Lepidlo Mammut (Mammoth) Glue

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kocour
Kontaktovat uživatele:

Lepidlo Mammut (Mammoth) Glue

#1 Příspěvek od kocour »

Na Internetu i jinde na mne vypadává reklama na tohle lepidlo, při zadání do vyhledávače se ukáže obrovská chvála, ale reálně jsem jsem tohle lepidlo neviděl. Má někdo s tím zkušenosti ? Podle chvály by mělo mít podobné účinky jako kyanoakrylát, ale bez smradu a jiných negativ. Na co se hodí ? Balza, smrk, kovy, laminát ?
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepidlo Mammut (Mammoth) Glue

#2 Příspěvek od corsair »

jako toto? Tak v modeařině na nic, já jím lepil lišty na zeď nebo zrcadlo, dostat to z tuby nadlidský úkol, z kartuše tou pistolí v pohodě....jiné neznám
https://www.kvelektro.cz/den-braven-lep ... -GEALw_wcB
jirkacbx
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jirkacbx »

Na modelu kolesovýho parníku jsem potřeboval rozumně slepit a vyztužit laminátovou podlahu horní paluby se smrkovýma příčkama pro vyztužení.
Zkusil jsem tohle https://www.soudal.cz/produkty/fix-all-turbo a světe div se ,ONO to FAKT drží.
Laminát jsem radši trochu zdrsnil,ale drží to a co jsem zkoušel,vcelku dost síly na zkoušku odtrhnutí,ale radši jsem neodtrhnul.
Ještě s tim budu lepit jiný potřebnosti na palubu a vim,že to bude držet,aniž by to upadlo při blbým pohledu.
Z tuby to šlo krásně aplikovat,pokud by se ruce tolik netřásly :-)
Podstatný nejspíš u tohohle typů lepidel bude to,že je potřeba je po aplikaci na povrch trochu druhým lepeným dílem rozmatlat a pak co nejsilněji zatížit,aby to mohlo reagovat a fungovat.
HONZIK 22

#4 Příspěvek od HONZIK 22 »

Jak muze mit neco co kombinuje vlastnost silikonu a polyuretanu vlastnosti kyanoakrylatu?
Tedy houbicka na myti nadobi popatlana silikonem na spary kolem sprchoveho kouta ? Znam i jine prirovnani co se tyka silikonu. :D
Zenair

#5 Příspěvek od Zenair »

Lepil jsem tím před časem na chatě umělý kámen na něco jako 50 let starý umakart a vše drží bez jakéhokoli problému i když to pravidelně dostává dost zabrat tepelným zatížením od krbových kamen.
Za mě spokojenost. Snad jen nevím, jestli bych to chtěl použít na nějaké úplně malé věci...
Jirka Schifi Zatec

#6 Příspěvek od Jirka Schifi Zatec »

Ahoj modelari,i Ja neco pridam ohledne MAMUTU.Tedy lepidla,no myslim si ze tohle lepidlo bude v letecke modelarine asi malo pouzivane,Mamuta at uz v kartusich a nebo v teto tube co je vyse na snimku dobre znam a pouzivam ho k uplne jinym ucelum a sice hodi se predevsim ve stavebnictvi a namatkou treba na lepeni podlahovych list,lepeni zrcadel na stenu,atd.ale v modelarine se uplatni taky a urcite okolo lodnich modelu jak uz tady kolega pise.Urcite by se hodil treba na lepeni prepravni bedny na jakekoliv modely at uz letecke nebo lodni,jak rikam je to spise lepidlo ktere je pozivane ve stavebnictvi,na letecke modely at uz k lepeni kostry kridla nebo trupu bych ho urcite nepouzil.Na to jsou jina lepidla. ;) ;) ;) Ahoj Jirka.
guchar

#7 Příspěvek od guchar »

● V modelařině málo používané. Je to o tom na co to lepidlo chci použít. Pokud chci pevně spojit dvě plochy adhesivním lepením vytvrzovaným vzdušnou vlhkostí je kategorie lepidel na bází MS Polymerů to pravé.
Kdysi ve výzkumáku, mi kluci co dělali na aplikaci vlepovaných tlumicích materiálů do aut, donesli jakési podobné lepidlo. Z hecu jsem s ním nalepil obdélník 7 x 5 cm 3 mm silného plexi na bok kancelářského stolu.
Držel jak helvétská víra a přežil asi 7 stěhování během deseti let. Tu nedůvěru k MS Polymerům vytváří fakt: MS polymer je modifikovaný silikon, který kombinuje vlastnosti silikonu a polyuretanu.
● Přitom: Lepidla, těsnicí a elastické tmely na bázi MS polymerů, vytvrzující se vzdušnou vlhkostí. MS polymery nacházejí uplatnění od lepení široké škály materiálů až po těsnění trhlin, přesahů a spojů. Škála použití v průmyslovém a ručním zpracování v automobilovém průmyslu, karosárnách, námořním průmyslu, klimatizaci, elektrotechnice, kovoobrábění, plechech a plastech, stavebnictví. Také v elastickém lepení lišt, profilů, plechů, pro těsnění švů, přesahů, spojů a trhlin.
● Jednokomponentní lepidlo, těsnicí a elastický tmel na bázi MS polymerů, vytvrzující se vzdušnou vlhkostí. MS polymery nacházejí uplatnění od lepení široké škály materiálů až po těsnění trhlin, přesahů a spojů.
— Škála použití v průmyslovém a ručním zpracování v automobilovém průmyslu, karosárnách, námořním průmyslu, klimatizaci, elektrotechnice, kovoobrábění, plechů a plastech, stavebnictví. Také v elastickém lepení lišt, profilů, plechů, pro těsnění švů, přesahů, spojů a trhlin. Produkt je vhodný pro vnitřní i venkovní použití.
— Teplotní odolnost: -40 °C až +100 °C, krátkodobě až +130 °C — Pevnost v tahu: 2,7 MPa— Tvrdost Shore A: 60
Mamuta bych si koupil vyzkoušel. lepení „plocha na plochu“ používal. Zatím jsem nenašel údaj o nárůstu hmotnosti na dm2 Čekal bych hodnoty blízké jako u disperzních lepidel. Až se potřeba vyskytne určitě malého Mamuta koupím a vyzkouším. V domácnosti (žena a syn) víc frčí silné pružné oboustranné samolepky. Pro snadnou aplikaci.
Mamut 25 ml, pět modifikací, technické, a jiné, listy 75,- Kč MAMUT GLUE High Tack
● Lepí se housenkou (spára pro lepidlo 4 a ž 3 mm šíře housenky nejčastěji 6 mm) Udávaná délka lepeného spoje v bm cca 25 až 30 bm. Jindy (bez specifikace geometrie lepeného spoje) jen cca 12.5 bm.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“