změna pravidel z ÚCL 2025

Zde budou zveřejňovány informace pro všechny.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: změna pravidel z ÚCL 2025

#91 Příspěvek od zdzd »

pepin píše: stř 12.11.2025 16:57 Lidi neblázněte, je teprve listopad, dnes bylo navic vcelku luxusní počasí, neni lepší teda litat než řešit pičoviny?
Jestli je luxusní počasí mlha, která nastupila včera večer a dnes večer tu ještě pořád je, tak to tedy jo. ;)
Zenair

#92 Příspěvek od Zenair »

TomasC píše: stř 12.11.2025 17:13 uvědomil jsem si, že bude vhodné zpracovat nějaký 'tahák' pro členy Svazu modelářů pro případ kontroly.
Ideální stav bude, pokud takový papír v rukou modeláře instatně ukončí probíhající 'zásah'.
Tohle je moc dobrá myšlenka a myslím, že v zatím řídkých případech, kdy se to stane, "tahák" může opravdu hodně lidem pomoci. Oni ti cajti paragrafy velmi často opravdu neznají ani pro věci z běžného života, natož z modelařiny.
pepin

#93 Příspěvek od pepin »

zdzd píše: stř 12.11.2025 17:33 Jestli je luxusní počasí mlha, která nastupila včera večer a dnes večer tu ještě pořád je, tak to tedy jo. ;)
Tady bylo luxusně, dravcu plná obloha.
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

TomasC píše: stř 12.11.2025 17:19 Tak to se prober, už jsem viděl policejní protokol u vyšetřování letecké nehody, kde chtěl někdo hodit škodu na modeláře.
Tak to ale pak stejně řešej právnici, to přece nikdo nerozhřeší na louce na place.

Hele ja nevim jaký mate vy zkušenosti treba s městskou policii, ja jako hoinový manžel jak třeba občas potřebuju na sidlišti zajet k panelaku po chodniku, vyložit material s nimi občas komunikuji, nooo držim vam palce ohledně sepsani nějakého navodu jak s nimi komunikovat.

Oni jsou dopředu rozhodnuty jak to bude, jediný co se dá ovlivnit najit nějaký přechodný kompromis.

Teda pokud člověk potřebuje jen vyřešit svuj problém a nedořešovat ho pak zbytek života poté co měštak něco sepiše někam to předá a ten komu to předá to bude s tebou dořešovat.

Ale v poho, sepiš návod, on ho stejně nikdo v reálu nevyužije.

Možná by to chtělo když jdete někam litat mit okamžitě a trvale zapnutou kameru na čepici pro připad že nastane nějaká kolizni situace aby jste ji teda měli pro další řizeni zdokumentovanou a hlavně!!!!! Pokud budete jednat s meštákem tak ho okamžitě upozornit že mate na tý čepici zapnutou tu kameru a celé jednání dokumentujete.
Naposledy upravil(a) pepin dne stř 12.11.2025 18:32, celkem upraveno 1 x.
pepin

#95 Příspěvek od pepin »

Zenair píše: stř 12.11.2025 17:33 Tohle je moc dobrá myšlenka Oni ti cajti paragrafy velmi často opravdu neznají ani pro věci z běžného života, natož z modelařiny.
U toho bych chtěl bejt až bude někdo policajta informovat o tom že je blbější než já.
Janek2

#96 Příspěvek od Janek2 »

I já se přimlouvám za nějaký ten tahák. A zde jej zveřejnit.
Je to moc dobrá myšlenka.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od DAF »

Tak jsem se ze zvědavosti podíval na jeden web, a ejhle co tam např. k této problematice mají - https://policie.gov.cz/clanek/letejte-b ... galne.aspx. Je toho tam víc, tohle jsem vzal jen na ukázku. Ovšem věřím, že valná část modelářů (tedy opravdu modelářů, nikoliv těch, co si jen koupil hračku) létá jak má.
Hitec Aurora 9X
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od TomasC »

Je taky třeba dodat, že na policii ČR přešel jeden ze zaměstnanců ÚCL. Tedy policie ČR znalosti má. Alespoň na vrcholové úrovni.

A je potřeba incident zlikvidovat/ukončit ihned, ještě v počáteční fázi. Jak se začne psát do protokolu, je to mnohem těžší.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od DAF »

Možná to bude po někoho překvapení, ale i mezi četníky a strážníky je nemálo modelářů. Od známého vím, že dokonce mají, nebo měli mít, někde na jejich intranetu podobné diskuzní fórum, jako je mánie (nebo něco takového, podrobnosti nevím). Kdysi jsem cosi kupoval od jednoho zdejšího diskutéra a přitom, jsem zjistil, že to je strážník.
Hitec Aurora 9X
Zenair

#100 Příspěvek od Zenair »

To, že jsou mezi nimi modeláři, nohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Jednou se mé obvyklé buzerační zastavení změnilo na docela dobrou diskusi o modelech, když starší z dvojice viděl co mám na zadní sedačce :) Bohužel čistě ze statistického pohledu jsem tím asi vyčerpal tuhle náhodu na více dalších let. Btw. to byl jeden z těch dvou, co na začátku slušně pozdravil a tím měl u mě už řadu plusových bodů zajištěnou.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná část MK RCMania.cz“