Nabíječka iSDT Q6 Retro

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Nabíječka iSDT Q6 Retro

#1 Příspěvek od Celeron »

Kámoš mi přinesl na opravu tuhle nabíječku, že je úplně mrtvá. Připojím na 12V a kupodivu živá, displej svítí, údaje se dají měnit. Připojil jsem k ní Lipolku 4S1P 2,6Ah a nastavil nabíjení 2,6A. Spustím a za pár sekund mi napsala že "napájení musí být minimálně 18V". Tak jsem připojil nabíječku na 18V z laboratorního zdroje a úplně normálně se Lipolka nabila.
Hlásím kámošovi, že je OK a že mi jen píše že chce těch 18V. No a kámoš tvrdí, že dříve nabíjel z 12V zdroje 6S2P a podobný. Divný, koukám do specifikace a opravdu, měla by jít na vstupní napětí od 10 do 30V. Vypadá to, že v nabíječce odešel násobič napětí, co umožňuje nabíjet z 12V baterky s vyšším napětím, tedy 3S až 6S a proto chce vstupní napětí pro čtyřčlánek 18V. Blbý je, že podobně jako na HOTA se dovnitř dá dostat jen po odtrhnutí fólie displeje. Bojím, bojím, jak by to dopadlo.
Napadlo mě na potvrzení mý teorie zkusit z 12V nabíjet menším proudem dvoučlánek nebo i tříčlánek. Pokud to půjde, teorie se potvrdí.
Máte někdo tuhle nabíječku a je popsaný chování vlastnost a nebo závada?
Díky!
pepin

Re: Nabíječka iSDT Q6 Retro

#2 Příspěvek od pepin »

Koukal jsi v menu té nabiječky jaké je tam nastavené nejnižší vstupní napětí ? Já mam trochu jinou, to nastavení mam v setting, lowest input.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Celeron »

Přiznám se ti, že vůbec nevím, jak se dostat tím jedním encodérem do menu. Při normálním rolování se postupně volí jen údaje jako typ typ baterky, funkce, napětí, proud a další ale jen základ a stiskem rolovátka se potvrdí výběr. Menu se základníma technikáliema tam ale nikde není. Zkusil jsem rolování při stisku a to žádnou funkci nemá. Ono to má podobný menu jako moje HOTA ale je to dost zjednodušený, asi nabíječka pro neodbornej plebs. Návod kámoš nemůže nalýzt.
V tom odkazu je něco o ISD Go pro PC, možná se to nastavuje jen z PC přes USB. Taky tam melou něco o Smartphone, ale jak se to připojuje, netuším. O Bluetooth tam nic nepíšou.
zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

Celeron píše: pát 21.11.2025 23:10 Přiznám se ti, že vůbec nevím, jak se dostat tím jedním encodérem do menu. Při normálním rolování se postupně volí jen údaje jako typ typ baterky, funkce, napětí, proud a další ale jen základ a stiskem rolovátka se potvrdí výběr. Menu se základníma technikáliema tam ale nikde není. Zkusil jsem rolování při stisku a to žádnou funkci nemá. Ono to má podobný menu jako moje HOTA ale je to dost zjednodušený, asi nabíječka pro neodbornej plebs. Návod kámoš nemůže nalýzt.
V tom odkazu je něco o ISD Go pro PC, možná se to nastavuje jen z PC přes USB. Taky tam melou něco o Smartphone, ale jak se to připojuje, netuším. O Bluetooth tam nic nepíšou.
Vyzkoušej delší stisk rolovadla.
saro.j

#5 Příspěvek od saro.j »

Mám iSDT Q6 plus, predpokladám , že Retro má podobné menu.
Takže, zo základnej obrazovky dlhý stisk, potom v položke "Min. input voltage" nastavíš vhodné vstupné napätie. Späť na základnú obrazovku a je to.
20251121_233947.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Celeron »

Díky za tip. Zajímavý je, že jsem držel rolovátko stisknutý a točil s ním a nic to nedělalo. Možná právě proto že jsem točil.
Mezi tím kámoš odzkoušel, že to chce 18V i na nabíjení dvojčlánku do haloletu. Dušoval se, že do toho System setingu vůbec nelezl. No uvidíme až dorazí do dílny a vyzkouší.
edit: V System setingu bylo opravdu nastaveno minimální vstupní napětí 18V. Ostatní parametry byly jako na fotce od saro.j. Divný, prý to napětí neměnil a ani neví, že tam nějakej System seting je. :roll:
Zkusil nabíjet 6S1P proudem 2,2A a iSDT maká jak má.
Ještě jednou díky za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“