Prodej caravanu - převod na DI

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

Prodej caravanu - převod na DI

#1 Příspěvek od Kiwira »

Zdravím , protože nemám s kým se poradit , tak to zkouším zde. Jde o to : Z důvodu stěhování prodávám caravan. Pán který se mě na inzerát ozval, mi říkal , ať mu napíšu plnou moc a on se už o převod caravanu na dopravním inspektorátu postará. Kupní smlouvu samozřejmě sepíšem. Lze to tak udělat a nebo si mám dát na něco pozor ? Platba bude v pohodě, to mi dá peníze z ruky do ruky , ale jde mi o ten převod na dopravním inspektorátu.
Děkuji za vaše rady Mirek
Hrom do vrtule !!
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Prodej caravanu - převod na DI

#2 Příspěvek od DAF »

Pokud vím, plnou moc na provedení přepisu na DI je možné použít. Např. při prodeji vozidel přes bazar je to běžná praxe. A samozřejmě není od věci si ověřit, že převod byl skutečně proveden. To se ovšem nejlépe dělá, když jsi u zápisu přítomen. Nevím, jak u vás, tady v Práglu je možné si přes internet zabukovat termín, abyste nečekali dlouho. Předpokládám, že to bude stejné.
Hitec Aurora 9X
dracekvo

#3 Příspěvek od dracekvo »

Přečti si příběhy lidí, kteří věřili, že kupující auto přepíše a nakonec se na to vykašlali.

V současné zvrácené době jsou na jistotu dva postupy. Buď jít při koupi společně na registr a udělat převod.
Nebo přesně obrácene. Plnou moc, ať ti dá pán a přepis zařídíš ty. Nezapomenou si samozřejmě říct o 800,- za poplatek při přepisu.

Až dojede domů, tak si pošle malý techničkách, nebo prostě nahlásíš ztrátu a za pár stovek ti před převodem udělají nový.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

Kiwira se ptal, jestli je možné provést přepis s využitím plné moci, ano jde. A protože o podobných příbězích, o kterých dracekvo píšeš vím, napsal jsem, že je dobré si to ověřit nejlépe osobní přítomností. Mimochodem, pokud se nemýlím, může dojít na DI, předloží kupní smlouvu a vozidlo ze své osoby odhlásí. To se dostane do tzv. polopřevodu a nový majitel ho musí do (myslím) deseti dnů přihlásit na sebe. Přihlásit to může i později, ale už je to přestupek (pokud si dobře pamatuju). Kiwira mu předá tyto "odhlášené" papíry a pak už vše zavísí na novém majiteli.
Hitec Aurora 9X
mior
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mior »

A konečne na Slovensku tento "poloprevod" zrušili a dali to celé v jednom kroku.

A ani auto pristavovať nemusíš...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Shorty

#6 Příspěvek od Shorty »

DAF píše: Mimochodem, pokud se nemýlím, může dojít na DI, předloží kupní smlouvu a vozidlo ze své osoby odhlásí. To se dostane do tzv. polopřevodu a nový majitel ho musí do (myslím) deseti dnů přihlásit na sebe. Přihlásit to může i později, ale už je to přestupek (pokud si dobře pamatuju). Kiwira mu předá tyto "odhlášené" papíry a pak už vše zavísí na novém majiteli.

Není to pravda! DI max. vyzve nového majitele k zjednání nápravy. Pokud to nový majitel neudělá, odloží to a jsi dál majitel ty. Jediná možnost potom je soudní cesta.
Stalo se mi to s autem a jsem rád, že proběhlo jen jedno stání soudu. Po nabití rozsudku, už to DI na základě toho rozsudku, přepsal.
Plnou moc nedoporučuju pokud nevíš, jak je dotyčný spolehlivý.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Papir »

Taky jsem dal kdysi plnou moc kupujícímu k přepisu auta. Jenže on nepřehlásil.
Trvalo asi 3 měsíce, u dveří zvoní policajti a že "moje" auto páchá trestnou činnost - vykrádali co se dalo, tankovali a ujeli, ..
Naštěstí policajtovi stačila kupní smlouva komu jsem prodal.

Pak na dopravák, tam jsem řekl že jsem všechny papíry i značky ztratil, udělali za pár kaček nové papíry a hned jsem to odhlásil.
Jenom opruz s tím byl.

Takže ano jde to udělat s plnou mocí, ale nedoporučuju.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

4Shorty, tak muselo dojít ke změně. Pravda, přepis jsem nedělal už dlouho, ale stačila kupní smlouva, osobní data nabyvatele v ní a DI zapsalo odhlášení s tím, že nabyvatelem je určitá osoba. Asi by bylo nejlepší si na příslušný DI zavolat a zjistit podrobnosti přímo "u kováře" a neptat se "kovaříčka".
Nemám (naštěstí) takovou zkušenost jako Papir, ale auto bylo (před zápisem polopřevodu) nějakou dobu ve "vzduchoprázdnu" a a také jsem musel ukázat kupní smlouvu, že za ten přestupek opravdu nemůžeme.
Takže ano, jde to s plnou moci, ale...ale jak říkal už Felix Edmundovič důvěřuj, ale prověřuj a proto založil Čeku. V bazaru plnou moc, soukromě osobní přítomnost.
Hitec Aurora 9X
pepin

#9 Příspěvek od pepin »

Kiwira píše: Platba bude v pohodě, to mi dá peníze z ruky do ruky , ale jde mi o ten převod na dopravním inspektorátu.
Děkuji za vaše rady Mirek

Já bych radil vyřídit si přepis osobně, věnuješ tomu sice víc času, ale budeš mít klid a jistotu že ten karavan už není napsaný na tebe, ono se nikomu na ten inspektorát osobně nechce a jezdit s ním muže i když zustane napsaný na tebe.Měl jsem s tím trochu problém i u auta prodávaného přez autobazar---o všechno se postaráme, no jasně, jen to auto prodali a mě po třech letech volali z pojištovny, že jim dlužim na povinným ručením, nakonec se to vyřešilo, nic jsem nedoplácel ale pokud by nový majitel povinný neplatil, tak by to tehdy šlo všechno za mnou.
varok

#10 Příspěvek od varok »

Však to může p. Kiwira na DI odhlásit a nový majitel ať si s tím dělá co chce, ne? Nebo už to nejde?
pepin

#11 Příspěvek od pepin »

varok píše:Však to může p. Kiwira na DI odhlásit a nový majitel ať si s tím dělá co chce, ne? Nebo už to nejde?

Takto to myslím nejde, musí to neustále někomu patřit, pokud bys to zvrakovával, odhlásit to mužeš až na základě potvrzení že ten vuz od tebe převzalo nějaké vrakoviště.
Bildy

#12 Příspěvek od Bildy »

co jsem kdy nějaký registrovaný vozítko prodával, tak jsem si dycky udělal čas a byl současně s novým majitelem na úřadě....byť byly i jiný možnosti, který ale mohly přinést nějaký potíže. Tak proč nad něčím takovým dumat ? Pokud se tomu chce nový majitel vyhnout, tak možná není něco v pořádku.
Většinou jde na úřadu čas objednat, pokud to nechceš ´zednenaden´. Jednou nám dokonce vyhověli i v neúřední den. Kupující byl až ze severní asie a den se přizpůsobil jeho pracovnímu pohybu po westbohemii.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

taky jsem v r. 2005 prodával nepojízdné auto. Pán ( někde z Čech ) si přijel s odtahem, sepsali jsme smlouvu o prodeji, vyplatil peníze a podepsali jsme plnou moc s tím že převod zařídí. Dal mi i razítko firmy. Popravdě jsem byl rád, že jsem se auta zbavil.
Ovšem asi po roku si ke mě přišli 2 lidi pro ono prodané auto, že ho koupili a mají si ho u mě vyzvednout. Řešil jsem to s policií a pojišťovnou a ukázalo se že původní kupující patřil do party co kšeftovala s techničáky.
Takže za mě radši osobní převod na DI.
Zdravím
Pavel
varok

#14 Příspěvek od varok »

S tím mám taky právě špatnou zkušenost, tak bych řešil raději osobním setkání z kupujícím na DI. Nechal jsem kdysi dávno auto v jednom známém autobazaru, podepsal smlouvu a plnou moc a dostal peníze. Bazar sliboval že se o vše postará. Za pár let, asi 3 roky mi napsali dopis z Policie ČR, že se mám dostavit na služebnu v Místku, že jsou nějaké nesrovnalosti s autem co jsem vlastnil. Ukázal jsem jim smlouvu o prodeji do bazaru a tím to pro mě haslo. Bazar auto někomu prodal, ale neodhlásil ho z mého jména a nový majitel si dělal jeden přestupek za druhým. Prý s tím rozváželi pizzu a jídlo nebo něco takového. Ale nakonec se to vyřešilo.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JirkaA »

tzv. polopřevody byly dávno zrušeny, současně s tím vznikla možnost přepsat auto na kterémkoli úřadu, už nemusíš podle bydliště.
Jediné schůdné dvě možnosti, jak se vyhnout vykukům kteří se vykašlou na přepis jsou 1) domluvit se a sejít se na přepis společně, 2) ty s plnou mocí od kupujícího. Velký techničák nedat z ruky dokud nebude přepsáno.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“