Soutěž - kdo nabjí menším výkonem
Soutěž - kdo nabjí menším výkonem
Rád by som vedel, koľko prítomných diskutujúcich tu využíva viac ako 200W, čo má HOTA H6 PRO, ktorá má v sebe AC zdroj.
Podľa mňa by na základe minulých dát stačil 50W nabíjač.
Re: Výběr modelářského nabíječe
automet píše:Rád by som vedel, koľko prítomných diskutujúcich tu využíva viac ako 200W, čo má HOTA H6 PRO, ktorá má v sebe AC zdroj....
Myslím, že plný výkon AC zdroje jsem použil pouze, když jsem pral 15A do autobaterie. Než jsem koupil Hotu, používal jsem 150W zdroj, na kterém viselo 4-5 menších nabíječek, a na typické nabíjení 3s 2200 proudem do 3 A to stačilo.
Naposledy upravil(a) Jiri dne pát 08.12.2023 19:21, celkem upraveno 1 x.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Celeron píše:...A má taky větrák, co po cca nabití 100 baterek převážně 4S1P 2,6Ah kvičí jako sviňa. ...
Oba kanály mi hlásí přes 400 nabití, a fefrník žádný velký hluk nedělá. Ale je pravda, že v 95% případů si vystačím s nějakými 30 W na kanál.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Ináč vetráky najviac frčia nie pri nabíjaní, ale pri vybíjaní, lebo to teplo sa musí odviesť do vzduchu von z krabičky.
automet píše:Rád by som vedel, koľko prítomných diskutujúcich tu využíva viac ako 200W, čo má HOTA H6 PRO, ktorá má v sebe AC zdroj.
Tuhle jsem chtěl jít "rychle" lítat a neměl jsem nabito, použil jsem dva kanály na jednom bylo paralelně 4x2200 3s na druhém 3x3500 4S a tuším jsem tlačil 10A do obou. Jestli dobře počítám, je to +-120 + 160W, čili 280W... Ale to se mi povedlo opravdu jen jednou. Zatím.
Ale vem si, že máš nějakou 700 vrtulník, co lítá na 12-ti článek typicky 4500 mAh, dvě sady (4x 6S), tak abych pořád nevyměňoval baterky, nabiju 2 a 2 paralelně, když chci "něžně", tak 4,5A na baterku, takže 9A na kanál, 6S je +-24V čili 2x 24V x 9A a jestli dobře počítám je to 432W. A to jsem se u té 700-ky moc nerozohnil. Kdybych chtěl "všechno" nabít za půl hodiny (což baterky ještě vcelku slušně snáší), tak jsem skoro na 1 KW..
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Samozrejme u vrtuľníkov to chápem, ale u nás vetroňárov nie. Na dvojčlánok 1800 nalietame kľudne hodinu.
Nie všetci sú vetroňári. Ja ani vrtuľnikár nie som a keď mám naponáhlo tak do šesťčlánku 5000mAh pokojne pustím 10A a nie len do jedného.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
macil píše:Nie všetci sú vetroňári. Ja ani vrtuľnikár nie som a keď mám naponáhlo tak do šesťčlánku 5000mAh pokojne pustím 10A a nie len do jedného.
2C je v pohode, keď je na ponáhlo. Ja to tiež tak riešim.
Dnes už niektoré aku. podporujú aj 5C.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
automet píše:Rád by som vedel, koľko prítomných diskutujúcich tu využíva viac ako 200W, čo má HOTA H6 PRO, ktorá má v sebe AC zdroj.
V minulej dobe sa viac menej nabíjali prijimačové bat. Dnes väčšina modelov ma pohon elektro.
Nabíjanie 2C je už bežné. Podľa mňa je už 200W nabíjačka taký štandard hobby modelára.
FrSky Tandem X20
Záleží kto s čím lieta.
2C do 3S 2200 je cca 4,4A, teda na cca 55W. Cez 10 rokov som si vystačil s 50W nabíjačom.
2C do 3S 2200 je cca 4,4A, teda na cca 55W. Cez 10 rokov som si vystačil s 50W nabíjačom.
Re: Soutěž - kdo nabjí menším výkonem
Tu si niekto zase niečo dobré šľahol

Nejde rychlost, kterou Porsche GT3 jezdí, ale kolik může jet! S nabíječkou je to stejné: Kolik může dát, když to jde?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pak3vaNu04k[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pak3vaNu04k[/youtube]
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Ja keď som kedysi dávno bol elektroletec tak som sadu 12S 12Ah kŕmil dvomi zdrojmi 600W. Zostal mi už len jeden a jedna nabíjačka.
Vetrone nabíjam 12W
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
automet píše:Samozrejme u vrtuľníkov to chápem, ale u nás vetroňárov nie. Na dvojčlánok 1800 nalietame kľudne hodinu.
Jj, zrovna jsem dobil 350mAh 2S článek 4-mi watty, na který jsem lítal ~1h 20 minut
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
mimimum nabíjím 0,1A dvoučlánek 150mAh, maximum nabíjím 22A šestičlánek 22Ah protože víc nabíječka nedá (F6 Pro). maximum když nabíjím 4 šestičlánky najednou tahám něco přes 40A z 1200W zdroje.. takže za mě, 4kanál 1000W je super věc.