Jaký používáte syntetický olej do metylového paliva?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Mosquito

Re: Jaký používáte syntetický olej do metylového paliva?

#31 Příspěvek od Mosquito »

Ahoj kluci.Máte někdo praktickou zkušenost s olejem Motul z předchozího příspěvku?Asi bych věděl,kde ho za solidní cenu obstarat.
MPml

#32 Příspěvek od MPml »

Mosquito píše:Ahoj kluci.Máte někdo praktickou zkušenost s olejem Motul z předchozího příspěvku?Asi bych věděl,kde ho za solidní cenu obstarat.
Motul Micro?
No, jestli to byl ten samý Motul Micro, co jsem kdysi (tak před dvaceti lety) v rámci velkých výzkumů zkoušel s Ivanem Hájkem v malých motorech s klasickým výbrusem (píst litina, tvrdá ocelová vložka) , tak byl výtečný :) - oproti tehdejšímu ricinu od Shellu měl motor lehce větší výkon (točil asi tak o 300 - 500, vyjímečně o 700 otáček víc - na cca 22 000 a životnost výbrusu byla asi tak třetinová až pětinová :lol:
V ABC (slušným) se ale choval dobře.
Mosquito

#33 Příspěvek od Mosquito »

To Mpl:Ta vaše ironie :) .Já bych to používal do motorů s ABC výbrusem a kubaturou 8,5 ccm a výše.Tak teď opravdu nevím jestli do toho jít.Co navrhujete vy?Používám palivo 12%syntetika a 3%ricin.A nikdy žádný problém.Docela nerad bych se vracel k palivu s jenom ricinovým olejem.Ten Klotz je asi dobrý olej.Ale v našich končinách nesehnatelný.A když,tak za docela nepříznivou cenu.Nad 1000kč na litr.Tak teď babo raď.
Mosquito

#34 Příspěvek od Mosquito »

Tak olej Motul micro 2T se mi zatím nedaří sehnat za rozumnou cenu.Zato jsem,ale v dílně objevil asi 2,5 litru oleje Graupner Aerosynth 3.Nikdy jsem z tohodle oleje palivo nemíchal.Dostal jsem ho kdysi jako bonus k modelu co jsem koupil na inzerát.Vím,že Aerosynth 2 byl vynikající olej.Ale co ta trojka?Dala by se na dvoutaktní letecké palivo použít?Motory nad 7,5 cm3 a do cca 12.000 ot/ min.Standardní spotřební motory.Žádná divočina.Nelítal jste na palivo s tímhle olejem někdo kluci?
VTjr

#35 Příspěvek od VTjr »

Já neměl nikdy Aerosynth ani dvojku, ani trojku, ale z debat tady na RCmánii jsem zaslechl (tuším, že to psal IgorB), že dvojka byla fakt vynikající, ale trojka už nikoliv. Nicméně si myslím, že to pro jednou motoru nijak neublíží, spíš jde o následky dlouhodobého provozu. Jde o to, že dvojka měla v sobě nějaké velmi kvalitní přísady, zamezující tvorbě karbonu, zatím co trojka jich pozbyla, ale maže to asi stejně dobře.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
HONZIK 22

#36 Příspěvek od HONZIK 22 »

VTjr

#37 Příspěvek od VTjr »

V tom německém popisu na stránce e-shopu ho neskutečně chválí, tak nevím. :roll: Ale cena je dost vysoká. :(
Já zatím ještě mám zásobu P2000, a taky hodně ricínu z Lovo Oilu, tak to neřeším. 8)
Ale až to vše dojde, tak to řešit určitě budu muset. Poslední 3-4 roky ale lítám méně než předtím, tak zatím zásoby všeho stačí a při podobném provozu ještě i na dalších 5 let. :wink: A co bude pak -nevím. :? Snad mi zdraví vydrží (zejména zrak) a budu nucen to nějak řešit. Ale já spíš počítám s tím, že jakmile mi dojde moje zásoba metylu, tak už nový kupovat nebudu a už budu kupovat jen palivo hotové (pokud ještě bude vůbec v prodeji), nanejvýš pro menší kubatury budu do něj přidávat trochu ricínového oleje. :mrgreen:
Mosquito

#38 Příspěvek od Mosquito »

To Vtjr:Ta dvojka byla podle všeho super.Já mám tý trojky asi něco přes dva litry tj.cca na 20 litrů paliva.Ale bez něčí praktické zkušenosti nevím jestli ho použít.Tohle množství by mi asi pojrylo palivo na dvoutakty na příští sezónu.Kdybych tak věděl kde koupit třeba ten Molsyn co jsi používal ty Vlado.Nebo aspoň typ,označení toho oleje.Abych přesně věděl co hledat na googlu.
VTjr

#39 Příspěvek od VTjr »

Já bych se toho zas tolik nebál. Ve směsi 3:1 s ricínem na to motory poběží dokonale. Pokud to bude víc karbonovat, tak to prostě vyčistíš. :wink:
Ono ani P2000 není žádný zázrak, nemluvě o MolSynu, který jsem používal předtím. Rozhodně Aerosynth-2 byl od obou lepší. Ale moje motory ho papají v pohodě.
Kdybych věděl jaké tam byly ty antikarbonové přísady, kdyby se tak daly sehnat, tak to by bylo terno. :o Předpokládám, že těch do paliva stačí přidávat zlomky %, takže i drahá malá lahvička by vydržela dlouho. :wink:
Mosquito

#40 Příspěvek od Mosquito »

Asi tomu budu věřit a 3:1 s ricinem používám a v pohodě.Ale to je nadcházející sezóna.Ale co pak?Přeci musí existovat dostupná náhrada :roll: ?
Mosquito

#41 Příspěvek od Mosquito »

Tak se mi podařilo sehnat láhev oleje Motul micro 2 T.Byla ve výprodeji a poslední.Všude jinde je cena bohužel opravdu vysoká.Snad ten olej alespoň pro dvoutakty vyhoví.Neumím anglicky.Nedokázal byste prosím někdo kluci zkouknout tohle video a napsat jaký byl jeho závěr o palivu s tím olejem Motul?Dík moc dopředu.https://youtu.be/E_wu405z-aU?si=WG3aHxc4BUsWk9J-
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“