FrSky ETHOS
Re: FrSky ETHOS
V custom trimu se právě dá (alespoň dle simulátoru) k trimu z jiného letového režimu přičíst jen absolutní hodnota, aspoň nic jiného jsem nenašel. I když samozřejmě nemohu vyloučit, že jsem blbě hledal, nebo že se moje logika nesešla s logikou vývojáře.
Jinde, než u F3K jsem to taky řešit nemusel, ale protože to rádio chci na F3K, tak je to pro mne důležité.
Jinde, než u F3K jsem to taky řešit nemusel, ale protože to rádio chci na F3K, tak je to pro mne důležité.
Jasně ty "Canned mixes", co nabízí ETHOS jsou velký pomocník, který, kdyby FrSky nacpal do OTX, tak dneska nediskutujeme o "nedodělaných trimech".tomashr píše:Sorry, ale tohle je naprostý blábol. V OTX prostě z fleku nedá čtyřservové F5J nikdo, i ten "jaderný inženýr" si to musí pěkně rozepsat vedle atd. Ve výsledku pak všichni jen kopírují dvě dokola omílané šablony, kde se s tím někdo vytrápil, ta pro F3K je mimochodem docela dobrá (tam bych řekl, že autor tuto kategorii fakt létá), ovšem ta pro F3J/F5J je v dost ohledech zcestná.
...
Jestli někdo chtěl používat OTX na větroně a začal tím, že si do rádia strčil SoarOTX, tak chápu odkud plyne tolik odporu k OTX.
Nevidím překážku, dát čtyřservrové F5J z fleku, bude to delší jak v ETHOSu, páč tam nejsou ty přednastavítka (mimochodem přednastavítka v ETHOSu fungují fakt inteligentně, ty se rozhodně povedly - bez ironie!). Ale proč? Poskládám letadlo a běžím na pole, abych ho tam naklikal do rádia? Asi ne.
Naposledy upravil(a) prikrylm dne ned 18.02.2024 16:48, celkem upraveno 1 x.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
fireball píše:V custom trimu se právě dá (alespoň dle simulátoru) k trimu z jiného letového režimu přičíst jen absolutní hodnota, aspoň nic jiného jsem nenašel. I když samozřejmě nemohu vyloučit, že jsem blbě hledal, nebo že se moje logika nesešla s logikou vývojáře.
Trim směrovky je (tipnu) ve všech režimech stejný, tam se asi nic řešit nemusí a na "master" výškovku se dá použít trim plynu, který by se od páky plynu odpojil a přimíchal jako ten "master trim" do výškovky. Takže v režimu, kterým se vše řídí std trim výškovky nechat na 0, jiné režimy samostatné trimy a do mixu výškovy přidat trim plynu.
Na F3K to není ani úplně blbé.
Když se dívám na TWIN X-Lite, tak bych se u F3K trochu bál, že při odhodu bude vyjíždět displej. A jak bude vyjíždět, tak jednoho krásného dne upadne... Možná zbytečný strach, chtělo by TO zkusit.
prikrylm píše:.......
Když se dívám na TWIN X-Lite, tak bych se u F3K trochu bál, že při odhodu bude vyjíždět displej. A jak bude vyjíždět, tak jednoho krásného dne upadne... Možná zbytečný strach, chtělo by TO zkusit.
Twin X-Lite S mám právě kvuli F3K. A je to to tak, displej občas při odhozu vyjede. Není to nijak často, a ani mi nepříjde, že by to bylo nějaká velká rána, ale nepříjemné to je. Ja už se tak nejak naučil automaticky ho držet palcem.
Kdyby tem mechanismus šel nějak "utáhnout" aby šel víc ztuha, bylo by to fajn (ještě jsem to nerozebíral, tak nevím) a bylo by to vyřešené. Tak doufám že to bude držet, protože s radiem jsem naprosto spokojen.
Možná vytisknout nějaké jednoduše zacvaknutelné/odcvaknutelné udělátko, co by displej podržel. Pokud by navíc vyrobil nějakou clonku na displej, či clonítko na slunce, když je éro v jeho blízkosti, možná jen něco "estetického", mohlo by TO pomoct.
Jak se lítá s tímhle Twin X-Lite? Osobně se mi jeví rádio skoro "ošklivé", spíš pokukuju po X14, ale držet se může dobře.
Jak se lítá s tímhle Twin X-Lite? Osobně se mi jeví rádio skoro "ošklivé", spíš pokukuju po X14, ale držet se může dobře.
Ja jsem spokojen, drží se pohodlně, měnit ji nechci. A v realu se mi líbí mnohem líp než na fotkach. Ale moc srovnání nemám, přecházel jsem z X10. Tu jsem měl raději na popruhu, měl jsem strach že poletí i s házedlem 
Ale už létám prakticky výhradně F3K, takže 2 přepínače, jedno tlačítko a víc toho nepoužiji. Nevím jak by se používali ty 2 otočné "slidery" - jdou hodně zlehka a dost si do nich drbu. Na jednom mám hlasitost, takže nic zasadního, ale ovládat tím něco jiného/duležitého za letu bych asi nechtěl.... (což může být jenom problém mých rukou
)
Ale už létám prakticky výhradně F3K, takže 2 přepínače, jedno tlačítko a víc toho nepoužiji. Nevím jak by se používali ty 2 otočné "slidery" - jdou hodně zlehka a dost si do nich drbu. Na jednom mám hlasitost, takže nic zasadního, ale ovládat tím něco jiného/duležitého za letu bych asi nechtěl.... (což může být jenom problém mých rukou
prikrylm píše:Jak se lítá s tímhle Twin X-Lite? Osobně se mi jeví rádio skoro "ošklivé", spíš pokukuju po X14, ale držet se může dobře.
Twin X-lite jsem v ruce měl - není to špatné, ale upřímně starý "gamepad" X-lite (S) mi přijde lepší. Oni asi museli řešení změnit, na starý X-Lite by se už o moc větší display nevešel a ETHOS prostě potřebuje o něco větší, minimum asi viz X14 a vymyšlené řešení není špatné. Ale tedy upřímně - zrovna tady bych se možná i smířil s OTX a méně přehledným ovládáním (teď nepíšu jen o OTX, on je displej v X-lite fakt malý), je to zkrátka specifické řešení "malý gamepad", které stojí i za jisté kompromisy. Twin X-lite je přeci jen malinko kočkopes - ne vyloženě špatný, opravdu nekritizuji nějak do extrému, ale ve srovnání s původním X-lite to má své háčky...
Ztotožňuji se s výše uvedeným a myslím že i pocket (který máš?) a jemu po podobná mají pro daný účel navrch akorát nemají takové provedeni. Zorro je myslím příklad jak mohl Frsky posunout xlite ale RM ho předběhl.?
-
Ivo Kulich
Zdravím pánové.
Jsem novým uživatelem Frsky Tandem X18. Protože lítáme poměrně daleko, chtěl jsem si zvýšit výkon z 25mW na 100mW i za cenu létání bez telemetrie. Nedaří se mi ale toto nějak nastavit. Pokud přenastavím na 100mW tak zmizí údaje z telemetrie a serva normálně fungují. Chtěl jsem si funkčnost ověřit zkouškou dosahu na zemi ale dosah se nezměnil. Při testu na 25mW telemetrie zmizí na 500 metrech, serva fungují na vzdálenost 1700m. Přepnu na vysílači na 100mW, ale vyššího dosahu nedocílím. Asi něco dělám nejspíš špatně... Poradil by mi prosím někdo správný postup, jak zvýšit výkon, aby to fungovalo?
Jsem novým uživatelem Frsky Tandem X18. Protože lítáme poměrně daleko, chtěl jsem si zvýšit výkon z 25mW na 100mW i za cenu létání bez telemetrie. Nedaří se mi ale toto nějak nastavit. Pokud přenastavím na 100mW tak zmizí údaje z telemetrie a serva normálně fungují. Chtěl jsem si funkčnost ověřit zkouškou dosahu na zemi ale dosah se nezměnil. Při testu na 25mW telemetrie zmizí na 500 metrech, serva fungují na vzdálenost 1700m. Přepnu na vysílači na 100mW, ale vyššího dosahu nedocílím. Asi něco dělám nejspíš špatně... Poradil by mi prosím někdo správný postup, jak zvýšit výkon, aby to fungovalo?
-
HONZIK 22
A zkousel jsi nejakou urcenou externi antenu.Je mozne ze interni ten vykon nevyzari kulantne.
Osobne si myslím, že testovať dosah v zmysle "idem autom a meriam" nie je úplne ideálny spôsob. Pomohol by merač výkonu rádia - skontrolovať, akú hodnotu naozaj vyžiari. Všetko ostatné je o anténach, fresnelovej zóne atď. Možno stále vysiela na 100mW
. Na vzdialenosti nad 1km (bez ohľadu na legálnosť) by som nezostával na vstavaných režimoch na 2,4GHz, tu treba už niečo na 868MHz - R9 alebo ExpressLRS. 1700m na štandardnej 2,4GHz s "prútikovou" anténou je slušný výkon.
Ešte k telemetrii - tú vysiela prijímač (resp. po správnosti transceiver), takže ak telemetria zmizne skôr, ako riadenie, je to spôsobené "prijímačom".
Ešte k telemetrii - tú vysiela prijímač (resp. po správnosti transceiver), takže ak telemetria zmizne skôr, ako riadenie, je to spôsobené "prijímačom".
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Mimochodem verze 1.5.0 se zjevně valí do finále - nový RC zhruba každé dva dny, dnes už RC8. A v podstatě už mizí změny, už jde jen o postupné vychytávání drobných chyb, které jsou často typu, na které narazí jen minimum uživatelů.
Podle mne bude ostrá verze prakticky na 100% během března, tedy pro většinu z nás ještě před startem sezóny, což je fajn.
Podle mne bude ostrá verze prakticky na 100% během března, tedy pro většinu z nás ještě před startem sezóny, což je fajn.
Jsou tam šikovné věci.
Akorát mě moc nenapadá, na co je přehození modelu na "knoflík" (zmáčknu knoflík/prepnu páčku a nahraje se do rádia jiný model). Neříkám, že je to hloupé, ale existuje nějaké využití?
Akorát mě moc nenapadá, na co je přehození modelu na "knoflík" (zmáčknu knoflík/prepnu páčku a nahraje se do rádia jiný model). Neříkám, že je to hloupé, ale existuje nějaké využití?
Jo, ETHOS 1,5 mě konečně začíná zajímat. Modul proměnných hmm… ještě kdyby byly možné základní matematické operace s proměnými….asi opravdu dozrává čas k přechodu na tento systém.
Ještě chybí řádný mix na heli a telemetrie z MPM. Pak snad...