Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

#1501 Příspěvek od pepin »

Dnes jsem se po dlouhý době dokopal vylézt alespon do sedla, spíš jsem to pojal jako procházku abych měl ty skutečný větroně co nejblíž. Pěkně jim to lítá 😀

https://youtu.be/GYjLDRCjJsQ?si=C_61fpEdo3WAkjJe

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
rodzr

#1502 Příspěvek od rodzr »

Jo, je to Heyerovo prkno, jen trošku inovované na dnešek. Měl jsem ho již v roce cca 77-80, tohle je upraveno takto: křídla vysochal Papíra s originálním "Heyerovým" profilem Eppler 182, jen přidáno malé vzepětí. Jinak to zvednutí klapek v základu o 2mm je dle pana Heyra. Protože to mám na blbnutí na kopcích v Talošce, když nám vítr neunese velký ptáky, proto doplněno motorem, typově jako pro RCEV. Váhově cca 750 g, stejně hodné jako staré balsové. Jen je si třeba trochu přivyknout na jinou siluetu
( všechna čest jyrry, že to dáváš i ve větší dálce...)
Troupek klasika balsa, olaminované cca 30kou, ale budu laborovat s 3D tiskem...
A zásadní výhoda, křídlo dělené a vše se vejde tam, kam se jinak nic nevejde....
Libor
Kontaktovat uživatele:

#1503 Příspěvek od Libor »

Libor
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#1504 Příspěvek od honzakral »

Dnes jsme otevřeli mateřskou školku pro letecké modeláře s cílem omladit naši komunitu. Vstupní věk je 30 měsíců. Na foto jedna princezna ,která je moc šikovná. Oblast Havířov.
Resized_20251016_110712002.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1505 Příspěvek od DAF »

Dnes bylo, i s ohledem na datum, naprosto perfektní počasí. Měli jsme naplánovanou drakiádu, která vyšla naprosto perfektně. K drakům jsme přidali i nějaké modely letadel. Řekl bych, že jsme si to užili, všichni draci létali skvěle, byť na některých se poškodil papír (opraveno na místě 8-) ). Zalétali jsme si i s modely, od volných házedel přes RC větroně až po RC motorové modely. Žádná havárie, při níž by došlo k poškození modelu.
Hitec Aurora 9X
Libor
Kontaktovat uživatele:

#1506 Příspěvek od Libor »

Libor
pepin

#1507 Příspěvek od pepin »

Dnes už tak hezky dopoledne nebylo, tak jsem pobalil že pojedu už domu, když jsem pobalil, tak jsem se otočil , uviděl jak dva dravci točej a zase vybalil 😀.

Ted už se zase začiná prodirat skrz mraky sluničko a co jsem koukal na windguru, noo, raději ještě dnes zustanu litat.
pepin

#1508 Příspěvek od pepin »

Včera bylo teda znatelně tepleji, ale naštěstí moc nefučí studenej vítr,,termika funguje , pes je spokojenej tak nakonec i dnes docela dobrý.
Přílohy
85A97C42-8D43-491C-AFB5-748FF7042962.png
35CDD80C-4A0E-4B4A-90E3-B095102911CD.png
pepin

#1509 Příspěvek od pepin »

Dnes sluničko, venku na triko a kratssy, ale jak jde teplej vzduch od jihu, termika ani prd.

Včera celý den obloha plná dravcu kam jsem se podival a dnes uplně vymeteno. Neni ani vidět že by nějakej přelétal.
HONZIK 22

#1510 Příspěvek od HONZIK 22 »

No bodejt. Jsou prezrani,tak lezi v hnizdech a travi hlodavce.
V tom terenu vidim vyznamne ryhy. To bude od tech osolenych wifin s nadlimitnimi prenosy dat ktera sundala Graupa?. :mrgreen:
pepin

#1511 Příspěvek od pepin »

HONZIK 22 píše: úte 21.10.2025 16:38 No bodejt. Jsou prezrani,tak lezi v hnizdech a travi hlodavce.
Asi joo 😀
Já to vzal domu zadem přez vesnice s tim, že jestli cestou uvidim alespon jednoho hladovýho kroužit a točit, stavim se cestou ještě na jedný louce, ani prd, jen jeden hladovej zoufalec tak jako bočně sklouznul doprava, pak doleva, aniž by zkusil alespon jedno kolečko, pak mávnul křidlama a zmizel v lese zase na stromě.

Škoda, bylo fakt teplo a hezky.
graup15

#1512 Příspěvek od graup15 »

V neděli to nosilo fakt fest...do záložní a asi i hezčí Infinity jsem dal Alpskou spojku křídel (ingot uhlíku) a jezdila po obloze jak blesk.
20251019_133123.jpg
HONZIK 22

#1513 Příspěvek od HONZIK 22 »

Je to nadherny model i vysilac. :ugeek:
graup15

#1514 Příspěvek od graup15 »

Hrozně mne láká tenhle pidi Arcus...
https://composite-rc-gliders.com/en/p/arcus-2-5m
Teda chápu, že Culáris to nejni, ale prostě pro proporce a to lomení křídla co Arcus má, mám slabost...
Tak mi napadlo...nemá to někdo, kdo sem občas jukne?
pepin

#1515 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: úte 21.10.2025 19:56 Hrozně mne láká tenhle pidi Arcus...
https://composite-rc-gliders.com/en/p/arcus-2-5m
Teda chápu, že Culáris to nejni, ale prostě pro proporce a to lomení křídla co Arcus má, mám slabost...
Tak mi napadlo...nemá to někdo, kdo sem občas jukne?
Hezkej ten Arcus je, jen mi to přijde na rovinu na louku do termiky docela těžký, blbá a těžká je tam taky ta spojka ocelová kulatina a pokud ta uhliková spojka není zapouzdřená alespon v duralový trubičce a trupem prochází pevný pouzdro, rádo to pak praská když si nemuže ten uhlík prokmitnout. Ona teda praská i ta zapouzdřená, ale jde pak alespon vytáhnout z křidla lip než když se jen zlomená uhliková.

Je to přesně to ero z kteryho bych měl radost jak je hezký jen by mi vadilo že s nim má smysl letat jen na svahu na vitr nebo na louce jak s motorákem. Já jsem samo sebou spíš na kuličkolety takže já osobně si myslim, že min naprdlej bych byl z toho jak blbě leta kuličkovej 3 metrovej Lentus od multiplexu, bo vychází taky dost těžkej, ale s nim by to alespon bylo vic na pohodu s nim sedat za větru na svahu.

Určitě létat bude, stejně tak jako létá Lentus, ale jako větron do termiky na rovnou louku to moc nebude.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“