FPV head tracking

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VitezslavRais

FPV head tracking

#1 Příspěvek od VitezslavRais »

Ahoj přátelé, zkoušeli jste někdo provozovat toto:?

https://www.youtube.com/watch?v=I9O6Jl-iTPI

a nebo ještě lépe (i s horizontem, výškoměrem a rychloměrem ...)

https://www.youtube.com/watch?v=AXtjkoeLE4w

Jednalo by se o úplně novou dimenzi létání ....

Díky za info.
Ing.Robinsson

Re: FPV head tracking

#2 Příspěvek od Ing.Robinsson »

nezkoušel a přijde mi to zbytečný. Když jsem mel na copteře 2 kamery a video switch tak sem mel moznost tou kamerou na gimbalu hybat ale za letu mi to přijde spíš zbytečné. Na FPV racerech si nedovedu představit že by se mi ještě ta kamera hýbala a stejně většinou u toho sedím a mám hlavu spíš skloněnou dolů takže by to bylo takové divné.

Pro jinou dimenzi létaní provozuji PPG, když vemu co jsem utopil peněz do FPV. Investoval jsem do toho hlavně v začátcích kdy se tady tomu věnovalo pár lidí. Tak to vlastní létání s hadrem není zas tak drahé
olisoft

#3 Příspěvek od olisoft »

Ing.Robinsson: lenze tuto je to headtracking pre plosniky, nie koptery. Pri koptere je to asi zbytocne, vies napriklad otacat sa a pritom letiet "bokom", pri lietadle je to trochu o inom, letis a "poobzeras sa" co sa deje okolo teba podobne ako pilot v realnom lietadle.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Libor »

Létám FPV a rozhlížím se bez head trackeru, i tak to je jiná dimenze. :-) Rychloměr a výškoměr na displeji v letadle mi přijde jen jako zpestření videa pro diváka, promítají se mi potřebné údaje do brýlí a mohu je tak kdykoli bezpečně číst.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ddano007 »

Ja som pouzival s DJI Googles v2 tento HT

Teraz mam GooglesX a tie by mali mat vstavany HT, ale zatial ho nepodporuje vyrobca vo FW.
Moj problem s HT je, ze ked mas kameru na cumaku a nevidis nic z lietadla, tak nevies, kde je "nula". Toz momentalne pouzivam len "single axes" gimbal (doprava/ dolava) a ovladam ho pakou smerovky.

Ale este nie je koniec, do noveho VTOL era zvazujem dvojosy gimbal :roll:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jameson »

Už 9 rokov dozadu... :D

Alebo niečo novšie, len 6 rokov - ŠAD-Modelácky Čmelák s prístrojovkou (inak úplné mrňa):

Je to super, mňa fascinoval najmä ten realistický výhľad. Teraz, v čase HD kamier, je to ešte o kus lepšie. Len si musím nájsť čas prerobiť staršie modely... No a to práve je trošku problém...

Výhodou je aj to, že dnes sú headtrackery často bezdrôtové (bluetooth), takže netreba mať na na hlave káble ako v Matrixe...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“