Jaký koupit vrtulník???

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tredapepek

#61 Příspěvek od tredapepek »

scarabeus píše:A ja opet dodam, ze makam na cestine pro Phoenix a uz se to dost kvalitne rysuje. Pristi tyden mam dovolenou, ale i tak to budu pilovat ;-) Pak to hodim vyvojarum na hlavu at to zkompilujou, takze do 3 tydnu by mohla byt ofiko cestina na svete...

co říkáš na vysílač Futaba 6 EXP 2.4GHZ zatim jsem si chtěl koupit Spektrum DX6i DSM2 a ted nevim co mam koupit jakej je v tom rozdíl, Futaba je asi dobrá značka já nevím nemam zkušenosti
Prodám vysílač FUTABA F9 CP SUPER TEL.774 623 649
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od pkotatko »

Do téhle Futaby jsem pípal Trexe 500. Vše bez problému. Jen dvě pro mne zásadní nevýhody.
1. nemá stopky, žádný. Což je pro heli a zvláště elektro dost problém.
2. V režimu učitel/žák neumí být v heli programu učitel. Pouze žák. Což znamená, že když budeš chtít jít s někým na kabel, aby tě něco naučil s tvým vrtulníkem, budete to přepípávat do jiného radia. Brrr :evil:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od jenikKL »

ahoj,

no ja mam taky F 6EX. A mam 2ks. A tam to jde jako uzitel a zak. A nemusim nic prepipavat. Ale nezkousel jsem ! Jen sem vycetl z manualu.
Jinak spokojenost. Stopky sem vyresil externe :).

Pri porovnani s DX7i. F je ohodne jednodussi. Lepe se nastavuje.

Co me na ni vadi, ze pri prepinani rezimu, nema spomalenej nabeh plynu. Takze me helina trhne. Kdyz nejsou zrovna krivky ruznych rezimu prave v bode protnuti, kdyz prepinam.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od pkotatko »

Nečetl jsi pozorně ( teda pokud není nějaký nový soft, který mi unikl ),
učitel/žák toto rádio umí pouze v režimu aero. V heli to neumí. Dobrá vychytávka.
Prostě zaplať :evil:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od pkotatko »

Anglický manuál str.33:
Trainer funktion ( HELI mode, student only ) :evil:
tredapepek

#66 Příspěvek od tredapepek »

pkotatko píše:Do téhle Futaby jsem pípal Trexe 500. Vše bez problému. Jen dvě pro mne zásadní nevýhody.
1. nemá stopky, žádný. Což je pro heli a zvláště elektro dost problém.
2. V režimu učitel/žák neumí být v heli programu učitel. Pouze žák. Což znamená, že když budeš chtít jít s někým na kabel, aby tě něco naučil s tvým vrtulníkem, budete to přepípávat do jiného radia. Brrr :evil:

Prosimtě a jakej vysílač by jsi koupil????
tredapepek

#67 Příspěvek od tredapepek »

jenikKL píše:ahoj,

no ja mam taky F 6EX. A mam 2ks. A tam to jde jako uzitel a zak. A nemusim nic prepipavat. Ale nezkousel jsem ! Jen sem vycetl z manualu.
Jinak spokojenost. Stopky sem vyresil externe :).

Pri porovnani s DX7i. F je ohodne jednodussi. Lepe se nastavuje.

Co me na ni vadi, ze pri prepinani rezimu, nema spomalenej nabeh plynu. Takze me helina trhne. Kdyz nejsou zrovna krivky ruznych rezimu prave v bode protnuti, kdyz prepinam.

Prosimtě jakej vysílač by jsi koupil ty???? dík
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od jenikKL »

ahoj. Ja fakt nevim. Mam dve FF6, a libi se me 7. Planuju casem vetsi era, tak mozna nejakej 10kanal. A to je maximum. V predposledni revue je na ni recenze.

Ja bych ti doporucil neco rozhodne ne moc draheho, ale kvalitni. Aby se ti dobre poletovalo. Jestli chces, za 3t je ta FF6 tvoje. Jen nemam prijimac.

DX7 me nesedi, ale to se casem urcite podda. Ma vic funkci, nez ta moje. A proto sem z ni tak trosku mimo :).

Nejlepsi je jednoducha vysilacka, kdyz zacinas.
Rozmysli si co planujes. A vydej se cestou, jakou uznas za vhodne. Ja koupil celej set , s mym trex to chodi velmi dobre. A nejak nemam potrebu menit. I na letani s erama, i vetsima ten 6kanal staci.
Na helinu je to maximum, nemuzu treba ovladat fotak, na to by se hodil 7 kanal.
Na letadle muzu mit servo na kazdem kridle extra a jeste me jeden zbude na neco ( osvetleni , fotak ) Ale ne dohromady. Na to bych potreboval dalsi kanal navis. Takze napriklad 5ch ´plus dalsi 2 na kridla ( flapeony) = 7 plus osvetleni plus fotak a mam 9 . Takze ta 10 bych rekl ze je optimalni. Takze si asi casem poridim FF10 a budu happy.

Ty si kup na co mas a neco jednoducheho. Ale pokud planujes do budoucna akrobatit jako profik, tak se lepsimu radiu nevyhnes.

Snad ti to pomohlo.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od pkotatko »

To je otázka na dlouhé dizkuze. Já bych si dneska koupil FF12 Z nebo FG.
Ale mám tři roky FF9 a pro vrtulníky má vše co potřebuji. Sebelepší radio tě lítat nenaučí. Je to vždy kompromis mezi financemi které jseš ochoten a schopen zaplatit a tím co radio umí. U levných radií budeš vždy něco postrádat. Nezáleží na výrobci.
Nech si projít hlavou co chceš do budoucna, jak hodně se tomu budeš věnovat, jaké budou tvoje další modely. Chceš pultové nebo palcové?Kolik na to máš. A pak se rozhodni. Jelikož je radio docela finančně významná položka, vyplatí se trochu přemýšlet do budoucna, aby jsi po roce vysílač neprodával se ztrátou a nepotřeboval lepší.
Úmyslně jsem nenapsal žádný typ radia. Neznám tvé odpovědi na tyto otázky.
tredapepek

#70 Příspěvek od tredapepek »

jenikKL píše:ahoj. Ja fakt nevim. Mam dve FF6, a libi se me 7. Planuju casem vetsi era, tak mozna nejakej 10kanal. A to je maximum. V predposledni revue je na ni recenze.

Ja bych ti doporucil neco rozhodne ne moc draheho, ale kvalitni. Aby se ti dobre poletovalo. Jestli chces, za 3t je ta FF6 tvoje. Jen nemam prijimac.

DX7 me nesedi, ale to se casem urcite podda. Ma vic funkci, nez ta moje. A proto sem z ni tak trosku mimo :).

Nejlepsi je jednoducha vysilacka, kdyz zacinas.
Rozmysli si co planujes. A vydej se cestou, jakou uznas za vhodne. Ja koupil celej set , s mym trex to chodi velmi dobre. A nejak nemam potrebu menit. I na letani s erama, i vetsima ten 6kanal staci.
Na helinu je to maximum, nemuzu treba ovladat fotak, na to by se hodil 7 kanal.
Na letadle muzu mit servo na kazdem kridle extra a jeste me jeden zbude na neco ( osvetleni , fotak ) Ale ne dohromady. Na to bych potreboval dalsi kanal navis. Takze napriklad 5ch ´plus dalsi 2 na kridla ( flapeony) = 7 plus osvetleni plus fotak a mam 9 . Takze ta 10 bych rekl ze je optimalni. Takze si asi casem poridim FF10 a budu happy.

Ty si kup na co mas a neco jednoducheho. Ale pokud planujes do budoucna akrobatit jako profik, tak se lepsimu radiu nevyhnes.

Snad ti to pomohlo.

Ted kecám s kámíkem co taky začíná a poslal mi odkaz na tohodle vrtase
SJM-325 LE kit prosím všechny co jsem přijdou o názor a rozdíly mezi T-rex
Sali

#71 Příspěvek od Sali »

Jestli nejsi v ovladani heliny opravdu dobrej,tak JSM nekupuj.Nemaji pruzne ulozenou hridel unasecu a tim padem je to hodne ostrej vrtas.
Sali
Sali

#72 Příspěvek od Sali »

Ber toho Trexe nebo Volfa.
Sali
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od pkotatko »

Bude to znít trochu jako klišé, ale jak je to s náhradníma dílama?
Pokud mohu doporučit kup Trexe nebo Minititana. Netvrdím, že to jsou nejlepší vrtulníky ve své třídě, ale jsou u nás nejrozšířenější, což mimo jiné znamená, že jsou náhradní díly k mání na hodně místech. A jelikož je hodně lidí má tak ti může hodně lidí poradit.
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od jenikKL »

Sali píše:Nemaji pruzne ulozenou hridel unasecu a tim padem je to hodne ostrej vrtas.

nemohl by jsi to vysvetlit ? co si tim myslel :)
Sali

#75 Příspěvek od Sali »

No,treba Trex,Volf a jine maji kolem pricne hridelky gumove pruzne krouzky a co ja vim JSM je nema a hridelka je v hlave nafest.
Sali
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“