Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Jednu sezónu v šerém DC dávnověku jsem lítal MIG400-6V, MPJ převod 3:1, vrtule 9,75x6,75 (šedá nebo černá lopata) a osmičlánek KR600AE. Stačilo to na cca 6 minut letu, první dvě minuty se s tím dalo docela akrobatit. Motor byl dobře chlazen, ale i tak jeho životnost nepřekročila 20-30 hodin.
mě připadá že na tak lehký letadlo je ta čtyřstovka až zbytečně moc.Je těžká a má zbytečně velkej odběr a pok by ses s tim letadlem moh dostat na hodně velkou váhu a bylo by to zbytečně těžký.
Díky moc za odpovědi. Ptam se, protože s elekropohonem nemám téměř žádné zkušenosti. Dělam do spalováku, ale doma mi leží 400-stovka a regulator,tak jsem si říkal že si na to něco postavím
No já jsem to tak nějak važil a říkal jsem si že bych se mohl do těch 400g vejít. Ale ta varianta s tou třístovkou se mi docela zamlouvá.Myslím že čtyřstovka bude dale ležet v suplíku a pořím tu třístovku.Díky za radu, budu se jí řídit
To se řiď protože jsem jednou čet snat to bylo v RC modelech,že čtyřstova má statickuj tah asi 250 g a vim že třístovka má statickej tah něco přez 350 g a přitom má mnohem menší hmotnost a menší odběr.