je nutný balancer?

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Jojo3D

#16 Příspěvek od Jojo3D »

Daniel-V píše:ty od MGM vypadají dobře ale budou asi drahý co?
Balancer od MGM mám.. pracuje k plné spokojenosti... mám ten s větráčkem.. cena byla do 1300Kč
psfik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od psfik »

Přečti si ten článek o omezovači od Zajíce pozorně a třeba i víckrát, jako já.
Je tam všechno, co potřebuješ.
Hodně štěstí.
Canman

#18 Příspěvek od Canman »

:idea: Ja sice balancer nepouzivam, ale sleduji napeti jednotlivych clanku pomoci servisniho konektoru. Kdyz se clanky zacinaji trochu rozchazet, nabiju je vsechny dohromady tak na 80%, a pak je dobiju kazdy clanek samostatne pomoci servisniho konektoru. Ted mam triclanek Hi Model z Ciny a u nej se clanky prakticky nerozchazeji. Zatim ma za sebou 200 nabijecich cyklu a srovnaval jsem ho tak 7x. :mrgreen:
blesk
Kontaktovat uživatele:

balancer

#19 Příspěvek od blesk »

jeden týpek nabíjel lipolky(e-tech) bez vyrovnávače a zhořel mu krásny metrovy mig(tuším 15) přimo před očíma na našem letišti ještě na zemi. vzalo to sebou i dmychadlo se střídakem,přijmač a dvě HS-55.
hitman

#20 Příspěvek od hitman »

Já si asi k Vánocum pořídím ten od MGM, vypadá lépe, a od Zajíce se musí nějak dodělávat, že jo?Koupil jsem si nabíječ Jeti Char 30, půjde mi to s ním?Chci s tím balancovat 3s od E-tech, ty s tím serv. konektorem.Na 2s ho nepotřebuju?2s co mám nemají serv. konektor... :lol:
--------support park- & 3D slow- flyer--------
Sakil
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Sakil »

já si ho taky koupím...ten lepčí s větráčkem...ty 200 už mě nezabijou....
nabíječ vezmu asi X-peak3+
'''::: Sakil :::'''
FlyerMan

#22 Příspěvek od FlyerMan »

hitman píše:Já si asi k Vánocum pořídím ten od MGM, vypadá lépe, a od Zajíce se musí nějak dodělávat, že jo?Koupil jsem si nabíječ Jeti Char 30, půjde mi to s ním?Chci s tím balancovat 3s od E-tech, ty s tím serv. konektorem.Na 2s ho nepotřebuju?2s co mám nemají serv. konektor... :lol:

Pokud si "Zajicuv" omezovac objednas oziveny, tak jedine co musis udelat pro plnou funkcnost je dodelani propojeni servisnich konektoru s nabijenou sadou, popripade pokud se Ti nelibi orig.vzhled, tak si jej musis zabudovat do nejake vhodne krabicky a vzhledem k tomu, ze se jedna o modelare tazatele, nemel by to byt problem :D S Jeti Char20-30 pracuje naprosto bezproblemu. Bohuzel na 2S vyrovnavac potrebujes take, jenom se jinak s vyrovnavacem propojuje (ze u sve sady nemas servisni konektor neznamena, ze se nemusi vyrovnavat. Je to pouze proto, ze neni presne dany typ servisniho konektoru, proto jej nekteri vyrobci neosazuji a "nechavaji to na uzivatelich"). Baterie se totiz rozchazeji temer vzdy a tento jev se zvetsuje vetsim poctem pouzitych clanku v sade. Jako alternativa "Zajicova" vyrovnavace se da take pouzit vyrovnavac BEL, ktery je staven na vetsi nabijeci proudy, az 2.5A trvale s aktivnim chlazenim:

http://www.volny.cz/bel/ruzne_moduly.htm nevyhodou je ponekud vyssi porizovaci cena.

MGM balancer vyzaduje pritomnost obsluhy, aby pri nastale poruse uzivatel mohl okamzite zasahnout odpojenim nabijene sady od NABIJECE. MGM balancer bohuzel nedokaze sadu od nabijece odpojit, ale na detekovanou poruchu v nabijecim cyklu upozornuje pouze akustickym projevem (piskanim).
hitman

#23 Příspěvek od hitman »

Takže je teda lepší z hlediska bezpečnosti a cennové dostupnosti ten od p. Zajíce?Jak tam mám přidělat ten serv. konektor, já na těch baterích mám takovej bílej a na tom balanceru je nějakej hnusnej modrej...Možná na požádání(samozřejmě i za menší zvíšení ceny) by mi tam p. Zajíc mohl ten konektor dodělat, ne?
FlyerMan

#24 Příspěvek od FlyerMan »

Taky je potreba sdelit, jakym budes nabijet max. proudem a dle toho se da potom zvolit vhodny omezovac.
koko
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od koko »

Kdyby nekdo mel zajem lezi mi ten nepouzity "zajic" doma ladem. Musim koupit ten vyrovnavac od Belu. Nebudu muset tudiz vlastnit nabijec na Li ale s Belem staci na Ni.
hitman

#26 Příspěvek od hitman »

Za kolik ho prodáš???Máš tam přiďelanej ten serv. konektor, co se dává k E-TECH?
hitman

#27 Příspěvek od hitman »

Tak co???
:D
koko
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od koko »

Byl sem mimo. Konektor si tam das jakej chces. Je tam svorkovnicka. Je to presne jak to vidis na fotkach na netu. Cena 200 + posta? nebo jsi Prazun jako ja?
hitman

#29 Příspěvek od hitman »

No možná bych zájem měl, a je fakt funkční???, :P
koko
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od koko »

Nikdy jsem ho nepouzil. Kdyztak mi ho omlatis o hlavu. Ale vubec mi nevadi kdyz si ho necham. Kup ho od zajice at mas jistotu. je to par korun.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“