3D tisk modelů letadel II
Re: 3D tisk modelů letadel II
Rád je používám, je to jednoduché a funkční řešení 
Seznamuju se teprve s problémem a zatím sosám jen z knihoven. Ale potřeboval bych vyřešit jeden rychlý problém: Na RiMrově některém videu jsem zahlédl (a už jsem nedokázal najít ve kterém to bylo), že lze při tisku poškozený kus "vyřadit" z tisku.
Při tisku mi jedna součást odskočila a tiskárna se snaží do toho prostoru tisknout a vytláčí filament do prostoru. Ten se nechytne, ale bohužel pokračuje s hotendem k dalšímu dílu, kde kazí i tento další díl.
Jak to lze vyřadit v průběhu tisku?
Mám Bambustudio, ale netuším, kde to hledat. A jde o Bambulabku A1...
Možná to tu padlo, ale ještě jsem neměl šanci všechno přelouskat...
Při tisku mi jedna součást odskočila a tiskárna se snaží do toho prostoru tisknout a vytláčí filament do prostoru. Ten se nechytne, ale bohužel pokračuje s hotendem k dalšímu dílu, kde kazí i tento další díl.
Jak to lze vyřadit v průběhu tisku?
Mám Bambustudio, ale netuším, kde to hledat. A jde o Bambulabku A1...
Možná to tu padlo, ale ještě jsem neměl šanci všechno přelouskat...
najnovsie to mal v jednom z videi "Chlapi rikali", zrovna o bambu A1 a preskoceni tlace jedneho dielu
Tak to by mně taky zajímalo. ale myslím že to nepůjde.
On jde vyřadit z tisku libovolný díl(y) ale před naslicováním: (to okno se mi nepodařilo jinak zachytit, proto fotka...)
jyrry.webnode.cz
Pod jakým názvem se to prodává?jyrry píše: čtv 30.01.2025 22:06 Mě se osvědčilo tohle, nejen u tiskárny, ale také u soustruhu, frézky, vrtačky...
01-30-2025, 22-06-15.png
odhrotovací nástroj
maj to jak firmy s nástroji pro strojařinu, tak firmy co dodávají věci na 3D tisk
maj to jak firmy s nástroji pro strojařinu, tak firmy co dodávají věci na 3D tisk
jyrry.webnode.cz
Hm, v té Alze taky řádí nenažranost...
https://www.motora.cz/naradi/pro-instal ... 174736.htm
A jinde obdobný taky za zlomek ceny, na plast to nemusí být kdovíjaký supernástroj
https://www.motora.cz/naradi/pro-instal ... 174736.htm
A jinde obdobný taky za zlomek ceny, na plast to nemusí být kdovíjaký supernástroj
jyrry.webnode.cz
Dříve taky šábr. To je kus kulatého RADECA, průměr 4 až 8 mm, obroušený na konci do trojbokého jehlanu. Je to vsazené do nějaké rukojeti.
To vynechání pokaženého objektu při tisku je u Klipperu, slicer ORCA,viz obrázky, jinde nevím.
To vynechání pokaženého objektu při tisku je u Klipperu, slicer ORCA,viz obrázky, jinde nevím.
Jde to, ale záleží na tiskárně.jyrry píše: sob 01.02.2025 18:15 Tak to by mně taky zajímalo. ale myslím že to nepůjde.
On jde vyřadit z tisku libovolný díl(y) ale před naslicováním:
02-01-2025, 18-14-18.png
(to okno se mi nepodařilo jinak zachytit, proto fotka...)
https://www.youtube.com/watch?v=p5p4jhv8BmM
https://help.prusa3d.com/cs/article/zru ... ni-_648856
Zajímavé. Pošlu synovi, prověří P1S jestli ta to umí taky.
Ale jinak ta Mrázkova videa, to je strašný, co on toho namele kolem...
Ale jinak ta Mrázkova videa, to je strašný, co on toho namele kolem...
jyrry.webnode.cz
Prošel jsem pár videí před rozhodnutím co koupit a na jednom to bylo. Měl jsem pocit, že v nějakém, kde se ptal jestli A1 je na facku. Ale když jsem to hledal tam i v jiných videích, tak jsem to nenašel. To tiskl zřejmě oblíbeného mloka či ještěrku či co to je. Možná žába, možná rak - bylo to červené... Několik kusů, a u jednoho nevyšla noha, tak to "vyřadil" i okomentoval. Ať to zbytečně neplýtvá materiálem.
To MaE: V Bambu studiu tu funkci nevidím.
To ZdZd : ve videu to ukáže, ale u A1 ta ikona není. Ale video, kde to vyřadil bylo právě k combu A1 s AMS.
To ZdZd : ve videu to ukáže, ale u A1 ta ikona není. Ale video, kde to vyřadil bylo právě k combu A1 s AMS.
A aktuálně: PLA od Bambulabu OK, zkusil jsem objednat z 3Dfun, a zkouším aktuálně žlutou od 3D logic (Polsko).
Co je špatně? Teplota dle rozsahu pro toto PLA. Zatím vše předchozí na podložce drží, pomůže 3DLAC? Přesněji - je nutné jej použít?
Co je špatně? Teplota dle rozsahu pro toto PLA. Zatím vše předchozí na podložce drží, pomůže 3DLAC? Přesněji - je nutné jej použít?
Zil som v prescedceni ze Alza je len jedna, ale kukam ze je to inak ....jyrry píše: ned 02.02.2025 8:28 Hm, v té Alze taky řádí nenažranost...
A jinde obdobný taky za zlomek ceny, na plast to nemusí být kdovíjaký supernástroj![]()
https://www.alza.sk/hobby/yato-odhrotov ... 632733.htm
cena ina dostupnost ziadna
BTW1: na temu sa mi zda ze som take videl za lacno aj so dadou nahradnych britov, ale neviem ako to po nasom prelozili, takze by bolo treba hladat
BTW2 ... ked som naposledy kupil frezku (lebo uz nie su peniaze ani priestor na dalsiu