Zkušenosti s boxerem MVVS1,44 Twin

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Doomguard

Re: Zkušenosti s boxerem MVVS1,44 Twin

#16 Příspěvek od Doomguard »

Máš pravdu vrtuli 16x6 jsem taky používal, ale funflayer má být pomalý tak jsem se vrátil k 16x4... jinak mám plány a dxf data na Diablotina xl, s kterým létám již 10 let bez ztráty kytičky... diablotin s rozpětím 1700mm je jen trochu zvětšený původní Diablotin ;-) každopádně bych spíš dal motor více dopředu než dovažovat olovem ;-)
TURNIGY ER 9X, AURORA 9 + 9X
DIABLOTIN XL, BF 109 2,3m, ION NEO, ELIPSOID, HK 450, Bücker RC FAC.
VTjr

Re: Zkušenosti s boxerem MVVS1,44 Twin

#17 Příspěvek od VTjr »

No, ten drak jsem odkoupil od kamarada, který se už akrobatům přestal věnovat. Nestavěl to on, i on ho koupil od nějaké firmy z Martina co to prodávali pod názvem Harlekýn. On s tim i trochu lítal, ale měl tam jen dvanáctku, což bylo na fun akrobacii asi dost slabé. :? On to odstrojil, ještě zesiloval předek trupu přelaminováním a já jsem ten laminovaný povrch musel vytmelit a potáhnout nažehlovačkou. Totiž ty diablotionidy mají všechny trup v místě křidla dost zeslaben, zezdola výřezem pro profil křidla a ještě i shora nesmyslným výřezem pro zcela zbytečnou atrapu kokpitu. Takže bočnice se v tom místě snižují na pár cm. Ten výřez pro křidlo tam pochopitelně být musí, ale kabina se mohla řešit jako neprúhledná bez toho oslabení. V starém Diablotinu-mini jsem s tím taky bojoval. Pouhým dotahováním šroubu, kterym se montovalo křidlo k trupu, se celý trup bortil a měnila se tím geometrie draku. Bočnice tam měla nad křidlem výšku snad jen 3 cm! :o Tak jsem to zevnitř podlepil 2mm překližkou a do kokpitu (černého, neprůhledného) vestavěl balzový rám příhradové konstrukce a ten potáhl fólií. Pak už to bylo dost tuhé a nemusel jsem pak po každém složení modelu ho první let znovu a znovu zalétávat.

Já předpokládám, že sestnáctka OS bude OK a vrtuli doladím při záletu. :)

Posouvat motor? No to moc nejde, musel bych vyrábět novou haubnu, nebo se jí vzdát. :roll:

Jinak mám doma v krabici nevybaleného Frenzyho od Hangar 9. Doufam že ho za těch 15 let, co tam leži nesežraly myši. :lol:
A ještě v krabici Sea Bee, to je takový malý F3A, něco na způsob Minare nebo Espady. Rozpětí 1300mm motor 8,5-9cm3 davá možnost mít model stále v autě, a tak využít každý zlomek volného času pro trénink. :P Tak jsem to měl s Diablem-mini, než jsem ho rozbil. To mi umožňovalo udělat za sezónu i víc než stovku letů. S velkým modelem to nelze, tam je každé létání svátek. ;)
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“