KAVAN nažehlovací folie

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rtep
Kontaktovat uživatele:

KAVAN nažehlovací folie

#1 Příspěvek od rtep »

Doposud jsem vždy používal potahové folie Solarfilm, Oracover a to v různých tlouštkách a bylo to vždy bez problému. Abych ušetřil zakoupil jsem folii Kava nažehlovací folii transparentní červená 2 m za 289,-Kč v internetovém obchodu Jino, kde takto nakupusi desítky let. K nažehlování používám modelářskou žehličku s termostatem, nastavení teplot dle doporučení výrobce Kavan. Podklad kostry je balza obroušená brusným papírem zrnitosti 400 a nakonec kostru vždy důkladně vysaji vysavačem. Největší překvapení mne čekalo, folie se ke kostře křídla nedala přižehlit. Prostě na ní není žádný lep. Když ji budu reklamovat, zaplatím za poštovné a výsledek reklamace neznámý, a já potřebuji potahovat. Takže si objednám zase starý dobrý Oracover, který mne nikdy nezklamal. Zajíímalo by mne jakou máte zkušenost s foliemi Kavan. Píši tento příspěvek také proto, abyste nešetřili jako já. "Nejsem tak bohatý, abych si kupoval laciné věci."
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: KAVAN nažehlovací folie

#2 Příspěvek od Celeron »

Nafoť to ze strany lepidla. Nezapoměl jsi stáhnout tu krycí vrstvu? Já s tím sice zatím nedělal ale lidi kolem Tošovského a Janáčka s tím elektriky běžně potahují. S červenou jsem dokonce viděl potaženýho dvoumetrovýho benzína Pits S3 Challenger a majitel si nijak nestěžoval.
guchar

#3 Příspěvek od guchar »

@#1 Příspěvek od rtep » pon 17.11.2025 10:10 „ Prostě na ní není žádný lep“ Má pod ochranou fólií vrstvu termo lepidla „spodní strana s (termo) lepidlem je chráněna čirou fólií“ ... „rozsah pracovních teplot je cca 95-180°C. Optimální teplota pro přichycení ke kostře je cca 95-100°C, teplota pro napínání zhruba 130-140°C, pro silně zakřivené povrchy 140-160°C.“ Z popisu postupu a chování ve výsledku, je třeba postupovat pro určení vzniklých potíží.
rtep
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od rtep »

Pánové děkuji za ty dvě odpovědi. Myslíte si ale, že jsem takový diletant, že jsem nestáhl krycí folii? Potahuji foliemi již několik desítelk let a folii jsem samozřejmě stáhl a teploty pro přižehlení mi jseu také známy. Zajímavé je, že , že když jsem z načaté role potahoval výškovku, tak se mi folie na jednom konci odmítala také přižehlit a musel jsem odstranit. Když jsem nařezal pruhy folie na křídla, tak tam to nešlo již přižehlit vůbec.
guchar

#5 Příspěvek od guchar »

Vadná místa? Ptal bych se (s popisem vady / potíží) u prodejce. Máš-li jeho prodejnu v dosahu, tak osobně. Jinak nevím.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od warhawk »

Osobní zkušenost nemám, ale vím, že kolega s folií Kavan normálně pracuje a zmiňoval snad jen nižší pracovní teplotu oproti Oracover. U nás v klubu také objednávají folie z Aliexpress (ach jo) a funguje to také. Je možné, že si měl smůlu a mají tam výrobní vadu (žádné lepidlo).
Reklamoval bych u výrobce.

PS: Máme v klubu jednoho velmi zkušeného stavitele ze staré školy, ale stejně se vedou vtípky o tom, jak jednou nažehloval a nesundal tu krycí folii :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“