Kabeláž, konektory - "domácí" standard

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Kabeláž, konektory - "domácí" standard

#1 Příspěvek od Libor »

Situace: Mám v modelech natahanou kabeláž: napájení přes XT60/XT30, serva přes servokonektory, čidla FrSky přes různé konektory podle toho, jak to mění v čase FrSky, čidla Jeti přes servokonektory, FPV přes další typy konektorů.
Co řeším: Vyrobil jsem si poziční světla, na napájení to připojuji přes balanční konektor pohonného aku, v další instalaci si udělám odbočku za XT60 před regulátorem. Teď stojím před problémem, že chci mít kabeláž pozičních světel v křídle odpojitelnou. Nechci používat servokonektory. Na jaké konektory se mám zavést? Jaké konektory používat pro tyto rozvody a případně pro další vlastní elektroniku?
Libor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabeláž, konektory - "domácí" standard

#2 Příspěvek od Woita »

Hlasuju pro XT-30. Tedy pokud nepotřebuješ mnohopólové.
Jsou sympaticky malé, snesou slušný proud, dělají se v různých provedeních - i úhlové, panelové, do plošných spojů apod.
Dají se koupit v zahraničí i v tuzemsku, za slušný peníz.
A dělají se i 3-pólové (pak se nejmenují XT, ale MR), v provedení otočitelné (např. kdys chtěl mít možnost přepólování) i neotočitelné (odolné proti přepólování).

Tady, radost pohledět:
https://www.tme.eu/cz/katalog/p,amass_1 ... 32,1440287
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Libor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Libor »

Taky mě to napadlo, ale do malého modelu je samice + samec dost bago a tenké kablíky k tomu taky moc nepasují.
Libor
Úsměv

#4 Příspěvek od Úsměv »

XT30 s oblibou taky používám, na baterkách. Proudové zatížení od pozičních světel bude řádově nižší, tam se mi zdá jako malinko naddimenzovaný. Pokud bych chtěl konektory ihned a (skoro) zdarma, tak návštěva kontaineru s vyhozenými počítači (za plechovku pití pro správce) a určitě si vybereš co je nejvhodnější. Anebo návštěva obchodu s rádiomateriálem tam si za pár drobných taky rychle vybereš. Nevím proč mne napadá zrovna Hadex v Ostravě-Porubě. Ale jo je fakt dobrý.https://www.hadex.cz/_31konektory-kabel ... =&zmcena=x
Nějaký Tamiya nebo JST, je dostatečný. Dokonce bych si možná dovolil aplikovat některý USB. Trochu přes čáru,že :P
S úsměvem jde všechno líp.. :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

Červené JST, pro více pólů JST XH. Kupuji samostatné (krimpuji a pájím si sám), dají se koupit i s kablíky. Pro aplikace s proudy řádu nižších jednotek A jsou postačující.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“