Nastavení DLG podle šablony
Re: Nastavení DLG podle šablony
A co takhle teplotní nebo napěťová závislost halovejch senzorů, případně navazujících obvodů v pákách vysílače?
Jako, že v logu je vidět, že rádio posílá tuhle změnu do přijímače?
Teplotní a napěťová závislost HS tam určitě bude, ale budou to zlomky promile... Fakt tohle rádio mám a nic podobného jsem nikdy nepozoroval. Možná přece - zkusit jestli nejsou nějaké šumící kontakty na konektorech uvnitř rádia?
Jestli jdou obě plochy souhlasně (ano?), čím ovládáš odtokovku? Jen režimem letu? Nebo třeba plynovou pákou?
(zkusím ten dlg "bazmek" stáhnout a vyzkoušet. Třeba na něco přijdu.
)
Teplotní a napěťová závislost HS tam určitě bude, ale budou to zlomky promile... Fakt tohle rádio mám a nic podobného jsem nikdy nepozoroval. Možná přece - zkusit jestli nejsou nějaké šumící kontakty na konektorech uvnitř rádia?
Jestli jdou obě plochy souhlasně (ano?), čím ovládáš odtokovku? Jen režimem letu? Nebo třeba plynovou pákou?
(zkusím ten dlg "bazmek" stáhnout a vyzkoušet. Třeba na něco přijdu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jo, obě křidélka jdou stejně, plynovou pákou jen jako brzdy, jinak podle režimu letu - oproti originálu šablony na to mám GV2 pro přednastavení pro každý režim zvlášť a trimem plynu se pak dá ještě doladit za letu také pro každý letový režim zvlášť.prikrylm píše: stř 19.11.2025 16:27 Jako, že v logu je vidět, že rádio posílá tuhle změnu do přijímače?
(zkusím ten dlg "bazmek" stáhnout a vyzkoušet. Třeba na něco přijdu.)
Až budu doma tak ti sem nahraju svou aktuální verzi pro Pocket. S tím rolovacím válečkem na Pocketu žádný problém nemáš?
Dnes, po asi 3/4 hodiny létání zase posun cca 3mm směrem dolů.
Ještě přikládám co vykoukala AI
Roller zatím úplně v pohodě. A to mám ten Pocket od vydání, takže +- dva roky.
A "neujíždí" někde právě ty brzdy?
Obrázky jsou pěkné, ale kdybys zvládl, zkus zazálohovat model, zipnout a poskytnout. + ideálně link na tu "DLG šablonu".
A "neujíždí" někde právě ty brzdy?
Obrázky jsou pěkné, ale kdybys zvládl, zkus zazálohovat model, zipnout a poskytnout. + ideálně link na tu "DLG šablonu".
Tak jsem vyměnil přijímač s min. napětím 4V za nový, ofiko funkční i na 3,5V a zatím dobrý 
Tak dobrý to není, prijimač to nedělá ale začínám podezírat něco tepelně závislého ve vysílači.
Dnes, jediné co nebylo předem vychlazené v autě byl vysílač a k posunu pak došlo relativně rychle.
Co by případně ve vysílači mohlo takhle reagovat na okolní teplotu?
Jo a gimbaly mám AG01 miny, upgrade který za ty peníze asi nestojí...
Dnes, jediné co nebylo předem vychlazené v autě byl vysílač a k posunu pak došlo relativně rychle.
Co by případně ve vysílači mohlo takhle reagovat na okolní teplotu?
Jo a gimbaly mám AG01 miny, upgrade který za ty peníze asi nestojí...
Gimbaly mám orig "plast", Rx používám RadioMaster ER4. Zkoušel jsem ER4 trápit na stole, jede uspokojivě do 2.8V, pak začne blbnout.
Juknu na tu "šablonu".
Juknu na tu "šablonu".
Prijimač Matek ELRS 2.4G PWM Vario RX jsem vyměnil za Radiomaster ER6GV a nepomohlo to, tudíž ten Matek chodí spolehlivě i na nižší napětí. Včera jsem udělal pokus kdy éro zůstalo v teple a rádio jsem vychladil v autě ale nic se během jeho zahřívání nedělo, tak mi tak nějak zůstávají už jen serva pod zátěží, jenže včera mi pod zátěží ruplo i jedno křídlo tak dalši testováví bude muset chvíli počkat na nové.
Tu šablonu si vyzkoušej, je docela dobrá.prikrylm píše: sob 22.11.2025 13:09 Gimbaly mám orig "plast", Rx používám RadioMaster ER4. Zkoušel jsem ER4 trápit na stole, jede uspokojivě do 2.8V, pak začne blbnout.
Juknu na tu "šablonu".![]()
Tu slíbenou mou verzi ti sem dám večer, rádio jsem zapoměl doma a v tuhle chvili mám jen pdf verzi modelu
- Přílohy
-
- UP_108_fixed.pdf
- (130.17 KiB) Staženo 13 x
Tvl, to je složitý jak žebřík... ale tak nějak nevidím, že by mělo něco "ujíždět".
Ta UP-108 je na první pohled prakticky stejná jak ta DLG240. Nějaká starší verze?
Ta UP-108 je na první pohled prakticky stejná jak ta DLG240. Nějaká starší verze?
Jen upraveno konkrétně pro můj Pocket a 3CH DLG 108cmprikrylm píše: sob 22.11.2025 19:06 Tvl, to je složitý jak žebřík... ale tak nějak nevidím, že by mělo něco "ujíždět".
Tady je ta záloha pro Pocket ale znovu to doma trápím a vše OK, jen na té louce mě asi někdo nemá hodně rád 
- Přílohy
-
- up.zip
- (637.43 KiB) Staženo 5 x
Tak ještě jednou, v té předchozí verzi jsou rozhozené logické spínače hlídající napětí baterie.
Jak je možné, že pokud dám v Pocketu odebrat telemetrické senzory a znovu je pak najít, drze mi mezitím sám přepíše ty předem nastavené v logických spínačích za úplně jiné v četně hodnot ???
Jak je možné, že pokud dám v Pocketu odebrat telemetrické senzory a znovu je pak najít, drze mi mezitím sám přepíše ty předem nastavené v logických spínačích za úplně jiné v četně hodnot ???
- Přílohy
-
- UP_108_Ch3.zip
- (3.86 KiB) Staženo 6 x