ExpressLRS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blembondo

Re: ExpressLRS

#766 Příspěvek od blembondo »

Aktualizaci přes wifi mám tak že PC připojené přes Lan a wifi dongle připojený k ELRS zařízení. V configu počkám až se mě to zařízení samo načte. Kliknu na něj a pak jen fleš a fertig.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#767 Příspěvek od warhawk »

Jojo, LAN, no budu muset dotáhnout konečně ten kabel. :lol:
graup15

#768 Příspěvek od graup15 »

blembondo píše: pát 13.02.2026 11:12 Aktualizaci přes wifi mám tak že PC připojené přes Lan a wifi dongle připojený k ELRS zařízení. V configu počkám až se mě to zařízení samo načte. Kliknu na něj a pak jen fleš a fertig.
Já to mám takové dost divoké..., ale funguje to...sice nevím proč. Ale všechny ..dva :-) přijímače success.
Jakmile kliknu na ELRS wifi..tak se mi odhlásí ta na které jsem....nakonec jsem ani nevím jak dokázal tohle...
02-13-2026, 16-25-09.png
A pak se to flashne v pohodě..
prikrylm

#769 Příspěvek od prikrylm »

Vzhledem k některým letadlům jsem zkusil to, že si sednu k PC, tam v ExpresLRS Configuratoru postupně vyberu HW, který mám, a "metodou" přes Wifi, ale nevyrobím "flash" ale jen "Build". Na konci "buildu" mi ukáže ten FW, ten si správně pojmenovaný strčím do telefonu. V telefonu pak mám všechny možné FW.

Následuj "pochůzky" po úložištích modelů, s baterkou, optimálně s ještě s rádiem, kterým se dá Rx přepnout do WiFi prakticky hned. Když nemám rádio, tak jen zapojím baterku, chvilku počkám (třeba uklidím dvě věci z ponku), připojím telefon přes nalezenou wifi a aktualizuju.

Přechod na 4 jsem trochu "zkazil" a vyrobil jsem update napřed u rádií, takže jsem pak nemohl přepínat na wifi připojené Rx. :) Tak bylo to o pár minut delší...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
koko
Kontaktovat uživatele:

#770 Příspěvek od koko »

Nevím jestli to tady již nezaznělo, ale pro ty co si nejsou jisti třeba zrovna tím updatem (jako já), tak poměrně dobře poslouží Google AI režim. Stačí napsat jednoduchou otázku a chat po chvílí vyhodí slušný elaborátek jak postupovat, na co si dát pozor atd. Vpravo pak najdete odkazy na zdroje.
Takže všem postarším a pomalejším doporučuji :-)
LMK Říčany
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
Woita
Kontaktovat uživatele:

#771 Příspěvek od Woita »

graup15 píše: pát 13.02.2026 10:17 Dobré čtení o tématu..Oscar jako vždy dobrý..
https://oscarliang.com/expresslrs-4/
Jojo, výborný čtení, psaný text super, videa na Youtube mě trochu štvou že zabírají spoustu času, občas bych to potřeboval zrychlit, občas musím zastavovat a koukat opakovaně. Psaný text si jedu jak chci rychle 👍
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#772 Příspěvek od Woita »

A ve v. 4.0 bomba co se týká přepínání antén, dynamického výkonu a těch věcí okolo. To bylo dříva slabota, teď už je svět v pořádku.
Už proto povinně upgradovat.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
graup15

#773 Příspěvek od graup15 »

pepin píše: pát 13.02.2026 0:04 To joo, ale dřív bylo u těch výrobku hned při koupi jasný co umí a co neumí. Dnes něco koupíš s tim že průběžně ten výrobek bude umět o něco víc a pokud se nepletu, to co ty dnešní vysílače umí vzniklo od nadšenců co to dělají nejspíš i více méně zdarma. Tomu nemuže tradiční výrobce konkurovat.
Tradiční výrobce tomu muže v klidu konkurovat... akorád na to sere. Nemysli, napsal jsem japoncum do futaby před delším časem co vše mi sere na T32MZ....ani se neobtěžovali odpovědět...holt socka co si od nich koupí vysílač za 3000 dolarů není hodna odpovědi.
Co se týče ELRS a pod, on ten svět není černobílý. A doporučuji k tomu přistupovat s otevřenou hlavou pro učení... Je tam bambilion věcí fajn. Ale taky je na místě přiměřená opatrnost !!!
graup15

#774 Příspěvek od graup15 »

Hezky se množí udělátka využitelná pro ELRS :-) Využitelná i pro plošníky

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
koko
Kontaktovat uživatele:

#775 Příspěvek od koko »

Chtěl jsem vzít několik těchto levných RX: https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... nav-review
Ale vůbec nevím co bych zadával do Configuratoru při aktualizaci na 4.0. Neporadí někdo?
LMK Říčany
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
prikrylm

#776 Příspěvek od prikrylm »

Těchhle pár mám (BayckRC). Úspěšně na ně používám "HappyModel EPW5" fw.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
vlachyn

#777 Příspěvek od vlachyn »

Načtu nejdřív přes wifi přijímač do konfigurátoru a tam je vidět konkrétní typ zařízení i verze ELRS. Podle toho ho pak zadám do konfigurátoru pro vytvoření buildu a provedu update.
Přílohy
elrs.jpg
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#778 Příspěvek od warhawk »

koko píše: ned 15.02.2026 14:25 Chtěl jsem vzít několik těchto levných RX: https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... nav-review
Ale vůbec nevím co bych zadával do Configuratoru při aktualizaci na 4.0. Neporadí někdo?
Můžu se zeptat, jakou cenu to ukazuje tobě? Myslím tím reálnou, po přihlášení a poštovném.
U mě aliexpress způsobuje stavy šílenství :)
HLA
Kontaktovat uživatele:

#779 Příspěvek od HLA »

https://www.aliexpress.com/item/1005010 ... 216%210%21

Tyto jsem bral 2kusy po 185 Kč, doprava zdarma - dodání týden.

Také jsem zkusil jeden dvoupásmový za asi 350 Kč - zatím po dvou týdnech nic:
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 211%210%21
graup15

#780 Příspěvek od graup15 »

vlachyn píše: ned 15.02.2026 16:14 Načtu nejdřív přes wifi přijímač do konfigurátoru a tam je vidět konkrétní typ zařízení i verze ELRS. Podle toho ho pak zadám do konfigurátoru pro vytvoření buildu a provedu update.
Sorry za tupej dotaz..., ale takovou stránku jsem nějak ještě neviděl..ani při updatu na firmware 4.0. Jak se na ni dostaneš? Tím myslím pouze to vyčtení konkretní verze a typu?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“