Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Roman_rc.pilot

Re: Heli a vaše nehody - pokračování

#1141 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

A jeste ty listy ;)
Přílohy
Jeste cele
Jeste cele
Po
Po
Pred
Pred
John Deere 9620RX Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Amazone UX5200
FrSky Tandem X20PRO
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#1142 Příspěvek od ujovko »

Ahoj všetkým, 3 mesiace si lietam, nič neopravujem, kolegovia na letisku sú už znudení :) , ale napokon je to tu. Oprel som to o zem 3x za týždeň, posledná rana stála za to. Odlomil sa mi jeden list za letu. Až je čudné, že to obe baterky prežili bez ujmy.
DSC_0545.JPG
prikrylm

#1143 Příspěvek od prikrylm »

Vylítal jsem ve vrtulnících všechno, co jsem měl nabité. Pak jsem měl ještě 4 baterky do koptery.. Takže blbiny, blbiny a dvě řachy. Neodhadnutá výška (s čerstvějšími baterkami by to vyšlo, ale kdyby nepomáhá) a pád do poměrně vysoké trávy. Nic méně dvě vrtule to nepřežily. Jak jsem měnil vrtule, tak jsem se tou jejich ostrou hranou škrábl do palcového kloubu. Takže nehoda se zraněním :-D (1)
Pak jsem si vymyslel, že ke kopteře přihodím vario a pustil pípání.. Taky prča. Zkoušel jsem s variem, co je to za režim ten level, jestli se koptera zastaví v určitém úhlu. Nezastavila, výška malá a flip se nedotočil. Buchnul jsem kopterou skoro na břicho. Posunula se ramena a vysílačka hlásí "senzor ztracen". Napřed jsem tomu nevěnoval pozornost, ale pak jsem zjistil, že jsem při pádu vario skutečně vytřepal. Naštěstí pád nebyl daleko a senzor byl opět "nalezen". Na posunutí ramen zpět bylo potřeba klíče, ten jsem neměl a jak jsem chytal matičky kleštěma na sundávání kulových čepů (nic jiného jsem s sebou neměl), tak jsem se cvaknul do prstu. Takže i druhá havárka s drobným zraněním...

...nešikovné maso musí pryč...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#1144 Příspěvek od prikrylm »

Že provětrám Maxir SE - první baterka OK. Při druhé "chrous chroust" ve vzduchu - to už jsem věděl, oholené převody náhonu vrtulky.
Chtělo to zapojit šedé buňky mozkové a aspoň na Maxirovi, který má volnoběžku jen na hlavní rotor, nemít na ESC zapnutou brzdu, žejo. Jak se motor zabrzdil, spousta energie z vrtulky zabrala a načlo se ozubení náhonu.Další start a zatížení pak dílo dokonaly.
Naštěstí se s chroupáním podařilo hladce přistát.
Oprava vyšla na asi 30 Kč.. až na těch million šroubků, co se musí odšroubovat a zase přišroubovat.

... Maxir lítá hezky...
dagx
Kontaktovat uživatele:

#1145 Příspěvek od dagx »

30 korun za 5 let od poslední nehody to je dobré :D .
To šroubkování je asi jediná nevýhoda maxira.Mě nedávno cukala vrtulka.Tak gyro,servo,motor,regulátor,převody...pořád rozebírání a sestavování. nakonec prokluzovalo volnoběžné ložisko na trubičce.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1146 Příspěvek od OPR »

dagx píše:30 korun za 5 let od poslední nehody to je dobré :D .
To šroubkování je asi jediná nevýhoda maxira.Mě nedávno cukala vrtulka.Tak gyro,servo,motor,regulátor,převody...pořád rozebírání a sestavování. nakonec prokluzovalo volnoběžné ložisko na trubičce.

Ale když ukážeš co umíš, tak tě vezmou v jakémkoliv hodinářství. :lol:
prikrylm

#1147 Příspěvek od prikrylm »

To nevím, spoustu věcí jsem dělal po hmatu. :-D
prikrylm

#1148 Příspěvek od prikrylm »

Jsem si dneska zase "šlehnul" tři baterky s Maxirem... Ještě má nějaké divné gyro, ale na to moje lítání....

Nic tomuhle stroji v lítání v mé "stáji" nepomohlo víc, jak nové baterky (pořídil jsem tuším někdy loni). Před tím jsem Maxira zkoušel s jakými staršími "potvorami", co jsem je lítal ještě v Zorru a byl to líný stroj, co se dusil při sebemenším prudším manévru. Až jsem si myslel, že ho raději prodám. Ale nové (dokonce lehčí a výrazně tvrdší) baterky z Maxira vyrobily něco, s čím je radost lítat.

dagx píše:30 korun za 5 let od poslední nehody to je dobré :D .
Tak úplně málo TO nebylo, kupoval jsem zmíněné nové baterky. :)

... jestli někdo čekal rozstřelený vrtulník a usekané prsty, tak se omlouvám, nic takového se dnes nestalo. Ostatním přeju taky lítání bez nehod! :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“