Odboceni z ciste leteckeho tematu k raketoplanum

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PointM

Odboceni z ciste leteckeho tematu k raketoplanum

#1 Příspěvek od PointM »

Zdravim,
premyslel jsem nad vecmi ktere bych si rad jeste vyzkousel a pritom to klasicky letalo. Vzpomnel jsem si na byvaleho kamarada raketoveho modelare, ktery stavel soutezni RC raketoplany. Dnes je to kategorizovane jako S8D az P.
Problem je v tom, ze kamarad uz si uziva modreho nebe a ani internet mi nijak nepomohl k tomu abych se o tomto "oboru" neco vic dozvedel a hlavne sehnal nejaky plan - radeji starsi s klasickou balzovou stavbou, soutezit uz nebudu. ;)
Pokud by mi nekdo byl schopen poskytnout nejake nasmerovani, navod ci dokonce plan, ktery by stal za vyzkouseni pro zacatecnika v tomto "oboru", bylo by to skvele.
Diky vsem
----
Pěkný den
Mojmír
Jirka Schifi Zatec

Re: Odboceni z ciste leteckeho tematu k raketoplanum

#2 Příspěvek od Jirka Schifi Zatec »

Ahoj reaguji na tvuj dotaz ohledne RC raketoplanu kategorie S8E,kterou jsi mel patrne na mysli.Par modelaru jeste znam od videni kteri letaji tuto kategorii RC raketoplanu a to hlavne modelari z Krupky u Teplic,planku na takove modely vyslo ve starsich casopisech modelar hodne a to klasicka stavba- balsa,preklizka,smrk.Spousty starsich casopisu modelar doma taky mam a urcite by se dalo lecos vybrat z planku a jen by se to muselo prekraslit do skutecne velikosti a koty tam budou taky,ale.........nastava to hlavni a to pohon takoveho modelu neboli raketovy motor a co vim uz drivejska kdyz jsme se jezdily prave do Krupky obcas podivat na raketove modelare tak tyto raketove motory pro raketoplany jsou dosti drahe a tak jeden start te muze vyjit cca na 300-400.kc si myslim,a takovy trenink nebo poletovani by te vysel tedy hodne draho.Vim ze si i vyrabely raket.motory sami ale slozeni a kolik ceho to nevim. ;) ;) ;) tak nevim jestli te tohle neodradi,musis vedet sam.Tak je potreba startovaci rampa na raketoplany a vsechny ty nezbytnosti okolo.Jak rikam planky modelu se daji dohledat a prekreslit. :) :) :) Ahoj Jirka.
Jirka Schifi Zatec

#3 Příspěvek od Jirka Schifi Zatec »

Dle meho by bylo se s kluky z RMK KRUPKA spojit a oni uz ti reknou vice k teto kategorii raketovch kluzaku,pripadne navedou co a jak.Tak at se dari ;) ;) ;) Jirka.
kope
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kope »

Jako mladý hošík jsem raketové modelářství dělal. Až budu zítra doma, podívám se, jestli najdu nějaký plánek.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“