Motor turnigy a jeho kvalita.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Motor turnigy a jeho kvalita.
Zdravím všetkých, aké máte skúsenosti so zlatou radou? Má nejaké slabšie stránky? Dík.
Já jich pár mám - lítám je hlavně ve větroních, takže tam je nějak dlouhodobě neprovozuju. Šnek mi hlásil, že u jeho turnigy asi po 500minutách provozu začalo pískat ložisko. Já takovou dobu nenalítám na všech svých motorech dohromady ani za celý rok. 
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Re: Motor turnigy a jeho kvalita.
TERAZKY píše:Zdravím všetkých, aké máte skúsenosti so zlatou radou? Má nejaké slabšie stránky? Dík.
Zkušenosti vesměs dobré, ale u jednoho (myslím 35-30) je křivé zadní čelo (v místě pro montáž unašeče vrtule při obrácené montáži) a vrtule hází. Druhý stejný motor je v pořádku.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Také jich několik vlastním a zatím naprostá spokojenost. Provozuji je teda zásadně s regulátory Turnigy, ale jiný régl by jim as taky neuškodil...
A jestli s některým z nich nalítám 500 minut a začne pískat ložisko, tak ho za tu cenu klidně hodím do koše a koupím novej... 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
-
zelenáč
- Kontaktovat uživatele:
TERAZKY píše:Zdravím všetkých, aké máte skúsenosti so zlatou radou? Má nejaké slabšie stránky? Dík.
Používám je s programovatelnejma reglama HXT. Mám 3, tahy 0,5 - 1,1 - 1,9 kg a spokojenost. Co ty už přežily pádů a zlomenejch vrtulí...
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
zelenáč píše:Používám je s programovatelnejma reglama HXT. Mám 3, tahy 0,5 - 1,1 - 1,9 kg a spokojenost. Co ty už přežily pádů a zlomenejch vrtulí...
A ten podivný rozběh u regulátoru HXT pozoruješ taky, nebo se to dá nějak doladit (nastavit)? I kolega mi psal, že ten regl hxt s tím motorem na začátku trošku cukne, oproti Turnigy je to fakt rozdíl. Osobně používám hlavně Turnigy, dva hxt mám ve větroních a tam v režimu 0-100procent je to jedno.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
- blacklight
tks píše:zelenáč píše:Používám je s programovatelnejma reglama HXT. Mám 3, tahy 0,5 - 1,1 - 1,9 kg a spokojenost. Co ty už přežily pádů a zlomenejch vrtulí...
A ten podivný rozběh u regulátoru HXT pozoruješ taky, nebo se to dá nějak doladit (nastavit)? I kolega mi psal, že ten regl hxt s tím motorem na začátku trošku cukne, oproti Turnigy je to fakt rozdíl. Osobně používám hlavně Turnigy, dva hxt mám ve větroních a tam v režimu 0-100procent je to jedno.
Ten divný rozběh pozoruji taky ,zatím jsem měl myslím 3 a všechny to dělaly stejně.
Taky některé z nich nebyly nastaveny na nejvyšší počet pólů ,takže s mým 14pól motorem jsem to musel nastavit pomocí pípání. Stáhl jsem jakýsi dokument kde je to popsáno.
Jediné co se mi nezdá tak je max počet ampér , mám jednu 36 a myslím že těch 36A nedá ,ale neměřil jsem takže nebudu nic rozšiřovat.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
blacklight píše:tks píše:zelenáč píše:Používám je s programovatelnejma reglama HXT. Mám 3, tahy 0,5 - 1,1 - 1,9 kg a spokojenost. Co ty už přežily pádů a zlomenejch vrtulí...
Ten divný rozběh pozoruji taky ,zatím jsem měl myslím 3 a všechny to dělaly stejně.
Taky některé z nich nebyly nastaveny na nejvyšší počet pólů ,takže s mým 14pól motorem jsem to musel nastavit pomocí pípání. Stáhl jsem jakýsi dokument kde je to popsáno.
Jediné co se mi nezdá tak je max počet ampér , mám jednu 36 a myslím že těch 36A nedá ,ale neměřil jsem takže nebudu nic rozšiřovat.
by si sa cudoval, ja som mal jeden vadny kus co zral strasne vela, tiez tam bol taky blby rozbeh a tahalo to 46A
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som to kľudne poslal...
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... nanov.html
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... nanov.html
AR1 píše:Mě zrovna jeden umřel. Nalítáno má asi 15 letů. Nedrží na rotoru za magnety takový kroužek, který se vysune a dře o stator. Je sice v záruce ale při těch cenách jsem si vzal stejně hned 2 takže to teď řešit (posílat do Čajny) nebudu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc