Nabíjače HOTA
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíjače HOTA
Vyzkoušels? Pomohlo? Mám stejnej problém...
zatím ne ,nemám kde koupit ten spray
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem Kontox 10 a bez účinku. Prostě zvenčí je škvíra do rolovátka nepřístupná. A sundání fólie displeje abych se dostal na šroubky, bojím, bojím.
Zvenčí to asi nebude úplně jednoduchý,je potřeba aby se vsáknul do toho "cvrlikátka" a pak to protočit..
např. ty "nekonečné" poťáky třeba v autorádiu mívají někdy také podobné problémy..
např. ty "nekonečné" poťáky třeba v autorádiu mívají někdy také podobné problémy..
do tohoto čínskýho ( CEN652812R01 ) si můžeš střikatvitaa píše: ned 30.11.2025 16:59 Zvenčí to asi nebude úplně jednoduchý,je potřeba aby se vsáknul do toho "cvrlikátka" a pak to protočit..
http://www.kailh.com/en/Products/Encoder/EN65/372.html
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Klasickej hřídelkovej nkodér co používají arduiňáci mi dělal to samý. Stačilo rozpertlovat, vyčistit a máznout a maká naprosto bez problémů už minimálně 2 x dýl než v tom prvním "cyklu" do vyčištění. Obávám se, že PRCák by se s náma možná bavil kdyby jsme chtěli aspoň 1000 kusů.
Jistě - vymytí a namazání funguje skvěle - zejména u tohoto konkrétního typu koderu (všechny enkodery kupodivu uvnitř nejsou překvapivě stejný).Celeron píše: pon 01.12.2025 20:12 Klasickej hřídelkovej nkodér co používají arduiňáci mi dělal to samý. Stačilo rozpertlovat, vyčistit a máznout a maká naprosto bez problémů už minimálně 2 x dýl než v tom prvním "cyklu" do vyčištění. Obávám se, že PRCák by se s náma možná bavil kdyby jsme chtěli aspoň 1000 kusů.
Jinak doporučuji si všimnout, jak tento produkt
https://www.instructables.com/ISDT-Q6-R ... placement/
Btw, pokud má být řeč o "klasickým enkoderu arduino" (obvykle EC-11 - třeba https://xduino.cz/index.php?id_product= ... er=product ) tak s tímto to má společné tak akorát to, že skrz to (nějak a tua a tam
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, jestli jsi to psal nalitej nebo jinak ovlivněnej. 
No jo, no, když on ten gůglovský útlocitný AI translátor to přeloží nadmíru korektně a vůbec ne doslovaMPml píše: pon 01.12.2025 20:30 ...
Jinak doporučuji si všimnout, jak tento produktnazval jiný spokojený
uživatel
...
jyrry.webnode.cz
Přesně.jyrry píše: úte 02.12.2025 11:29 No jo, no, když on ten gůglovský AI translátor to přeloží nadmíru korektně a vůbec ne doslova![]()
Mj, ty kodéry (bezhřídelový, v téhle pikovelikosti) dělá ladaskdo, a s úplně rozdílnou kvalitou a "kvalitou"
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Mám rovněž zkušenost, že zachraňovat jakýkoliv enkodér je možné jen kladivem. Je nutné je vyměnit. Bohužel mě teď naprosto na***l Danfoss. Mám tady 13 jejich termoregulačních hlavic a ve všech měním enkodéry. Už mě chybí jen dva. Jediné, co jsem našel kompatibilní bylo TYCO. Ty původní měly na sobě popis patkovým písmem a znalí už ví, co to znamená. Hlavně, že jsem kupoval západní výrobek vyrobený v EU. Kdybych koupil Čínskou Thuja, byl bych za menšího chuja. A nejlépe jsem tam měl nechat ten bimetalový plech, ale co už, za blbost se platí.MPml píše: úte 02.12.2025 11:54 Přesně.
Mj, ty kodéry (bezhřídelový, v téhle pikovelikosti) dělá ladaskdo, a s úplně rozdílnou kvalitou a "kvalitou"Pokud jsem je měnil, tak zásadně za ALPS a nebo i šlo použít Trantek - to, co tam bylo původně (v tom, v čem jsem to měnil) obvykle bylo tak akorát na vystřelení prakem. Cena - v kusovce rozdíl pár korun (maximálně desetikorun - y). Abych ušetřil takovou mocnou
sumu, půl dne do toho lil nějaký lektvary (co to akorát ještě víc zk - rozpatlají ten otěr všude, kontaktní plochy to stejně neopraví) a za pár dní se to zase znova vyxxxx
a musel sem se v tom konstrukčním poslepovaném
pekle vrtat znova? No to bych musel být úplný xxxxx.
edit: gramatika
Naposledy upravil(a) warhawk dne úte 02.12.2025 16:04, celkem upraveno 1 x.
Si to užijwarhawk píše: úte 02.12.2025 14:32 Mám rovněž zkušenost, že zachraňovat jakýkoliv enkodér je možné jen kladivem. Je nutné je vyměnit. Bohužel mě teď naprosto na***l Danffoss. Mám tady 13 jejich termoregulačních hlavic a ve všech měním dekodéry. Už mě chybí jen dva. Jediné co jsem našel kompatibilní bylo TYCO. Ty původní měly na sobě popis patkovým písmem a znalí už ví, co to znamená. Hlavně že jsem kupoval západní výrobek vyrobený v EU. Kdybych koupil Čínskou Thuja, byl bych za menšího chuja. A nejlépe jsem tam měl nechat ten bimetalový plech, ale za už, za blbost se platí.
EN10HT1212N5HH3
V pátek budu měnit kodér v 800R (Plum, ecomax, cyklů asi tak 1000 - tj. NIC) - tak až ho vyndám, můžu vyfotit, co to je za katastrofu. To samý se bohužel týká i poťáků - zrovna teď mám před sebou Spectrol 534-11103 a montím ho do zgenerálkovanýho BS554 místo nějakýho Burans
A co mě úplně nejvíc xxxxxxx, bylo, když jsem v pátek pod tlakem okolností flashnul SNZB-02 (protože jako komukoli na tého planetě přestaly po chvíli fungovat) - výsledek stejně napikaču - a ejhle - v neděli mi to nedalo - mikroskop - a ve všech kusech, co mám jsou ty CC2530 od Texasu utrhaný (tak 50%
-
HONZIK 22
S nekteryma nabijeckama holt sestarnes prirozene a nestaci ti dva zivoty.
Graupner - POLARON pro
Kdyz koupis napr. toto tak ti zivoty nestaci ctyri.
https://isdtshop.com/cs-cz/products/isdt-k4
A s nekteryma sestarnes nucene. Na nervy ale jsou letajici. Z okna.
Nicmene ,ty rady jsou roztomile : ,,Strikni tam kontox. Dej na 3hodiny do lednicky a je to.
Graupner - POLARON pro
Kdyz koupis napr. toto tak ti zivoty nestaci ctyri.
https://isdtshop.com/cs-cz/products/isdt-k4
A s nekteryma sestarnes nucene. Na nervy ale jsou letajici. Z okna.
Nicmene ,ty rady jsou roztomile : ,,Strikni tam kontox. Dej na 3hodiny do lednicky a je to.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ty "rolovátka" asi jak se který povedou. Nedávno jsem tady řešil kámošovu iSDT Q6 Retro. Má ji celkem jetou asi 6 let a "rolovátko" chodilo zcela bezchybně. Já mám na HOTA D6 Pro na počítadle 753 nabíjení (vypadá to, že dál už nepočítá) a blbne mi to při nastavování zcela parádně. 
slíbil jsem že kuchnu a vyfotim ten EC11 enkoder v tom Plumu.
Stav: osový spínač se nevrací (zdvih tak 0.05mm), takže je to takový nedefinovatelný samogenerátor sepnutí - po tu přechodnou dobu jsem to měl vyřešený tak, že jsem narval mezi točítko a panel dvě špejle a ani se k tomu nepřibližoval - editaci parametrů jsem dělal jenom po síti. Vlastní koder - tak nějak fungoval - když se člověk soustředil, tak to dokázal v tom menu nějak nahnat. Odhadem tak 30-50% "cvaků" falešných (jak násobné, tak chybějící).
Konstrukce - jak dráha, tak sběrač jsou nejspíš z stejného materiálu, řekl bych že to je obyčejná alpaka, pokovení (ani stopa) na tom žádný není. Tím, že je to oboje stejný matroš, tak to musí být namazaný (v suchém stavu by se to nejspíš skoro ihned zadřelo), je to namazaný poměrně hustou transparentní silikonovou vazelínou (tj. že se to dá jednoduše umejt nějakým benzínem nebo wd je naprostý nesmysl - jedině ultrazvuk, nebo mechanicky vydrbat vatou či hadrem a muselo by se to po umytí opět pečlivě přemazat - jinak se to zadře)
Naběháno to mělo tak odhadem do 2000 cyklů na tom mikrospínači, kodér o něco víc - tak třeba 3000 otáček - možná. Tzn. NIC.
----------
Stav: dráha místně přidřená, v té vazelíně obrus z běžce (stopa a ta vazelína v stopě byla šedá). Běžec oběhlý odhadem tak z 20-25%. Ten mikrospínač byl mechanicky jak nový (bez sebemenšího viditelného opotřebení na těch plastových dílech), ovšem vlastní "kruhová membrána" (tzn. to, co dělá ten cvak) totálně unavená, trvale v poloze sepnuto, zpátky se nevrací (lze ručně přecvaknout do vypnuto, ale při dalším cyklu je opět vymalováno). Z hlediska materiálu bych řekl, že to je opět ten samý plech, co je použitý na ty segmenty i na ten sběrač, takže alpaka a to, že nepružná a měkká alpaka přestala fungovat je, řekl bych, sázka na jistotu.
----------
Závěr: lejt do toho cokoli okolo hřídele absolutně nemá smysl - protože ten obrus se z toho rozhodně nedostane ven a jak to pak rozumně v složeným stavu zase namazat - to mi taky nějak hlava nebere. Pokud se to rozebere (ovšem k tomu se to stejně musí vyletovat z desky, že) tak to umejt v ultrazvuku nejspí půjde, s přidřenou dráhou se udělat nedá nic, kontakt z toho mikrospínače je neopravitelný - mechanicky KO. Navíc je třeba si dát pozor na "nápady"
typu Diava - protože doporučuju si zkusit, co udělá
čpavek s Alpakou.
Životnost
bych řekl, že přesně odpovídá ceně ( cca 17,60/ks )
Tohle se týká typu EC11, nedělám si sebemenší iluze, že ten poloviční (rozměry) typ na tom bude líp.
Stav: osový spínač se nevrací (zdvih tak 0.05mm), takže je to takový nedefinovatelný samogenerátor sepnutí - po tu přechodnou dobu jsem to měl vyřešený tak, že jsem narval mezi točítko a panel dvě špejle a ani se k tomu nepřibližoval - editaci parametrů jsem dělal jenom po síti. Vlastní koder - tak nějak fungoval - když se člověk soustředil, tak to dokázal v tom menu nějak nahnat. Odhadem tak 30-50% "cvaků" falešných (jak násobné, tak chybějící).
Konstrukce - jak dráha, tak sběrač jsou nejspíš z stejného materiálu, řekl bych že to je obyčejná alpaka, pokovení (ani stopa) na tom žádný není. Tím, že je to oboje stejný matroš, tak to musí být namazaný (v suchém stavu by se to nejspíš skoro ihned zadřelo), je to namazaný poměrně hustou transparentní silikonovou vazelínou (tj. že se to dá jednoduše umejt nějakým benzínem nebo wd je naprostý nesmysl - jedině ultrazvuk, nebo mechanicky vydrbat vatou či hadrem a muselo by se to po umytí opět pečlivě přemazat - jinak se to zadře)
Naběháno to mělo tak odhadem do 2000 cyklů na tom mikrospínači, kodér o něco víc - tak třeba 3000 otáček - možná. Tzn. NIC.
----------
Stav: dráha místně přidřená, v té vazelíně obrus z běžce (stopa a ta vazelína v stopě byla šedá). Běžec oběhlý odhadem tak z 20-25%. Ten mikrospínač byl mechanicky jak nový (bez sebemenšího viditelného opotřebení na těch plastových dílech), ovšem vlastní "kruhová membrána" (tzn. to, co dělá ten cvak) totálně unavená, trvale v poloze sepnuto, zpátky se nevrací (lze ručně přecvaknout do vypnuto, ale při dalším cyklu je opět vymalováno). Z hlediska materiálu bych řekl, že to je opět ten samý plech, co je použitý na ty segmenty i na ten sběrač, takže alpaka a to, že nepružná a měkká alpaka přestala fungovat je, řekl bych, sázka na jistotu.
----------
Závěr: lejt do toho cokoli okolo hřídele absolutně nemá smysl - protože ten obrus se z toho rozhodně nedostane ven a jak to pak rozumně v složeným stavu zase namazat - to mi taky nějak hlava nebere. Pokud se to rozebere (ovšem k tomu se to stejně musí vyletovat z desky, že) tak to umejt v ultrazvuku nejspí půjde, s přidřenou dráhou se udělat nedá nic, kontakt z toho mikrospínače je neopravitelný - mechanicky KO. Navíc je třeba si dát pozor na "nápady"
Životnost