Děkuji za reakce a hodnocení
automet:
Ano ten Fénix lítá pěkně i jako volný model, také jsem ho vyzkoušel, než jsem se pustil do přestavby. Když jsem ho vybíral v prodejně, prohlížel jsem si ho a líbilo se mi, že uši jsou už vyřezány s překroucením do negativů. Čekal jsem dobré letové vlastnosti a to se vyplnilo.
Janek2:
Co se týká rušení od serva, tak to jsem nezaznamenal po celou dobu "testování" modelu a nalétal jsem s ním něco přes hodinu a půl. Létal jsem s ním i do vzdálenosti kam si ho nový majitel určitě nepustí a v pohodě. Na konci trupu je zespod přilepena "ostruha" z kousku EPP, asi jsem udělal chybu, že jsem to nenafotil. Výškovka tedy při přistání neleží na zemi. Výška ostruhy je trošku vidět na fotce, kde leží trup na kuchyňské lince a výškovka je ve vzduchu.
ellet:
Vrtuli tam mám GWS 6x3 podle doporučení výrobce motoru. Proud jsem neměřil, dle výrobce by s touto vrtulí měl být max 3,5A. S modelem jsem létal většinu času na půl plynu a doba letu odpovídala době dobíjení baterie, kde mám nastaveno 0,8A, předpokládám, že za letu by se měl proud asi pohybovat kolem této hodnoty. S tímto pohonem není model žádný rychlík, do přemetu se musí "rozjet", ale pro účel který má plnit má podle mě výkonu dost.