Jo Ivoše Bratršovského. Přidal jsem se k prima "bandě", co lítá "zimní F3K ligu" a je tam vcelku pravidelným účastníkem. Poslední 2025/26 kolo je 15.3. Určitě se dá přijít aspoň podívat, když už ne "si to hodit"
Progress - Composite Bross
Re: Progress - Composite Bross
No, wolfram je tak nějak hustý, skoro 2x hustší jak olovo, takže 3g ve wolframu budou menší kousek materiálu. Akorát se teda podstatně hůř tvaruje.
Jo Ivoše Bratršovského. Přidal jsem se k prima "bandě", co lítá "zimní F3K ligu" a je tam vcelku pravidelným účastníkem. Poslední 2025/26 kolo je 15.3. Určitě se dá přijít aspoň podívat, když už ne "si to hodit"
. Kdo tam (nejspíš) bude je vidět v přihlášce.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jj, chtěl jsem dorazit do Prahy na kukačku, ale onemocněl jsem stejně jako Ivo :-/ Jsem zvědav, jestli mě tato kategorie osloví. Díky Vašek
Ahoj, tak mi vyšlo závaží na křídle proti kolíku na 2g. Dal jsem plátek rozklepaného olova na okraj konce. Zatím nebudu nic vyvrtávat do křídla. Uvidím,jak se to bude chovat
Vašek
Vašek
Ahoj, jak to popsali kolegové výše , je dobré si křídlo dovážit. A popsali taky metody. Já osobně zjistím potřebnou váhu , čemu olověnou kuličku ( rybářskýho obchodu) rozklepu ho na obdélník potřebné tloušťky konce pravého křídla , potom zespodu křídla na konci při náběžné hraně udělám otvor patřičných rozměrů olova tak abych nenarušil horní vrstvu kompozitu , potom vložím olovo , doupravit aby nekoukalo ven a zakápnu ho Vteřiňákem , nechám zaschnout a znovu zakápnu natolik že zarovnám spodní stranu potahu . Nakonec vemu fixu patřiční barvy a doladím to. Dá se to udělat přesně to samý způsobem sklopení křidélka a vlepením olova mezi dva potahy , taky to vyžaduje vrtání nebo frézování. A zakápnuti vterinakem. Tohle jsem přestal dělat z důvodu že je tam pant z Kevlaru který při nasicení vteriňákem praskne. A u náběžné hraně přece jenom mám to blíž kupředu, vím nepatrně, ale taky ovlivňuje těžiště. Každopádně bych to nahoru nebo dolů na potah nelepil, při hodu to dokáže model mírně vybočit . Čau Tibor