Der mini UHU - CAD

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

Der mini UHU - CAD

#1 Příspěvek od Kiwira »

Zdravím,
chtěl bych s klukama v kroužku leteckých modelářů stavět Graupnerovo Der mini UHU. Máte prosím někdo soubory pro gravírku na tento model ?
Byli by jste ochotni mě je poslat na email : avemodel ( zavináč) seznam.cz. Popřípadě i CAD soubory jiných osvědčených modelů vhodných pro stavbu v kroužku leteckých modelářů.
Děkuji 100 000 x za pomoc.
Mirek
Hrom do vrtule !!
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Der mini UHU - CAD

#2 Příspěvek od jyrry »

Tu je něco, z toho by to asi šlo vytáhnout - https://grabcad.com/library/der-kleine-uhu-1/files

edit - tohle je ono? Příponu přepsat na .dxf (*.dxf nejde vložit).
uhu_1984.pdf
(627.51 KiB) Staženo 40 x
edit2: dxf posláno na email.

P.S. V nanocadu jsem to otevřel, tak to snad bude fungovat.
jyrry.webnode.cz
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kiwira »

Pánové, děkuji za snahu jen mezi Der kleine a Der mini je rozdíl. Der mini má křídlo z plné balsy. Der kleine je konstrukční - na tento typ soubory pro vypalování mám. Mirek
Hrom do vrtule !!
tomashr

#4 Příspěvek od tomashr »

Kiwira píše: stř 15.04.2026 11:15 Pánové, děkuji za snahu jen mezi Der kleine a Der mini je rozdíl. Der mini má křídlo z plné balsy. Der kleine je konstrukční - na tento typ soubory pro vypalování mám. Mirek

To je ještě složitější :-) Konstrukční je původní Der Kleine a pak jeho dost odlišná verze z roku 1984. Pak ale ještě byla varianta s Jedelsky, měl jsem jako kluk ještě za socíku :-)

Pak samozřejmě ještě přišly ty novodobé mutace včetně mini UHU, ale kupodivu UHU s křídlem z plné balzy najdeš už v historii (ale teda je to Jedelsky).
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“