Muzete ale Vy vubec pochopit ,ze naopak je to pro nas ,, NEIT,, BEZIT,kontraproduktivni?
Edge TX
-
HONZIK 22
Re: Edge TX
Jsi vzdelanim IT technik ? Prosim pravdu .Mas modelarinu jako konicka,to je bez diskuze. Oba dva tyto subjekty ti umoznuji mnohe.
Muzete ale Vy vubec pochopit ,ze naopak je to pro nas ,, NEIT,, BEZIT,kontraproduktivni?
HONZIK 22 píše:.Takže "arming" přes ch5 ....
arming přes ch7 ....
Pozn. Do svych 16 let by to mel klucina sikulka pochopit.
Je zcela jiste ,ze do te doby nepostavi zadne letadlo. A sam litat nebude,takze je to jedno.
To byly 3 různé příklady, použít přijde jen jeden. Snad jsem někoho nezmátl, že by se "odemykání " modelu muselo dělat přes 3 kanály.
..ta Graupnerovic pultovka je fakt hezká, tak ať TO potomkovi lítá!
---
Ještě, že je dneska v rádiích takový výběr a lidi, co nechtějí používat ETX jej používat nemusí!
Na ovládání dnes běžného telefonu člověk taky nemusí být jaderný fyzik. Ťuk sem, ťuk tam, co potřebuju zvládnu. Pokud si něco i přečtu, z telefonu můžu dostat zajímavé věci. Stejné je to s ETX. Nějaké IT vzdělání je potřeba na tvorbu ETX, nikoli na používání.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Předně děkuji všem co mi pomohli zprovoznit Radiomaster Tx16S. Dal jsem se do naprogramování prvního modelu .Vše probíhalo hladce do chvíle než jsem si chtěl namixovat
výchylku směrovky ovládanou plynem. Na výstupu je potom jen ten mix směrovka je v mezích zvolené křivky plynem ovládaná kniplem plynu .Ale není ovládaná kniplem směrovky. Použil jsem křivku vytvořenou v sekci křivky. Tam kde jsem použil křivku z funkce tak to směrovka funguje a funguje i ten mix .Ovšem dráha směrovky je na druhou stranu tím mixem omezená. Nakonec jsem se do toho tak zamotal že se mi na monitoru přestaly zobrazovat jízdy kniplů. Vzal jsem serva nic se nehýbe. Přitom na obrazovkách na vstupu mixu a výstupu to jako jede. Nechal jsem to být a vytvořil nový model ten původní pak nešel ani vymazat. Tak jsem musel nabindovat přijímač . Nevím proč to takhle zamrzlo do ničeho krom toho programu jsem nelez. Dík za názory. Mám Edge 2.9.3
výchylku směrovky ovládanou plynem. Na výstupu je potom jen ten mix směrovka je v mezích zvolené křivky plynem ovládaná kniplem plynu .Ale není ovládaná kniplem směrovky. Použil jsem křivku vytvořenou v sekci křivky. Tam kde jsem použil křivku z funkce tak to směrovka funguje a funguje i ten mix .Ovšem dráha směrovky je na druhou stranu tím mixem omezená. Nakonec jsem se do toho tak zamotal že se mi na monitoru přestaly zobrazovat jízdy kniplů. Vzal jsem serva nic se nehýbe. Přitom na obrazovkách na vstupu mixu a výstupu to jako jede. Nechal jsem to být a vytvořil nový model ten původní pak nešel ani vymazat. Tak jsem musel nabindovat přijímač . Nevím proč to takhle zamrzlo do ničeho krom toho programu jsem nelez. Dík za názory. Mám Edge 2.9.3
koksák
Možná připojit rádio přes Companion, uložit modely a poslat sem. Pak se na to dá podívat... 
Zkusím to, Companion jsem dosud nepoužíval tak uvidíme. Tak zatím si nevím rady s tím companionem , mám 2.3.15 . Musel bych mít asi návod . Pokoušel jsem se načíst SD kartu v režimu storage to hlásí že nebyla nalezena cesta . Mám celý obsah té karty ve stažených souborech . Ovšem v companionu se mi to neotevře . V režimu DFU to taky nic nevidí . V companionu mi šla akorát složka sinchronizace SD a tady nevím jestli jsem nenačet do rádia celý obsah SD znovu. Vlastně vůbec nevím co mám nastavit načíst atd. abych to mohl používat.Dík za případnou výpomoc.Asi se to dá někde vyguglit . Ale kde ?
koksák
Už se mi podařilo spravit tu chybu v programu ale jedna věc mi stále není jasná. Nejdříve v první sekci Source (zdroje)nastavím třeba na křidelkách expo pěkně si to projedu na grafu. Pak v
sekci mix jsou ta křidélka taky a když je rozbalím k editaci tak je tam zase nabídka křivky diff kterou je možné změnit ne expo a další možnosti ,tam se ten graf nezobrazuje je tam nabídka procenta. Nevím vlastně jestli s tím mám v
těch mixech něco dělat když chci mít na výstupu to co jsem nastavil v Source . Problém s Companionem přetrvává . Dík za případnou odpověď.
sekci mix jsou ta křidélka taky a když je rozbalím k editaci tak je tam zase nabídka křivky diff kterou je možné změnit ne expo a další možnosti ,tam se ten graf nezobrazuje je tam nabídka procenta. Nevím vlastně jestli s tím mám v
těch mixech něco dělat když chci mít na výstupu to co jsem nastavil v Source . Problém s Companionem přetrvává . Dík za případnou odpověď.
koksák
kokeš píše:Už se mi podařilo ...................
Pár odkazů ohledně companionu , kdo rád čte a studuje - nejen pro "kokeš" pro znalé je asi níže uvedené info zbytečné.
Obecně vše lze nalézt na https://edgetx.org/getedgetx/
manuál pro companion ETX https://edgetx.gitbook.io/edgetx-user-manual/ zatím na něm dělají
ale zde je fakticky stejný pro OTX https://doc.open-tx.org/manual-for-opentx-2-2/
Jinak je podmínkou, aby verze CPN ETX souhlasila s verzí FW ETX - obě lze stáhnout z
https://github.com/EdgeTX/ konkrétně klikem na EdgeTX (public) - zde vybrat co potřebuješ.
A zde kdo rád se učí dle videí , stačí do vyhledávače zadat např. youtube companion otx
nebo youtube companion etx atd.
Jinak na ovládání CPN nic není a je dobré se s ním zžít, jelikož nastavení modelu a odzkoušení (simulace radia] je snažší (rychlejší) než přímo ve vysílačce(rádiu). A dokonce jsem díky nakopnutí "prikrylm" odzkoušel i LUA scripty. Jediné co snad neumí je navrhnout obrazovky (widgets).
Kdysi jsem základy ovládání CPN přes skyp poradil pár známým modelářům. Ale jak jsem se zmínil nic na tom není, chce to jen a jen si projet všechna nožnosti nastavení a kdo nerozumí anglicky, lze nastavit i čeština.
Ke smazání modelu v radiu - nelze smazat pokud je aktivní, proto nejdříve se musí zvolit jiný model, a pak teprve při výběru modelu jiného se objeví na obrazovce další nabídky a jedna z nich je smazání.
Pozn. Napsané není dogma a vývojem znalostí a úprav se informace napsané v budoucnu mohou změnit !!!!!!.
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.
Dík za odpověď . Jenže já se pohybuji momentálně na samém dně této záležitosti. Všechny stránky v odkaze jsem už čet ten návod na Edge mám vytištěn .Mám v rádiu EDGE 2.9.3 V počítači Companion 2.3.15 to jestli se to k sobě hodí jsem zatím nikde nevyčet. Mám windous11 . Tady už se dostávám na opravdu primitívní otázky jak mám ten vysílač připojit aby se mi v Companionu něco objevilo. Jediný co bylo možný přes Companion bylo stažení obsahu SD karty to je ovšem ve stažených souborech . Když třeba složku modely chci dostat do Companionu tak to hlásí cesta nenalezena. Radio jsem připojoval po zapnutí v režimu storage nic Vypnuté v režimu DFU nic . Chápete tedy v jaké fázi se pohybuji. Jdu teď prohledávat nějaká ta videa pak dám vědět. Letu zdar
koksák
kokeš píše:..........Mám v rádiu EDGE 2.9.3 V počítači Companion 2.3.15 to jestli se to k sobě hodí jsem zatím nikde nevyčet. ..................
To že jsi nikde nevyčetl jestli se k sobě hodí nebo ne je mrhání času. Pokud verze nebízejí na jedné stránce WWW tak nechápu proč bych používal různé verze v rádiu a v PC. Pak se nediv, že něco nejde. Prostě si stáhni z
https://github.com/EdgeTX/edgetx/releases/tag/v2.9.3 na odkazu najdi a stáhni
edgetx-cpn-win64-v2.9.3.zip . Rozbal a nainstaluj . A pak spusť a v helpu si ověř verz companion
(samozřejmě vše v PC ).
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.
Speciální fce "Racing Mode" - je to tak, že u FrSky rádií "jen" vypne telemetrii u ACCESS protokolu a pak rádio zásobuje Rx packety co ~4ms?
Našel jsem tuto fci i na své MT-12, kde je nejšpíš poněkud ...ééé.. k ničemu.
Našel jsem ji také na starší X9D+, která ACCESS neumí.
Nebo jsem si tuto fci vyložil špatně?
prikrylm píše:Speciální fce "Racing Mode" - je to tak, že u FrSky rádií "jen" vypne telemetrii u ACCESS protokolu a pak rádio zásobuje Rx packety co ~4ms?
Dostupné to je jen pro Archer RS s tím že skutečnost je 10ms.
Tak se taky hlásím do klubu...
Začal jsem si hrát s ELRS na 868 MHz, pořídil externí modul do Horuse, a zjistil jsem, že v EDGE je lepší podpora ELRS než v OTX.
Tak jsem zkouknul videa a bez problémů zmigroval...
Začal jsem si hrát s ELRS na 868 MHz, pořídil externí modul do Horuse, a zjistil jsem, že v EDGE je lepší podpora ELRS než v OTX.
Tak jsem zkouknul videa a bez problémů zmigroval...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
EdgeTx - nastaveni pro 2x stejne vychyleni serva
Zdravim vsechny,
jsem kratce majitelem vysilace EdgeTx a nejsem schopen nastavit chod serva stred-kraj tak, aby se po prepnuti prepinace na vysilaci tento pohyb opakoval pouze 2x. Jsem schopen nastavit, aby se servo pohybovalo cyklicky tam a zpet, kdyz je prepinac v patricne pozici, ale nejsem schopen zajistit vypnuti po druhem cyklu. Dokaze nekdo poradit? Diky.
jsem kratce majitelem vysilace EdgeTx a nejsem schopen nastavit chod serva stred-kraj tak, aby se po prepnuti prepinace na vysilaci tento pohyb opakoval pouze 2x. Jsem schopen nastavit, aby se servo pohybovalo cyklicky tam a zpet, kdyz je prepinac v patricne pozici, ale nejsem schopen zajistit vypnuti po druhem cyklu. Dokaze nekdo poradit? Diky.
Nikdo nic....tak přidám jednoduchý vodítko (OpenTX) jak by to mohlo vypadat.
(Kroků i serv může být až "nerozumný počet"
)
(Kroků i serv může být až "nerozumný počet"