Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Počasí docela super, na triko to není ale na skoro listopad dobrý.
Jojo, teplo celkem bylo, skoro nefoukalo. Jen jsem nestíhal a dal jen jeden let, ale i tak dobrý.
Makám na tom, abych mohl odpovědět až se hala zeptá co jsem dělal v létě
Makám na tom, abych mohl odpovědět až se hala zeptá co jsem dělal v létě
jyrry.webnode.cz
Já jsem přez leto jen šetřil na zimu na naftu pro topení do auta. Letadla použiju ty letní , jen když mrzne tak raději ty nelaminátovýjyrry píše: pát 31.10.2025 14:23.
Makám na tom, abych mohl odpovědět až se hala zeptá co jsem dělal v létě![]()
Tak doufam že zitra bude taky ještě slušný počasí, termika dnes sice nic mnoho, pouze okolo poledniho jsem tady viděl a se k nim i přidal točit stoupák dva dravce jinak za celej den jsem dravce neviděl ani někde v dálce, ale trochu na svah foukalo, trochu něco málo pár pidibublin chodilo tak se s tim 3m easygliderem litat dalo v poho.
Termika byla velmi slušná, neb Reinhard se udržel s CrossAlpem 2.8 víc než 40 minut bez motoru...sice to nechodilo moc vysoko, ale i tak mooc fajn.pepin píše: pát 31.10.2025 16:51 Tak doufam že zitra bude taky ještě slušný počasí, termika dnes sice nic mnoho, pouze okolo poledniho jsem tady viděl a se k nim i přidal točit stoupák dva dravce jinak za celej den jsem dravce neviděl ani někde v dálce, ale trochu na svah foukalo, trochu něco málo pár pidibublin chodilo tak se s tim 3m easygliderem litat dalo v poho.
Totální bezvětří, a káňata tu lítali taky jako prdnutý..., ale taky ne moc vysoko.
On board video z rchadru...ze země to vypadá,že se lahačka ani nehne a přitom se mrndá docela slušně. Ale odpolko přivezla GLS z dojčlandu titanový závěs od Para Aviation, tak by se to mělo výrazně zlepšit. Respektive, pak už to líp nepujde.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Tak u tebe mohlo byt trochu vic termicky, tady celý den jen cirovitý mraky a dravci jen mezi 11/12 hodinou což jsem si taky zatočil, ale pak konec, jen svahování plus občas nějaký termický pidiprd, chtěl jsem si zalitat i s tim odlehčenym nimbusem ale nakonec jsem ho jen v rámci jedný baterky v základu seřidil, něco předatloval ve výchylkách plus expu a vic jsem se s nim netrápil a lital jen s tim easygliderem.graup15 píše: pát 31.10.2025 19:41 Termika byla velmi slušná, neb Reinhard se udržel s CrossAlpem 2.8 víc než 40 minut bez motoru...sice to nechodilo moc vysoko, ale i tak mooc fajn.
Čím to je, že se to otáčí tak výrazně škubavě, ne plynule? To je jak se to houpe pod šňůrama?
jyrry.webnode.cz
Ano..přesně tak..Není to letadlo. Tady je skoro vše jinak než u např větroně.
Ma to mnoho výhod, ale taky dost nevýhod.
Ale ta maketovost a nerozbytnost za to stojí.
Opravdu pomalu dělam na opačném extremu..., ale rcpara je prostě relax .
Ma to mnoho výhod, ale taky dost nevýhod.
Ale ta maketovost a nerozbytnost za to stojí.
Opravdu pomalu dělam na opačném extremu..., ale rcpara je prostě relax .
Včera dorazil ten titanový závěs. A při vrtání děr pro moji rozteč bylo fakt dost zábavy...vrták jsem aktivně chladil, protože titan v pohodě vrtat jde...ale nesmí se to ohřát...jinak je i HSS okamžitě v riti...
Ted nedávno jsem na to koukal jak se ta rc lehačka mrská pod vrchlikem na Raný když tam s tim letal kámoš.jyrry píše: sob 01.11.2025 5:39 Čím to je, že se to otáčí tak výrazně škubavě, ne plynule? To je jak se to houpe pod šňůrama?
Já si myslim že to mrskání lehačky pod plynule se pohybujicim vrchlikem zpusobuje ta mrtvá pevná nic neabsorbující váha té lehačky. Podobný efekt mam na ty svoji koloběžce jak na ni mam vzadu košik na toho psa, pokud v tom košiku vezu psa, nemam žádný problem jet i terénem, pokud ale jedu jen s tim košikem nebo bych v něm chtěl třeba vezt nákup, na sebemenší nerovnosti hned citim jak kmitá a všechno z něj lita ven, třeba 2 litrovou petku to vystřelí z košiku ven. Problem v tom i třeba jen něco převezt když tu koloběžku jen tlačim. V principu asi něco podobného jako kdyby auto mělo jen pružiny ale né tlumiče. U gramofonu se asi právě z tohoto duvodu použival na přenosce mechanizmus kdy u protizávaží byl hrot ponořený do viskozniho oleje aby pohlcoval kmity ve všech směrech.
Tak dnes už to byla hodně veliká bída,dopoledne to ještě tak nějak šlo bo trochu pofukovalo na svah, termika ani prd, nebo jen prd.
Okolo poledniho se stočil vitr po svahu už hodně od severu ačkoli neměl, tak jsem ale nejančil, nepřejižděl na severni svah , valel se v autě u telky a čekal až se to zase přetočí víc od východu, což se něco před 14 hodinou zase otočilo, tak jsem dal ještě jednu baterku, docela i trochu poprdlávala termika, poruznu bylo vidět v okolí i par dravcu , tak jsem ještě chvilku polital, asi 30 minut a páč už definitivně sluničko zmizelo za mraky tak jsem to nakonec zabalil a jel domu. Ale teplo docela bylo, tak vcelku spokojenost.
Okolo poledniho se stočil vitr po svahu už hodně od severu ačkoli neměl, tak jsem ale nejančil, nepřejižděl na severni svah , valel se v autě u telky a čekal až se to zase přetočí víc od východu, což se něco před 14 hodinou zase otočilo, tak jsem dal ještě jednu baterku, docela i trochu poprdlávala termika, poruznu bylo vidět v okolí i par dravcu , tak jsem ještě chvilku polital, asi 30 minut a páč už definitivně sluničko zmizelo za mraky tak jsem to nakonec zabalil a jel domu. Ale teplo docela bylo, tak vcelku spokojenost.
Jo..stalo to extremně za lejno...respektive termika bída a možná jen pro F5J light...který má opadavost 20cm/s. Naproste bezvetří....za cele odpolko jsem viděl jedno káně v trictvrtě kilometru...jak se tam dostal je záhada.
Tak jen 50min na motor...a domu.
Tak jen 50min na motor...a domu.
Moc pěkné video s dokonalým komentářem.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Dnešní testování startu z trávy, bez rampy, vítr jen kolem 1m/s.
jyrry.webnode.cz