Chytré hodinky.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tondas2

Chytré hodinky.

#1 Příspěvek od tondas2 »

Kolegové vánoce se blíží, tak musím koupit nějaký dárek. Chytré hodinky, prosím poraďte co u tohoto zařízení požadovat,mobil je Xiaomi redmi.
Děkuji.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Chytré hodinky.

#2 Příspěvek od DAF »

Nic konkrétního ti neporadím, ale uvádíš značku svého mobilu. Myslím, že tato informace nemusí být až tak důležitá. Já třeba mám mobil Samsung a hodinky Huawei a oba přístroje se spolu baví (přes staženo apku).
Hitec Aurora 9X
tondas2

#3 Příspěvek od tondas2 »

Uvádím to protože před časem jsem měl mobil Huawei a s hodinkami Xiaomi to nechtělo komunikovat, nakonec se to nějak podařilo ale aplikace se nedala stáhnout Google play.
Jinak pro upřesnění jde o dámské hodinky.
Úsměv

#4 Příspěvek od Úsměv »

tondas2 píše: čtv 20.11.2025 20:15,mobil je Xiaomi redmi.
Tak jen tak narychlo, neučesaně.
Mám Redmi note asi 4 roky. Mlátím s tím, občas mi spadne, ale nechce se pokazit a baterka je na tom stále skoro stejně.
Používal jsem k tomu hodinky Mi band 3, proto že mi je prodejce přibalil k mobilu. Střídmě sportuju, pracuju a rád chodím s manželkou do termálú. Trojky jsou sice vodotěsné, ale vydržely to asi púl roku a šly. Přestal reagovat Oled dotykový displej, odepsala ho voda.
Nejdříve jsem uvažoval o Apple watch, ale když jsem porovnal co vlastně potřebuju a kolik za to dám, musel jsem se zasmát.
Koupil jsem si Redmi watch 4. Předpokládal jsem že pújdou brzy za předešlýma hodinkama. Mýlil jsem se. Mají krom mnoha jiných věcí také funkci ,,vyklepat vodu,,. Za víc jak rok a púl jsem ji asi třikrát použil. Na tyhle čtverky jsem si dokoupil ochranné gorila sklíčko. Obojí dokupy stálo víceméně směšný peníz. Dá se s nima přebírat hovor, registrovat SMS, ovládat muzika z telefonu, ale to mi je na bzum. Já potřebuji vidět čas, datum, zajímá mne počet ušlých krokú, spálených kalorií, stupeň nablití baterky, pár dalších údajú, jo a možnost vybrat si displej který se mi líbí. Pak tam je moře jiných věcí které z rúzných dúvodú nevyužívám. Ale podstatné je něco úplně jiného. Ty hodinky jdou se mnou sezónu za sezónou letní i zimní přibližně každé dva až tři dny do teplé minerální a slané vody a tam jsou v tom intenzívním bublání 1,5 až 3 hodiny pod hladinou. Ony v té vodě na rozdíl od jiných hodinek nezblbnou, alespoň jsem to dosud za celou dobu nezažil. Na ty předešlé hodinky jsem si koupil náhradní náramky, voda jim dávala zabrat. Na tyhle 4ky nepotřebuji ani to, stále je tam náramek púvodní a stále je OK, a že je ta voda docela žravá, plavky vydrží tak 4 měsíce. Kdyby zítra řekly čau, tak jim poděkuju, zamávám a koupím ty samé. Možná o level modernější. :D
S úsměvem jde všechno líp.. :D
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

tondas2 píše: čtv 20.11.2025 22:00 ....mobil Huawei a s hodinkami Xiaomi to nechtělo komunikovat, nakonec se to nějak podařilo ale aplikace se nedala stáhnout Google play.
Jinak pro upřesnění jde o dámské hodinky.
To žasnu, já s komunikací obou přístrojů a stažením apky žádný problém neměl. Ale může se stát.
Hitec Aurora 9X
automet

#6 Příspěvek od automet »

Už pár rokov /5-10/ nenosím hodinky, ale smart náramok, momentálne od 1/2024 xiaomi smart band 8 za 35 eur. Hodinky mi niekedy zavadzali, napr. pri šoférovaní, bicyklovaní, ohýbaní zápästia. O náramku ani neviem, že ho mám.
Prešiel by som na smart hodinky, keby neboli tak veľké a vydržali aspoň 10 dní a viac, ako tieto náramky.
Na náramku mám zapnuté nonstop meranie tepu, spánku.

Takže stručné zhrnutie je nasledovné. Čo sa týka funkcií a čidiel, asi všetky dnes zakúpené prístroje majú všetko. Preto by som dal dôraz na reálnu výdrž /nie v režime standby/, kvalitu displeja. Magnetické nabíjanie /aby sa do nich stále niečo nestrkalo/.
Úsměv

#7 Příspěvek od Úsměv »

automet píše: pát 21.11.2025 7:06Už pár rokov /5-10/ nenosím hodinky, ale smart náramok,
Nenosil jsem hodinky přes 20 let. Všude okolo nás jsou nějaké hodinky, tak proč to nosit na ruce. Když náhodou okolo nebyly, stačilo vytáhnout mobil z kapsy... Náramek jsem sice dostal přibalen k hodinkám, ale používat jsem ho začal až po několika letech, když jsem aktuálně potřeboval počítat kroky a spálené kalorie. To jsou informace které jsem jinak nemohl získat. Ano bylo protivné hodinový strojek (jestli to tak mohu napsat) každou chvilku dolovat z náramku a cpát ho do gumového pouzdra ve kterém se nabíjel. Oled display v něm byl daleko lepší než Led v jiných náramcích (tehdy to tak bylo), avšak vzhledem k věku jsem stejně potřeboval brýle.

Redmi watch 4, má magnetické kontaktní plošky, takže stačí USB káblik s kontaktními hroty jen přiblížit a ono si to samo přiskočí a správně připojí. Strojek vúbec není nutné z náramku vytahovat. Rozměrnější hodinky mají oproti náramku mnohem větší kapacitu baterky. Oproti náramku se nabíjejí mnohem méně často, vlastně ani nevím kolik dní mezi tím uplynulo, nesleduji to, ztratilo to smysl. Prostě zapípají, zatřepou se, dám na nabíjení, zapípaním a vibracema naznačí, že jsou OK, dám je na ruku, neřeším.
Display to má Oled, který je podstatně větší a krásně čitelný. Mne převážně zajímá aktuální čas. V tomto případě už nepotřebuju brýle. Časový údaj přečtu i přes hladinu vody, ruku z ní vúbec nemusím vytahovat. To je luxusní.
Displej tím že je rozměrnější má možnost zobrazit komfortně mnohem lépe a mnohem více informací, než náramek. To je úplně jiný level, to se ani nedá srovnávat. To je jako kdyby jsi chtěl porovnat sportovní náramek který vlastníš, s kukačkovýma hodinama u babičky v kuchyni.
Redmi watch 4 stojí přibližně dvojnásobek tvého náramku, to zcela určitě. To však není dúvod se vracet k náramku. Nikdo by mne nepřesvědčil ani kdyby si kleknul.
Bylo by to jako odstavit Mercedes a jít si sednout do Trabantu. :)
automet

#8 Příspěvek od automet »

Môj náramok má amoled displej, je vodotesný a nabíjam raz za 2 týždne.
Neviem, ako pokročila technika hodiniek, ale mám za to, že v režime v akom používam náramok /nonstop monitorovanie tepu a O2/ vydržia tak 2-5 dní, možno sa mýlim. Mám magnetické nabíjanie, takže ako píšeš, iba sa priblížim a do hodiny je nabitý. Hovory, upozornenia, SMS, všetko mi chodí na náramok.
Ten čo mám je 8 generácia, je vo všetkom neporovnateľný s tým, o ktorom píšeš.
Úsměv

#9 Příspěvek od Úsměv »

automet píše: pát 21.11.2025 9:23Ten čo mám je 8 generácia, je vo všetkom neporovnateľný s tým, o ktorom píšeš.
Předpokládám, že máš na mysli starý trojkový náramek, co byl taky vodotěsný, v horké vodě jen púl roku a co už dávno odešel do věčných digitálních lovišť. Asi proto byl zadarmo.
Ano doba jde dopředu a možnosti těchto věcí jsou stále širší. Nicméně hodinky oproti náramku budou mít vždy větší rozměr displeje, prostor pro zobrazování informací a současně větší prostor pro baterii potažmo její kapacitu, případně další vychytávky. Všechno pochopitelně stárne a přicházejí novější věci. To co mám mi bohatě stačí a nevidím racionální dúvod se v dohledné době vracet k náramku. V termálech jasně vidím s čím kdo do vody jde nebo ne. Každý máme jiné preference a hlasujeme peněženkou. Kolega si taky určitě vybere, ostatně má z čeho :)
automet

#10 Příspěvek od automet »

Nie, píšem o osmičkovom a nie trojkovom náramku.
https://chytre-naramky.heureka.cz/xiaom ... /#prehled/
Ak by tie hodinky reálne vydržali 2 týždne a viac nosenia, to by bolo super. Keď ale čítam že 2 dni, 5 dni, preto som do nich nešiel.
Pozerám, že aktuálne je verzia 10 https://chytre-naramky.heureka.cz/xiaom ... ecifikace/ 21 dní výdrž. Na heureka TOP 1 oprávnene.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TomasC »

Kupoval jsem před lety Garmin Venu 2. Manželka spokojená.
Tedy bych dnes koupil Garmin Venu 3.

Tím bych mohl skončil, když se ptáš tak jednoduše..
Ale
Upřímně to chce provést výslech na základní téma a podružná témata.
Základní: barva, velikost, vzor pásku.
Podružná: k čemu budou hodinky. Placení? Sport? Spánek? Čtení zpráv? Braní hovorů?
automet

#12 Příspěvek od automet »

Tie garmin sú parádne. Ako často ich treba nabíjať?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“