PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
scarabeus

#286 Příspěvek od scarabeus »

hendrix píše:...a pude do koše. Nebo ...do tříděnýho odpadu? Jak se rozumně zbavit Lipolky, co to má za sebou ? Řešíte to něják, nebo prostě POPELNICE.

1. Vybit co nejvic
2. Usmiknout a zaizolovat zbyle pahyly
3. Lze to dat jeste do slaneho nalevu.
4. Hod to do popelnice na baterie.

Moje zkusenost je zatim takova, ze pokud je lipol bez naboje, zadny kourovy efekt nebo vybuchy vubec nehrozi.
Miloš

#287 Příspěvek od Miloš »

Dotaz,zbyl mi po cessně setovej vysílač,nic víc.Dá se to použít?Má to význam?Myslel jsem že bych něco pořídil otcovi na zkoušku.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
fridlik

#288 Příspěvek od fridlik »

hendrix píše:...Co říkáte na ty předělané PC zdroje? A nešlo by náhodou z kompu vytáhnout jednu 12V větev, udělat si tam konektor a to posílat při spuštěném kompu do nabíječky ? Mám tam zdroj FORTRON 450W a na jedný 12V větvi by měl mít cca 18A. A já stejně budu nabíjet 2s - 3s menších kapacit (do 2200mAh), a 1C proud mě myslím bude bohatě stačit, tak by to mohlo být teoreticky možné (?).

ja myslim ze by to melo stacit a melo by to i fungovat, jen pozor na zkrat a pouzij jen samostatnou vetev, teoreticky by se nemelo nic stat, ale za svou odpoved nerucim :D
scarabeus

#289 Příspěvek od scarabeus »

Miloš píše:Dotaz,zbyl mi po cessně setovej vysílač,nic víc.Dá se to použít?Má to význam?Myslel jsem že bych něco pořídil otcovi na zkoušku.

No jestli myslis ten setovej prijimac/vysilac, tak ano. Ale prelep pred letem trimy :-)
Miloš

#290 Příspěvek od Miloš »

Přijímač nemám,zbyl mi jen vysílač.Jestli se to dá s něčím spárovat a má vůbec smysl se s tím zabejvat.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
hendrix
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od hendrix »

to Miloš:

Smysl to má. Prostě koupíš jen přijímač (např. hitec 5 za cca 490,-Kč), nebo jsou jich plný bazary kolem 300,- (každej přechází na 2,4 tak se jich zbavujou) a k tomu koupíš krystal do přijímačů HITEC (190,-origoš, 139,- Hradecký) na stejným kanále jako máš ve vysílači. A je !

to Fridlik:

díkas za ujištění, že to není totální kravina. Rozhodně to vyzkouším :). Budu mít multifunkční RC PC :wink: :D .
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
vysílačky: SPEKTRUM DX6i ,5e, Futaba T3TM
přijímače: Spektrum 500 sport, 6200, 6100
hendrix
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od hendrix »

Tak jsem zrovna zkusil připojit nabíječku na 1 samostatnou větev (žlutej-12+,černej zem-vše O.K.) na běžící PC. V tu chvíly se PC vypnulo:(. Naštěstí to odnesla jen 5A pojistka v nabíječce.

Tuší někdo kde by mohl být problém?
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
Jano
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od Jano »

žeby zaiskrením pri pripojení ?
skus najprv pripojiť a potom zapnúť pc
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
coro

#294 Příspěvek od coro »

Neblbnite, bežné PC sa zosype aj keď len viacej zakolíše 230V, nie že by mu niečo na vnútornej strane sekalo napájaním. Neviem aký to je presne zdroj, ale u všetkých lacnejších čo som videl zvnútra, sú všetky žlté (+12V) vodiče naletované na jedno miesto. Navyše zdroj čo nemá ATX12v2.2 nemá 12V nijak normálne stabilizovanú a to napätie nechá lietať hore-dole kým niečo nezhorí.
Inak ak niečo v nabíjači odišlo, tipujem že bol pripojený naopak - inak nie je dôvod. Teda kým sa stabilizácia PC zdroja nerozkmitá a nevyhorí celé PC.
fridlik

#295 Příspěvek od fridlik »

no tak nevim co se mohlo stat s PC ale jestli tam nebyl najednou velkej odber a zdroj ihned vypnul, popripade zkrat, ale myslim ze mas dost silnej zdroj, jen nevim kolik ti bere PC
scarabeus

#296 Příspěvek od scarabeus »

Panove, uz jste zkouseli Cessne vymenit vsechna 4 serva rekneme za HXT900 nebo jina, dobra serva? ;-)

Zaletnute mam jedno vymenene na vyskovce. Momentalne jsem dovymenil zbyla 3. No comment, kdo nezkusi, nepochopi :-)))
coro

#297 Příspěvek od coro »

Do krídla HXT900 nevodjú bez zväčšenia otvoru. Nie je to problém, samozrejme.. Sedia tam ale napríklad GWS Naro HP-F (dal som ja).
Ak niekto použil slabšie servá, napr. HXT500, napíšte prosím pre ostatných, aké a hlavne že či na to silou stačia.
Aha, "Hype" vylepšená Cessna (klapky, svetlá, odpruženie, kabína), už je na HobbyCity.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7894
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od otompotom »

Ahoj tak mi dnes dorazil z anglie z ebay set DX6i a musím říct že je to super. Nastavil jsem si podle Scarabea brzdící klapky na křidýlkách tak jsem zvědavý jestli to bude mít nějaký efekt. Vysílačka je super a toho nastavení :lol: :lol: .Už se těším na zkušební let.
hendrix
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od hendrix »

fridlik píše:no tak nevim co se mohlo stat s PC ale jestli tam nebyl najednou velkej odber a zdroj ihned vypnul, popripade zkrat, ale myslim ze mas dost silnej zdroj, jen nevim kolik ti bere PC

No faktem je, že mám v PC Athlon X2 5200+, GF 9600GT-turbo, 3x HD,2x 1GB ram, 1 DVD-RW, a cca 5 větráků. Jenže když jsem zapojoval nabíječku, tak mě na kompu nic náročnýho neběželo, takže vodběr relativně žádnej. Na nabíječce jsem měl nastavený proud 1A -(možnost 0.5A-1.5A)-(baterie Nimh 1000mAh).Můžu zkusit nastavit nabíjecí proud 0.5A, ale nemyslím si, že by to mělo efekt Od nabíječky vedou černý kabely, z nichž jeden má bílý pruh.Ten jsem zapojil na plus. To by taky mělo bejt v pořádku. Nejdříve jsem zapojil minus, poté plus a v tu chvíli to vyplo. Že by opravdu to zajiskření při zapojování ???. Podle mě proud 1A na samostatný větvy by měl bít úplně v klidu:(.

A sposta modelářů používá předělané zdroje z PC, takže tam by taky neměl bít problém. Jedině, že by byla jedna 12V větev málo a vyžadovalo by to třeba tři větve. U zdroje FORTRON 450W píšou cca 18A na 12V vetvích (nevím jestli na jedný nebo na všech dohromady, ale i tak by na jedný mělo tak minimálně 7A být.

No nevim. zejtra příjde Turnigy Accucel-6 50W 5A, tak bych ji nerad odkouřil. Doufám, že bude mít nějákou pojistku :)

Díky všem za jakýkoliv připomínky a náměty ;) .
fridlik

#300 Příspěvek od fridlik »

no a zkousel jsi to nejdriv zapojit a pak teprv zapnout?
a nebo zkus to nejdriv zapojit a pak zapnout nabijecku vypinacem
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“