Pepin a nejen vysílač(e)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Pepin a nejen vysílač(e)

#1456 Příspěvek od graup15 »

MPml píše: sob 25.10.2025 14:18 Mě se to líbí. Skvělý nápad, který jsem čekal. Ale osobně bych použil spíše tento https://www.elektro-trutnov.cz/abb-zlab ... 85-p69268/ typ, protože se budou snaze dělat odbočky pro serva do křídel. ;)
To je pouze pro srabíky...Pepin určitě jako tuning použije tohle...to je top level.
topservis-zlab-plechovy-250-50-ekzs-2m.jpg
pepin

#1457 Příspěvek od pepin »

Ale di do prdele😀prostě mi baví bastlit, ted mi schne v elektrický dece základ, roving plus silonovej závěs klapek, kamoš slaví šedesátiny tak tam na chvilku mažu, pokud se tam nezaseknu tak to snad dnes ještě stihnu uzavřit tim papirem a zitra by to tim padem mohlo jit dodělat finálně. No prostě mi baví ty letadla lepit a patlat
Přílohy
34DE0BD5-4F3F-44B6-AB8C-35320FA13020.jpeg
HONZIK 22

#1458 Příspěvek od HONZIK 22 »

Pepine ,ta finta z eletrickou deckou s termostatem je dobra finta.
Rano jsem se odbalil bo ,,bederni pater,, a kridlo s unavenym nazehlenym potahem do ni zabalil.
A clovece supracka. Vypnuto celoplosne .
Dekuji za typ.
pepin

#1459 Příspěvek od pepin »

HONZIK 22 píše: ned 26.10.2025 11:03 Pepine ,ta finta z eletrickou deckou s termostatem je dobra finta.
Rano jsem se odbalil bo ,,bederni pater,, a kridlo s unavenym nazehlenym potahem do ni zabalil.
A clovece supracka. Vypnuto celoplosne .
Dekuji za typ.

Tak to mi nikdy nenapadlo že by to mohlo fungovat i na vypnuti folie, já to vždy použival a poživam jen když laminuju aby mi epoxyd zatáhnul rychleji, bud při opravách nebo když třeba vakuuju jako ted.
Přílohy
676DCA7E-10CF-4E67-86B7-AE1FB1CAB156.jpeg
8D8E898E-22E7-4B73-BF8A-04A0305EBBD6.jpeg
pepin

#1460 Příspěvek od pepin »

Vypadá to na pátek a sobotu že by to mohlo byt docela na litaní tak doufam že to stihnu dodělat, v rámci patlaní těch středu křidel na easyglidera jsem se pustil i do opravy pomlacenyho křidla infinity, to už mam taky skoro hotový, ale infinity mi ted nijak zasadně netrápí.

Co mi hlavně zajimalo jak bude vahově vycházet ruzný ukony na těch středech pro easyglidera, polyš jádro a pak další povrchovka, ted to střikam obyč spreem a to mi teda utvrdilo jak si zapisuji čim ten ktery ukon nabral váhu že povrchovka obyč spreem je teda váhově opravdu veliký narust váhy a to se to snažim jen poprašovat. Až to dodělám tim spreem komplet do finálovky necham si ještě namichat dvousložkový odstin v autolacich ppg , tady to sbrousim a zkusim to fouknout tim dvousložkovym autolakem, podle mě to nabere tak max třetinu toho co to nabira obyč spreem.
pepin

#1461 Příspěvek od pepin »

Tak easyglider připravenej na popravu, rozpětí se středovejma nástavcema 3 metry, letovka s tříčlánkem 450ma 920g.

Jestli budu dodělávat klapky to ještě uvidim, připravu pro to v těch nástavcích mám, zatim jsem s nim létal s reverzem na regulátoru, s tim reverzem bylo přistávání v pohodě, jen je trochu na prd že pokud mam regl v režimu reverzu tak nemá brzdu, tak je potřeba si po nastoupání vrknout reverzem aby se sklopka sklopila.
Přílohy
83828659-518A-4A50-814B-486E63AF932B.png
95947012-5EB8-490C-9C75-5243B861C373.png
817DE8FB-CD80-4499-8FB1-52DAAB95338B.png
prikrylm

#1462 Příspěvek od prikrylm »

Impozantní! :)
A nechce TO taky aspoň trochu zvětšit SOP, VOP?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#1463 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše: stř 29.10.2025 9:05 Impozantní! :)
To by jyrry považoval za srabáctví 😀

On už 3 metrovej byl, ale opačně s nástavcema na koncich těch origo vakuovanejch křidlech z thilie.

Ale pokud budu mit pocit že to křidlo zvládne i lehký přemet asi mu nadělim starej laminátovej trochu delší trup. Ještě uvidim, dnes bych to chtěl tady u nás alespon zaklouznout zalitnout tak třeba to rozmastum hned dnes a bude o starost min.
pepin

#1464 Příspěvek od pepin »

Tak sláva, model odstartoval i přistál vcelku, docela tam tady na ten model fučí ale zalitnout se to dalo. Přemet jsem zatim nezkoušel, ale výkrut i když línější to dá v pohodě a mi i přišlo že to letí v pohodě i na zádech, na ten střední dil jsem použil větronářský akro profil z ryby, vim prd co je to za profil, ten profil kdysi vybiral kámoš když jsme stavěly ryby, ja tehdy nejdřiv postavil malou, 1,5 metru, ta litala na prd, ale pak jsem postavil vakuovaný křidla opět na easyglidera, 2,2 m to už litalo super, jim teda ted taky dodělám středový nastavce asi na trup Z Nimbuse.

Kamoš postavil dvě, jedna cca 2 metry, druhá 3 metrová, z ní byl v Alpách nadšenej ale loni mu bohužel po přistání sjela v alpách ze svahu a bez šance se pro ni dostat.
Přílohy
879E1C28-7A0F-433C-80A0-12D96DE8EB1B.png
graup15

#1465 Příspěvek od graup15 »

Teda Pepine hustej kousek od Multiplexu :-) :-)
pepin

#1466 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: stř 29.10.2025 17:31 Teda Pepine hustej kousek od Multiplexu :-) :-)
Ještě jsem dnes stihal jeden let odpoledne kdyz už vitr trošku lehnul, ale přecijenom pořad fucelo nebo alespon v poryvech a tady na to to ero fakt neni, ani ty origo uši s thilie kde je nosnik pouze pasnice uhliku bez stojny, stači i doma trochu to křidlo prohnout a je vidět jak se ta uhliková vrchni pasnice má chut odtrhnout od jádra, no nic, trochu jsem odpoledne už blbnul a najednou a to jsem hluchej jak poleno slyšim jak něco cvaklo, no nic, lital jsem dal, byla i termika tak jsem si ji v par metrech nad zemí užil a když jsem přistál tak za spojkou těch nastavcu u trupu na konci uhlikový spojky křidel odfouký od jadra ten vrchni roving, tak jsem to ted probrousil a potunil o dvě stoinový uhlikový pidipasnice, zitra to ještě promotam nití vrchni pasnici přez spodni pasnici přez spojku křidla, na těch ušich jsem to tak udělal už puvodně a to se mi zdá že funguje, jako že když se křidlo prohne ale je vrchni pasnice obmotana na konci spojky ke spodní pásnici, tak ta spodní nedovoli ty vrchni odskočit od jádra.

Jadně, ono ti chce pořádný nosníky a bude klid, jasně, ale pak to bude zase vážit tunu.

Tady to ero je do večerního klidu, slabym člankem jsou ty origo vakuovany křidla , uši z thilie, ale to je pravěk vakuování a navic jsem je už tenkrát kupoval jako dvojkový ne uplně povedený křidla když jsem si tam byl koupit komplet thilii. Ale na testování co se ještě dá nebo už nedá ošidit to dobrý je.

Ale klidně mi dnes mohlo to křidlo klapnout a bylo by po testování, s tim jsem ale zase tak nějak i počital že stát se to muže, nooo naštěsti jsem měl kliku, s těma stoinama plus přemotanim to už bude v poho, teda pokud s tim nebudu blbnout, něco takovyho tady to ero neustojí, si myslim že by ho dostal i v klidu střih stoupák klesák, stalo se mi to před lety u dvou křehkych modelu, sotva jsem se ploužil a najednou prd a ulitlo křidlo.
pepin

#1467 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše: stř 29.10.2025 9:05 Impozantní! :)
Tak ta delka trupu i ta poměrově malá vyškovka mi přijde v pohodě, co by to ale chtělo je trochu větší vzepětí, když v náklonu vytratim rychlost, jako že se ero skoro zastaví, má pak tendenci trochu sklouznout bokem po křidle, to vzepětí mam ale opravdu extremě —- skoro žádný 😀

Druhá věc, jak mám model ovládaný pouze naklápěnim křidel kdy to funguje přez mix jako kridelka i jako výškovka, pokud model rozjedu víc na rychlost, je znát že je pak model linější jak na křidélka, tak i na výškovku, to si myslim je bud že jsou křidla bud měkčí v překrutu, ale spíš si myslim že ty serva v poho ustojí přidržnou polohu ale už maji problém změnit polohu, lepší by si myslim bylo natáčení křidel mit pouze pro režim křidelka ale výškovku řešit opravdu výškovkou už i z toho duvodu že pokud mají ty dvě serva pro křidla zastoupit jak křidelka tak i výškovku musí byt ten krok jak pro výškovku tak pro křidelka padesatiprocentní aby třeba při plných kridelkách už nefungoval mix v podstatě pouze pro jednu polovinu výškovky—- kdy pak už krok serva přitáhne pouze jedno křidlo.

Jak jsem v těch středovejch nastavcich probrousil uhlikovou pasnici a dolepil uhlikovou stoinu, tak už ten střed nekmitá, tak to samé udělam i v těch uších z thilie, bo to by bylo jen otázkou času kdy to přeženu a ta vrchní pásnice se od toho polyš jádra utrhne a uší klapnou.
pepin

#1468 Příspěvek od pepin »

HONZIK 22 píše: sob 25.10.2025 11:07 Zas mi to az tak nesmyslne nepripada. Je to material zadara. Nekdo to tiskne ,nebo reze z uhlikove desky nebo lepi suchym zipsem. ,ty to nepozametas a nevyhodis a najdes .
Jooo jooo jooo, prostě je to doma a to se počítá 😀
Přílohy
IMG_0540.jpeg
IMG_0542.png
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“