Gumicuk - jinak
Re: Gumicuk - jinak
@ od jyrry: „... Radši když to proklouzne, než že se mi akučka zvrtne v ruce, ...“ Tuším, že jdou koupit i vhodné válcové distanční sloupky s vnitřním závitem. Když by řehtačka byla nastavena nevhodně vysoko Nebo selhala
Funguje to. Nebudu to předělávat.

.
Ještě doplním, že to v tej akučce držím i při rozvíjení gumy, jen to nechám protáčet bez utažení; tak by ten šestihran asi trochu vadil
.
Ještě doplním, že to v tej akučce držím i při rozvíjení gumy, jen to nechám protáčet bez utažení; tak by ten šestihran asi trochu vadil
jyrry.webnode.cz
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Slíbil jsem odkaz a zkoušku gumy uváděné jako 170% tažnosti.
Guma dorazila, odkaz v dřívějším příspěvku je správně.
Pružnost 170% ale pravda není. 2x10m do "V! jsem natáhl až to bylo tvrdý, tah 13kg a nataženo o 100%, nebo-li 10m gumi nataženo na 20m.
Jde o to jestli výrobce nemyslí 170% jako 100% - délka gumy a o 70 % se dá natáhnout.
Guma dorazila, odkaz v dřívějším příspěvku je správně.
Pružnost 170% ale pravda není. 2x10m do "V! jsem natáhl až to bylo tvrdý, tah 13kg a nataženo o 100%, nebo-li 10m gumi nataženo na 20m.
Jde o to jestli výrobce nemyslí 170% jako 100% - délka gumy a o 70 % se dá natáhnout.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Hm, to je na dvojitou gumu docela málo, asi to dřív podrží to opředení. 8mm mi táhne asi 8kg samotná, 10mm cca 10kg samotná.
jyrry.webnode.cz
No možná může být problém držet za tkaloun digi mincíř. Na druhou stranu jsem měl co držet. Je ale pravda, že před časem jsem měřil tah vrtule a ničeho jsem se nedoměřil, protže tenhle digi mincíř poměrně rychle zapíše hodnotu po velice krátké době měření. Tak to by to mohlo také zkreslit. Zkouška na place bude lepší. Stejně vůbec nevím, co to udělá, tak uvidím.
No, přinejhůř to může dopadnout takhle - ten první start
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
jyrry.webnode.cz
No paráda. Já tam mám kolečko, tak můžu zacouvat
Jinak opravuji měření tahu. V dílně jsem upnul jednu 1m dlouhou část lana do svěráku a vzal mechanický siloměr a naměřil při 100% natažení 13,5kg. Teď už mi to ukazuje i digi mincíř. Stačilo vyměnit letitý baterky a guma tahne jak má. Tak zítra ještě kolíky a trošku počasí a uvidím. Děkuju za rady a budu se snažit. J.
No, tak to chce už pořádné kolíky. Mám vyzkoušeno, že 10kg mi udrží jeden vrut 8x200 i v současném počasí - nepříliš vyschlý trávník.
Ale 2x 13,5kilo, no, to bude chtít něco pořádnýho.
Držím palce.
jyrry.webnode.cz
Starty pomocí gumy jsou v pohodě, průměr 8mm délka 30m guma do V:
Jo to funguje dobře. Jestli tomu dobře rozumím - guma celkem 30m , přeložená do "V! , nebo-li 2x 15m? Kolik ten pilatus váží a jakou to má cca plochu. Já se u toho V3 dostal přez 100g/dm2. Mám tam Hakra A50-10L/530, vrtuli 14x9 a 6x4200mAh LiPol ,odběr do 80A. Pokud to dostanu od země, stoupání nějakých 30st. není prblém. Bohužel z vozíku je to vzhledem k možnostem plochy (velikost) adrenalin. Proto chci zkusit gumu. Kdysi jsem takhle startoval ASW28 5m, 8,3kg, motor na pilonu a guma také 8mm do "V" celkem cca také 20m.Nakonec byla možnost na asfalt a tak jsem vše dal pryč.
Tak ještě zpráva, aby to nebylo úplně tak jesdnoduché. Uvedený odkaz na gumolano s tažností 170% je bohužel mimo. Objednal jsem, guma došla pr. 10mm- Bohužel natáhnout max na 100%, tak jako od většiny prodejců (toto psano na banží)). Tak jsem psal dodavateli (Lanová-technika) obratem ochotně poslal údajně jiný typ, s tím že se asi spletl, ale přišlo to samé. Tak zjišťuji dalšího dodavatele, jak to vůbec je, zda 100% tažnost je 1m natahnu na 2m, neboli 170% bych měl (teoreticky) natáhnou 1m o 1,7m.
Možná, jo, možná ne...Jara11 píše: úte 18.11.2025 13:22 Tak ještě zpráva, aby to nebylo úplně tak jesdnoduché. Uvedený odkaz na gumolano s tažností 170% je bohužel mimo. Objednal jsem, guma došla pr. 10mm- Bohužel natáhnout max na 100%, tak jako od většiny prodejců (toto psano na banží)). Tak jsem psal dodavateli (Lanová-technika) obratem ochotně poslal údajně jiný typ, s tím že se asi spletl, ale přišlo to samé. Tak zjišťuji dalšího dodavatele, jak to vůbec je, zda 100% tažnost je 1m natahnu na 2m, neboli 170% bych měl (teoreticky) natáhnou 1m o 1,7m.
Jde o to, zde je to natažení na 170%, anebo o 170%.
No jo, nebo jestli je to natažení na 100%, anebo o 100%.
.
Teda jestli metr gumy natáhnu na metr, anebo o metr.
jyrry.webnode.cz
Jo to už jsem také uvažoval, ale pár řádek ze stránek dodavatele:
pr. 4mm tažnost 115%
pr. 6mm tažnost 130%
pr. 9mm tažnost 90%
Co je přez 100% bych nějak pochopil, ač to může být na dva způsoby o 15 potažmo o 30% co potom těch 90%?
Navíc co jsem koupil v Agrozetu pr.8mm jako tažnost 100%, tak to opravdu natahnu o 100%.
Kdysi když jsem tohle řešilmi jedna firma nabídla oplet řidší a to byla paráda. Bohužel je to více jak 10 let a paměť už mi neslouží.
pr. 4mm tažnost 115%
pr. 6mm tažnost 130%
pr. 9mm tažnost 90%
Co je přez 100% bych nějak pochopil, ač to může být na dva způsoby o 15 potažmo o 30% co potom těch 90%?
Navíc co jsem koupil v Agrozetu pr.8mm jako tažnost 100%, tak to opravdu natahnu o 100%.
Kdysi když jsem tohle řešilmi jedna firma nabídla oplet řidší a to byla paráda. Bohužel je to více jak 10 let a paměť už mi neslouží.