Máš zajisté na mysli hardware emulátor IOM51 od Amitu, že jo? ISA deska do PC a venku na kšandě Piggyback procesor 85C154 u kterýho se dá koukat, co se v něm fyzicky děje. Taky mám a docela mě překvapuje, že po těch 33 letech maká bez ztráty kytičky. Mám to v stařičký PII s Miléniama. Taky naštěstí drží.Igor659 píše: úte 04.03.2025 8:43 Řeším jen kolaps cca 30 let starého počítače, kde byl i hardwarový emulátor, který fungoval na ISA slotu s procesorem 386 pod DOSem 6.22.
Software pro SP200SE nebo USBASP-ISP
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Software pro SP200SE nebo USBASP-ISP
Celeron, je to ON. Kdysi kolem roku 1992 už byl jen jako ten starý a nakonec ho nikdo nechtěl, tak jsem si ho nechal na doma. On totiž nechtěl chodit na některých ISA slotech údajně kvůli časování a na 486 už vůbec. Tak jsem to měl na 386 40MHz, disk 40 MB a monitor monochrom Herkules prostě dělo. Kolik dnešních počítačů vydrží přes 30 let. To byl krásný pravěk.
Zdravím všechny pamětníky. Igor
Zdravím všechny pamětníky. Igor
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Starý v roce 1992? No nevím, Amit ho začal dělat koncem roku 1990. Taky od nich mám programátor na 8748, 8751 a epromky do 27512. A taky Asembler na řadu A51.
Divný, mě to jede v PII 333MHz a zkoušel jsem ho i v PIII s Tulatinem na 1,2GHz.
Divný, mě to jede v PII 333MHz a zkoušel jsem ho i v PIII s Tulatinem na 1,2GHz.
Možná, že to byla nějaká starší verze, která ještě neměla vychytané mouchy a proto s ním byl problém. I 386 bylo nutné vybírat, nechodil v každé desce. Měl jsem několik různých PC na zkoušky, tak jsem si vybral a dále jsem to neřešil. U nás ve firmě se točilo hodně věcí, tak nebyl problém.
Dnes je vše jinačí a já to už moc nestíhám, ale to už nemusím, dělám jen pro sebe.
Igor
Dnes je vše jinačí a já to už moc nestíhám, ale to už nemusím, dělám jen pro sebe.
Igor
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
Po delší době zdravím všechny. Veškeré snahy něco sehnat na programování AT89S2051 vyšly naprázdno, tak jsem prostudoval pár pdf a napsal jsem si programátor sám. Kdybych věděl, že je to tak snadné, udělal bych to hned a neztrácel čas. Rovnou jsem si dodělal i pro verzi LP4052, která má pár vylepšení a hlavně větší RAM. To často využívám. Zatím nebyl čas vše učesat do finální podoby. Použiji paměť FRAM v pouzdře SO8, tak aby vše vešlo na malou desku a bylo možné "zanést" SW i mimo dílnu.
Igor
Igor