Mám dotaz na nespolehlivost návratu coptery .Na copteře je nainstalován GPS modul GOKU GM10mini V3 ,viz odkaz.Několikrát se mi stalo že po sepnutí návrat domu se mi koptera vrátila tak že zapadla někde 100 metrů ode mne.Možná i víc .Dohledávání je opruz .I když jsem mněl třeba brýle už sundaný tak než zjistím kde vrní tak je na zemi. Nebo naopak sepnu návrat při ztrátě obrazu a je to taky špatný.Nevíte jak to řešit?Ta coptera je nastavená od prodejce nic jsem nepředělával.Občas se vrátí dobře odhaduju 10m od startu ale spoleh na to není.Jediný co mne vždy zachránilo ,bylo zadání posledních souřadnic do mobilu.Ovšem je to otrava. O výpadávání obrazu na brýlích Google L jsem tady něco psal.Děje se tak třeba i kousek ode mne.Nevím jestli je to antenama jestli by se to dalo nějak řešit.Ono taky ten povolený výkon nic moc.Teď je to prostě tak že mi třeba vypadne obraz přepnu do angl nebo horizon modu a páky pustím do neutrálu mám plyn aby to stoupalo chvíli čekám a obraz někdy naskočí ale někdy ne a pak sepnu návrat. Pak se děje to co jsem popsal. Někdy se podaří že ji zachytím a vrátím ji do normálního létání.Mám pocit že jsem si naběh. Dík za odpověď
https://www.rotorama.cz/product/sequre- ... ini-v3-gps
Koptera se nevrací
Koptera se nevrací
koksák
Re: Koptera se nevrací
Jaka verze Betaflight firmware ti bezi na FC? U starsich vezi GPS RTH moc dobre nefungovalo.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Na Betafligtu 10.10.0 mi běží verze. 4.4.3 Je to 2 roky stará verze nicméně je tam nahráný firmware s jiným targetem .Podle stránek výrobce by tam mně lbýt Flywoo F722Pro .Ale jetam nahranej FlywoF7 Dual.Nicméně ta deska Flywof7Dual je postavena na stejném modelu .Goku 722, tak nevím jak to je .Když dám automatickou detekci pro nahrání nového firmweru tak se mi ukáže to co tam je ,tudíž Flywo F7 Dual. Ale to si myslím že nemusí být dobře. Nakonec jsem si vzpomněl že jsem to chtěl vloni po koupení té koptery napravit ,ale urval jsem butovací tlačítko .Mněl jsem tehdy problemy s ovladačema a nějak mi nepomohl ani inpulze drivver tak jsem to nechal být.. Poté to bylo v servisu protože mi nešel přenos obrazu. Brýle spadly do standby modu .Nešlo to vrátit žádným způsobem zpátky .To mi opravili a poslaly zpátky s tím že je koptera vyladěná. Teď jsem naletoval to tlačítko zpátky a uvidím jak dál .Děkuji za odpověď
koksák
Tak stále se nedaří flasher .Koptera svítí v boot režimu V betafligtu se sice objeví připojení DFU-STM32 ale prostě je tam hláška chyba na USB.Impulse driver nepomáhá . co stím?
koksák
Ahoj, k GPS: mám gps modul se stejným čipem a vrací se spolehlivě s odchylkou max. +- 2m. To co popisuješ mi připadá, jako že se vrací tam, kde měla fix, nebo arm. Zkontroluj si v betaflight nastavení GPS rescue. Minimum satelitů tak na alespoň 6 a v nastavení GPS vypni funkci Set home Point Once. Pokud se chceš vždy spolehnout na GPS rescue, vypni si "Allow arming without fix" v GPS rescue. Osobně používám hack s powerbankou. Před připojením baterky připojim powerbanku a počkám na fix(kontroluju telemetrii na vysílačce). Pak připojíš baterku a můžeš letět s fixem. Dost sem s GPS bojoval a u mě to byl problém s GPS modulem s čipem M8. Měl jsem ho u dvou dronů a byla to tragédie. M10 je úplně někde jinde a to jak rychlostí fixu tak počtem satelitů.
K tomu rict jedine - udelat si poradek v ovladacich v PC, zkusit jiny pocitac, reinstalovat OS.kokeš píše: čtv 13.03.2025 15:20 Tak stále se nedaří flasher .Koptera svítí v boot režimu V betafligtu se sice objeví připojení DFU-STM32 ale prostě je tam hláška chyba na USB.Impulse driver nepomáhá . co stím?
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
V ovladačích pravda už nevím co napravovat.Během té doby co jsem se o upgrade pokoušel jsem došel i k doporučení povolit vypnutí izolaci jádra. Aby se tam jako ten ovladač dostal .Když jsem tak učinil tak nebylo triviální tu funkci zase zapnout.Něco mne to stálo. S jinejma věcma jako VTX RX a brýle problém s aktualizacema potažmo ovladačema nebyl. Teď to budu muset řešit později .Vyhořel mi FC .Nejsem si tím jistej ale s největší pravděpodobností jsem zapnul opačně Acu .Mám na nich konektory XT30 a ty to umožňují snadno. Párkrát jsem ho opačně strčil do nabíječky tam je ochrana takže se nic nestalo . Vtx ve chvíli zahoření nebyl připojenej ten bude v pořádku. S ESC si jistej nejsem ,když ho připojím k baterce tak slabě zahraje melodii a nijak nehřeje.Ale jestli tomu věřit nevím.Mám volbu že požádám prodejce FC aby mi to poslal s novým Softwarem. Ovšem nevím jestli bude ochotnej.Zálohu nastavení mám nahranou. PC blbne .Při přihlašování do mailu mi zhasíná obrazovka , když zadávám adresu zčerná na2s. a když zadávám heslo tak taky.Přitom je to tak rok starej aparát.ReinstalacePC bude nutná. S tou copterou mne provází pech od samého začátku, protože jsem to už jednou posílal do servisu a ten balik zmizel. Bylo to posílaný i z brejlema takže docela nervy . Nakonec se to dohledalo asi po mněsíci a půl. Kdyby mne to lítání s tou copterou nezačalo tak bavit tak bych to snad už odložil.
koksák