Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Tak dnes opravdu super, klasická jarní termika, mraky uzkých ale výživných bublin, zhruba v 15 hodin se ale už dost rozfoukalo, sluničko už zašlo moc za svah, termika už na prd, tak jsem to i vcelku utahanej zabalil a mazal domu. Dnes prostě dobrý, fakt dobrý. Zitra hurá na kolobrndy a v pondělí, to se ještě uvidí.
No, tak Riccovi při druhé baterce při jednom prudším manévru zachrochtaly převody na vrtulku a ne úplně kontrolovatelnými piruetami se sesul k zemi. Co jsem ohledal, tak to odnesla pádla a ty převody. Možná byly načnuté z dřívějška. Tak si zas zkusím opravu...prikrylm píše: sob 12.04.2025 11:04 Zrovna nabíjím 6ks baterek do rotačních křídel (hybrid 450 a Ricco). Tak snad pak nebudu nic opravovat...
Zítra je to tak na svah. Šel by někdo? Samotnému se mi nechce.
Nebo na draka...
"Hybrid" zase lítal skvěle. Je to bezpádlová 450-ka, řízená Spiritem...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Ajajaj, tak to zabolí, hold to ale k té modelařině patří.
Spirita jsem měl kdysi v beta provedení na testování v letadlech, ale to nastavování přez počitač pro mě moc nebylo, jako nastavil jsem to, ale zkoušet si s tim nastavovanim vic pohrát to pro mě nebylo, tak jsem to zase vrátil bo mi bylo blbý ho netestovat ale jen uživat.
Spirita jsem měl kdysi v beta provedení na testování v letadlech, ale to nastavování přez počitač pro mě moc nebylo, jako nastavil jsem to, ale zkoušet si s tim nastavovanim vic pohrát to pro mě nebylo, tak jsem to zase vrátil bo mi bylo blbý ho netestovat ale jen uživat.
Trochu teda pofukuje, ale jinak počasí super.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jen krátká pauza od práce na zahradě.
30minut s minicoradem a 2x10 minut s Bonnie. Mírný větřík, 25 stupňů a na letišti nikdo. Tak to mám rád.
30minut s minicoradem a 2x10 minut s Bonnie. Mírný větřík, 25 stupňů a na letišti nikdo. Tak to mám rád.
Dnes jsem se v rámci přesunu na jiný svah stavil za kolegou modelářem na letišti a po mnoha letech byl donucen si zalétat puvodně s mojim matadorem.
Pekný nový model na našom letisku v Trnave - Liberety Sport. Trošku problematické pristávanie vo vysokej tráve, ale zálet dopadol dobre.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Dnes zase super, termika funguje, jen se po poledni už rozfoukalo trochu víc tak jsem ASW vyměnil za starý béčko.
Zitra to bude týden co jsem vyrazil a zatim mi to kupodivu pořád baví
Zitra to bude týden co jsem vyrazil a zatim mi to kupodivu pořád baví
-
Smartyn34
- Kontaktovat uživatele:
V podveřer přisla přeháňka a hned po ní vylezlo sluníčko, to se nedalo odolat. A navíc jsem si dal předsevzetí, že pokud počasí dovolí, půjdu každý den abych se konečně naučil trochu akrobatit.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Velikonoční aerovleky v Holešově
a TOMAHAWK-FUTURA
a TOMAHAWK-FUTURA
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
... a malý náhled do soutěžního létání v kategorii RCEP
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Chození po pomlázce jsem nechal na juniorovi a já radši vyvětral hadráka. Na Spada si zatím netroufám.
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Tak dneska to šlo už i u vody. Kolega zalétl nového Albatrose...
Jaký z něho má dojem?, já jsem o něm uvažoval, ale předloni jsem se nachomejtnul v létě v jednom kempu na modelářský hydroplánový dovolený kde ho jeden modelář měl a moc ho nechválil, že musel kuli startum upravit odtrhovou hranu a i tak, že to s ním není polétání uplně na pohodu, tak jsem to nakonec vzdal--mám na vodu upravenýho multiplexáckýho Twinstára , s ním je to hodně veliká pohoda--ten Albatros je ale samozřejmě hezký ero, ne jen učelovka jako twinstár.rodzr píše: čtv 01.05.2025 14:01 Tak dneska to šlo už i u vody. Kolega zalétl nového Albatrose...603A5258.JPG603A5260.JPG
Naprosto pohodový éro. Dodržet těžiště a startuje i přistává samo, příjemný vlastnosti... Není to akrobat, ale kochací éro na pohodu. Na 4s 3300 10minut s velkou rezervou. V květnu na Vodnických hrátkách budeme doufám lítat už ve třech...