Kapátko-lahvička na vteřiňák

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapátko-lahvička na vteřiňák

#16 Příspěvek od Celeron »

Olin píše: na Temu 10 lahviček s jehlou za 53,-

Jo, tam si něco kup. Ale nejdříve si přečti reference na vyluxovaný karty a konta po nákupu. Na netu toho je hromada.
prikrylm

#17 Příspěvek od prikrylm »

Tak to byl asi nějaký "fake" Temu. Kolegyně si tam furt kupuje nějaké hadříky (co vím tak hodně dlouho) a na žádné luxování si nestěžuje.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše:Tak to byl asi nějaký "fake" Temu. Kolegyně si tam furt kupuje nějaké hadříky (co vím tak hodně dlouho) a na žádné luxování si nestěžuje.

možná na tom něco bude, já tady včera jen četl toto vlákno a kliknul na odkaz těch lahviček , dnes mi přišel jeden mail od Temu, že se nějak měněj obchodní podmínky a že mám cosi rozkliknout ----to by mohl být ten problém, nejspíš vubec nepujde o mejl od Temu ale od někoho kdo se za ně vydává. nic konkrétního nevím, mejl jsem jen přečetl, nic nerozkliknul a hodil ho do koše.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od TomasC »

Celeron píše:To v tom máš střední vteřiňák? Tak to musí být větší průměr jehly, kámoš, co si koupil před časem tu trojci u Pelikána mi tvrdil, že na středním to neprotlačí, jen na řídkým. Dík za info.

Ano střední a spíš bych ho označil za odleželý.
HONZIK 22

#20 Příspěvek od HONZIK 22 »

No vida. Funguje to. :mrgreen:
Jinak dnes mi prisla ,,express schnouci disperze,, PERFECT G a ta ma take velice peknou pipetku.Tu flasticku budu mit dlouho.S tim je pak radost pracovat. Zadne matlalapatla se nekona a nakonec se i usetri drahy obsah.
IMG_20240206_115532.jpg
ponornik

#21 Příspěvek od ponornik »

Pokud by někdo chtěl, mám tyto lahvičky v nabídce na modelářských burzách v objemech 10ml, 30ml a 100ml. Můžu i poslat, podrobnosti po SZ.
HONZIK 22

#22 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ponorniku upresni to pls. . Ty z E cigaretky ? Nebo ty z disperzi.
ponornik

#23 Příspěvek od ponornik »

Foto laviček, materiál LDPE...
Přílohy
IMG_20240206_171530.jpg
MaE

#24 Příspěvek od MaE »

Používám tyhle, na uzávěr dám buď jehlu, nebo nástavec na pipetu, co používají v laboratořích. Když je nezapomenu na konci práce profouknout, tak prakticky nezaschnou.
https://www.bonus-hk.cz/eshop/5ml-natur ... detail-277
https://www.bonus-hk.cz/eshop/uzka-natu ... detail-179
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Celeron »

MAE, jak jsou ty lahvičky tvrdý? Píšou HDPE, to zrovna měkčenej plast není. Není to tak tvrdý jako originály co jsou v tom vteřiňáky?
MaE

#26 Příspěvek od MaE »

Celeron píše:MAE, jak jsou ty lahvičky tvrdý? Píšou HDPE, to zrovna měkčenej plast není. Není to tak tvrdý jako originály co jsou v tom vteřiňáky?

Jsou možná o něco tvrdší než ty od Ponorníka(ty jsem měl taky, ale od číňanů). U nich mi taky vadilo, že jehla je součástí víčka .Při zaschnutí lepidla a pokusu o vypálení z toho víčka občas vypadla a už tam pak moc nedržela. Ty moje odkazované jsou ale podstatně měkčí, než ty v kterých prodávají vteřiňák. Koupil jsem jich více do kroužku, protože kluci z těch originálních lahviček nebyli schopni lepidlo rozumně dávkovat, většinou jim tam toho vytekl kýbl. Pak byla obrovská spotřeba a opatlaná éra.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Libor »

Co řešíme?
- lahvičky, ve kterých se prodává vteřiňák, jsou příliš tuhé a je třeba nepřiměřené síly protlačit lepidlo nástavcem?
- nástavec, který zajistí obsah lahvičky před tvrdnutím?
Je to tak?

Já používám originál lahvičky a na nich jehlu pro injekční stříkačku. Vypálím vždy zapalovačem, funguje to, lahvička mi vydrží, dokážu ji vypotřebovat. Ale stisk lahvičky je opravdu třeba poměrně silný.

To do té zakoupené lahvičky přelijete obsah originál lahvičky? Nebo lahvičku doplňujete z nějakého většího balení?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Celeron »

Co řešíme? MaE to popsal o příspěvek výše. Ty Bupaky jsou skoro kamenný a tak přelitím do těhle měkkejch s jehlou je dávkování úplně o něčem jiným. Originální lahvičky jsou k použití jen ty plochý ala volejnička, co v nich jsou vteřiňáky od některých prodejců. Na ty když se nasadí injekční jehla, tak mají stejnej kónus a kvůli plochým bokům lahvičky se dají lehce smáčknout. Mám tady dvě od Bolt a ty jsou suprový. Pelikán ty plochý Kavan má taky ale špička má blbej úhel na injekční jehly.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od TomasC »

Celeron píše:MNení to tak tvrdý jako originály co jsou v tom vteřiňáky?
Je to podstatně měkčí než originál.
Linj

#30 Příspěvek od Linj »

Náhodně jsem objevil obchod s docela zajímavým sortimentem a zkusil jsem objednat toto:https://www.x-zbozi.cz/lahvicka-s-jehlou-10ml-694.htm.
6 kousků už je doma a vypadají docela použitelně.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“