Jasné, musí se na to napětí dávat pozor.
Řízení serva "jako hydraulika"
Re: Řízení serva "jako hydraulika"
Nesouhlasím, pokud připojíš 5V na vstup RP, tak UŽ problém mít nebude. Minimálně ten vstup půjde do křemíkového nebe. (pokud teda je nějaké křemíkové nebe)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
To vobec nie je iste, tie piny su v drvivej vecsine programovatelne vstupy alebo vystupy a pri tom tam su este pullupy. Zalezi ako je ta vec urobena, ale vecsinou pri prekroceni napajacieho napetia na vstupnom pine (cize oba vystupove tranzistory aj pullupy su vypnute) vznika tam nejaky prud do substratu ktory zalezi na tom ako je to urobene a ake to ma dosledky je vo hviezdach, nemusi sa diat nic a on to zvadne, moze zadymit ak je tych 5V tvrdych alebo zacne blbnut.
Mal by sa tam dat logicky konvertor, ale k tomu sa bastlic neznizi, staci odporova delicka, potom ale ten pin nejde dobre pouzit ako vystup, to ale vecsinou netreba, ale v zasade tam staci (aby to nedymilo) aj oddelovaci odpor ktory ten prud obmedzi a to vecinou staci (napriklad ESP je v tomto smere velmi otrle) takze ak je ten vstup na to nejako osetreny, moze to kludne fungovat. RP ale nepoaznam, vzdy to bolo pre man kanon na vrabce a navyse som linux negativ a ked vidim ckolvek ruskeho (.py
) otvara sa mi nozik vo vrecku
(ano ano, ja viem ze je C pod Win ale aj tak ...)
podstata mojej povodnej spravy bola ze na to treba proste mysliet pri pouziti 3.3V veci.
Mal by sa tam dat logicky konvertor, ale k tomu sa bastlic neznizi, staci odporova delicka, potom ale ten pin nejde dobre pouzit ako vystup, to ale vecsinou netreba, ale v zasade tam staci (aby to nedymilo) aj oddelovaci odpor ktory ten prud obmedzi a to vecinou staci (napriklad ESP je v tomto smere velmi otrle) takze ak je ten vstup na to nejako osetreny, moze to kludne fungovat. RP ale nepoaznam, vzdy to bolo pre man kanon na vrabce a navyse som linux negativ a ked vidim ckolvek ruskeho (.py
podstata mojej povodnej spravy bola ze na to treba proste mysliet pri pouziti 3.3V veci.
.py moc nemusím, RP má slušnou podporu Arduina, takže C a C++ 
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)