Modely F-1A všeobecně

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Odpovědět
Zpráva
Autor
MirekZ

Modely F-1A všeobecně

#1 Příspěvek od MirekZ »

Prosba na majitele plánku F1A HIT od Ivana Hořejšího:
stáhl jsem si plánek z Aerofred.com, ale v místě, kde je žebro s nosníky je přes plánek informační text. Prosím o fotku nebo sken daného místa - viz připojený obrázek.
Díky moc, Mirek
HIT_výřez plánku.png
sharkmouth

Re: Modely F-1A všeobecně

#2 Příspěvek od sharkmouth »

Plánek mám, nevím kde, pokud najdu, nafotím. Ale nic složitého tam není - smrk 2,5 nahoře, 2 dole, stojina překližka 1mm z obou stran, a ve středu je shora ještě smrk 2,5x5 seříznutý do klínu. Z půdorysu je to celkem jasné ;)
MirekZ

#3 Příspěvek od MirekZ »

Děkuju. Chci jen vidět, jak je lepená stojina k nosníku tam, kde je pásnice nahoře rozšířená.
M.
sharkmouth

#4 Příspěvek od sharkmouth »

Hit.jpg
Snad ti to takhle stačí. Hit je klasika, krásný éro, ale oproti dnešku je křídlo vlastně strašně pracné.
MirekZ

#5 Příspěvek od MirekZ »

Stačí, díky moc.
Mirek
sharkmouth

#6 Příspěvek od sharkmouth »

MirekZ mě požádal o zkopírování a zodpovězení několika otázek ze sz ohledně modelů F-1A. Kopíruji tedy sem a zároveň jsem upravil název tématu.

Takže: Prosím, můžeš mi poslat odkazy na lidi, kteří nabízejí časovače (jak mechaniku, tak RC determalizátor - chci jednofunkční časovač, žádné dokopávání apod.), trubky na trupy a uhlíkové nosníky?

Katalog Jaromíra Orla v příloze. Dlouho jsem s ním nemluvil, nevím, jak a co dělá. Jak jsou na tom jeho časovače psát nebudu, dlouhodobé zkušenosti s nimi nemám.

Mechanické pak už jedině asi od Ukrajinců.

Je zde několik témat o časovačích, stačí pohledat.

E-timery: https://bmks.co.uk/ lidi to tady používají, sám nemám zkušenosti. Pak Sidus http://www.ffelectronics.com/Timers.htm Kdo je šikovný, udělá si shazovadlo z 2,4ghz modulu. Jsou i jiné možnosti a výrobci, je to na delší psaní.

Uhlíkové díly dělá Ivan Tréger, vlastně je dělá pro Orla, ale rovněž jsem s ním dlouho nemluvil. Kontakt předám do mailu.

Další je Jan Čihák, viz katalog

Pak třeba Oleg Pšeničnyj http://f1oleg.de/index.html objevuje se i v ČR, nebo někdo z kolegů přiveze z některého svěťáku.

Taky Luba Chlupáč dělá D-boxy a další uhlíky.

Je třeba dodat, že kategorie F-1A je dnes úplně jinde, než v dobách modelu HIT. Materiály, pevnost, modely s buntem se střílejí z 50m šňůry do 120-180m. Což neznamená, že si model jako HIT někdo nemůže postavit...
Jaromír-Orel-český-katalog-2016.pdf
(3.61 MiB) Staženo 48 x
Ceník-F1B-F1A-finál (1).docx
(3.08 MiB) Staženo 38 x
Ještě dodám, že ceny jsou z příslušných let, současné jistě pánové sdělí.
MirekZ

#7 Příspěvek od MirekZ »

Děkuju!
Mirek
Odpovědět

Zpět na „Volný let“