 1 344.32 (INCL. TAX). Ještě to chce zdroj 24V (nebo 12 či 15V) zdroj 600W a lépe cca 900W např. Průmyslový napájecí (spínaný) zdroj 24V 40A 960W nebo taky podobný ? stejný Průmyslový zdroj S-1000-24, 24V/1000W spínaný
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
guchar píše:Ten se mi libí a zejména za CZK 1 344.32 (INCL. TAX). Ještě to chce zdroj 24V (nebo 12 či 15V) zdroj 600W a lépe cca 900W např. Průmyslový napájecí (spínaný) zdroj 24V 40A 960W nebo taky podobný ? stejný Průmyslový zdroj S-1000-24, 24V/1000W spínaný
12V neber, aspoň 24V zdroj.
zdroj 24V 30A 720W je optimálny k téj HOTA P6
https://www.bighobby.cz/prumyslovy-napa ... -chlazeni/
FrSky Tandem X20
Velmi hezké Review HOTA D6 Pro Zveřejněno: duben 2021 Vytknutý nedostatek: chybí (hlavní) vypínač pro 230V, řeším prodlužkou s vestavěným masivním vypínačem a přepěťovou ochranou.