DA 150 zapalovanie
DA 150 zapalovanie
Ahoj, ma niekto skusenost s pripadnym servisom/diagnostikovaním zapalovania ?
Nasiel som nejake starsie prispevky, ale zaujima ma aktualny stav.
Ak niekto vyskusal aj alternativu zapalovania k tomuto motoru, budem vdacny za kazdy tip
Ak niekto vyskusal aj alternativu zapalovania k tomuto motoru, budem vdacny za kazdy tip
Re: DA 150 zapalovanie
A nie je to náhodou jedno aké zapaľovanie k motoru pripojíš. Teda ak má Halove magnetické čidlo a bežnú iskrivú sviečku, tak nevidím dôvod prečo by motor nefungoval s hocijakým zapaľovaním.
No, síce fungoval a fungoval môže byť rozdiel , ale nie v samotnej podstate činnosti, ale povedzme v nastavení krivky predstihu, taktiež sa môžu líšiť vo výkone a dĺžke iskry, v napájacom napätí a spotrebe energie, v úrovni rušenia a v iných fičúrach.
No, síce fungoval a fungoval môže byť rozdiel , ale nie v samotnej podstate činnosti, ale povedzme v nastavení krivky predstihu, taktiež sa môžu líšiť vo výkone a dĺžke iskry, v napájacom napätí a spotrebe energie, v úrovni rušenia a v iných fičúrach.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr píše:A nie je to náhodou jedno aké zapaľovanie k motoru pripojíš. Teda ak má Halove magnetické čidlo a bežnú iskrivú sviečku, tak nevidím dôvod prečo by motor nefungoval s hocijakým zapaľovaním.
tiez som si to myslel ... ale dostal som sa aj k inej informacii, kde mi predajce potvrdil, ze DAcka si potrpeli vylucne na svoje, a tu by mozno fain, keby to niekto potvrdil alebo vylucil vlastnou skusenostou a nie len presurfovanymi forami ..., nacitane mame asi vsetci
Vlastnú skúsenosť s DA nemám, to bola len taká moja úvaha.
Na druhej strane každý výrobca sa predsa snaží predať svoje výrobky a svoje príslušenstvo k nim.
Avšak fyzika tých 2-taktných benzínových motorov sa ale prakticky nelíši, tak nevedno, či to nie sú od predajcu len také kaleráby do hlavy zákazníka, aby mu predal svoje zápalko za násobne vyššiu cenu, než je nejaké čínske noname.
Ale ako vravím, sú to len moje úvahy, možno niekto s tým má skúsenosť, že to naozaj nahradiť nejde.
Na druhej strane každý výrobca sa predsa snaží predať svoje výrobky a svoje príslušenstvo k nim.
Avšak fyzika tých 2-taktných benzínových motorov sa ale prakticky nelíši, tak nevedno, či to nie sú od predajcu len také kaleráby do hlavy zákazníka, aby mu predal svoje zápalko za násobne vyššiu cenu, než je nejaké čínske noname.
Ale ako vravím, sú to len moje úvahy, možno niekto s tým má skúsenosť, že to naozaj nahradiť nejde.
VTjr píše:Vlastnú skúsenosť s DA nemám, to bola len taká moja úvaha.
suhlasim s tebou, tiez mi napadlo to iste, ... mozno by som mal dodat k celkovemu kontextu aj info, kde mi spomenuty predajca sucasne oznamil, ze uz sa nevenuje dovozu tejto znacky, ale jeho skusenost s kompatibilitou resp. alteratívami bola taka, ako som spomenul v uvode
pohodak píše:Ahoj, ma niekto skusenost s pripadnym servisom/diagnostikovaním zapalovania ?
Zkus kontaktovat Jindru Dořičáka https://www.flyhenry.cz/index.php/cs/about/elektronicke-zapalovani
RadekH píše:Zkus kontaktovat Jindru Dořičáka https://www.flyhenry.cz/index.php/cs/about/elektronicke-zapalovani
dik
Mam DA 100. Tiez odislo zapalovanie. Tak som kupil Xzcel, ci ako sa to volalo. Cinske. Prerobil som umiestnenie magnetu na unasaci, lebo s tym od DA to nechcelo ist. Ale nakoniec islo do kosa, lebo motor nechodil dobre. Kupil som original a ide ako hodinky. V konecnom dosledku som to mal drahsie o to cinske zapalovanie.
Užitočná informácia.
Ale upozornil by som, že aj čínske zapaľovania bývajú rozdielnej kvality, takže to zovšeobecňovať nie je celkom správne.
Ale samozrejme originál je originál. Len by to chcelo zistiť v čom sa to originálne zapaľovanie líši, že je lepšie. Sú tu isté parametre, napr. krivka predstihu, dĺžka a výkon iskry citlivosť na to magnetické čidlo atď.
Ale upozornil by som, že aj čínske zapaľovania bývajú rozdielnej kvality, takže to zovšeobecňovať nie je celkom správne.
Ale samozrejme originál je originál. Len by to chcelo zistiť v čom sa to originálne zapaľovanie líši, že je lepšie. Sú tu isté parametre, napr. krivka predstihu, dĺžka a výkon iskry citlivosť na to magnetické čidlo atď.
vsetkym dakujem za postrehy prispevky,
m,
m,