Ahoj vsem !
Po cca 5 letech bych se zase velmi rad vratil k leteckemu modelareni a pomalicku se pripravuju na novou sezonu. Chtel bych zacit letat krom letadel i s vrtulniky. Kdysi jsem vlastnil vrtulnicek Rambo a moc mi to s nim neslo

. Nicmene jak ted nekolikl dni brouzdam po internetu tak doba neskutecne pokrocila a nabidka modelu a prislusenstvi je skutecne velmi siroka a pro "zacatecnika" az trosku matouci. No je mi jasne, ze pro zacatek bude vrtulnikareni poradna drina a tak jsem zacal tim, ze jsem si objednal sedmikanalovou Sprektrumku a simulator Phoenix RC - na tom chci poradne trenovat nez poprve s helinou pujdu na prvni na "vylet"

. No a ted resim dilema jaky vrtulnik je vhodny pro zacatecnika a zaroven je dostatecne hodny a nezaludny (po zkusenostech s Rambem radeji neco vetsiho). Dneska jsem dostal nabidku u nas v Ostrave na stavebnici Trex 450SE GF, ale i kdyz sem se docetl, ze tento vrtulnik je vhodny pro uceni tak se mi zdal trosku drobny (a dneska snad uz je rada 450V2). Takze ted resim dilema: elektriku vs spalovak a kdyz elektriku tak jakou? Asi radeji neco vetsiho jako je napriklad Trex 500 ? (podle toho co jsem cetl, je to snad vhodny vrtulnik na zacatek) No a proc spalovak ? I v letadlech spise inklinuju ke spalovakum a docetl jsem se, ze Raptor 50 je dobry vrtulnik za primerenou cenu s relativne levnyma a dostupnyma dilama. Ale mam trochu obavy, ze se spalovaci helinou budu jeste vice v pasti, nez s elektrou a tak jsem se rozhodl pozadat o radu zde na foru a se radeji poradim s odbornikama nez bych koupil ukvapene nejakou nevhodnou helinu. No rad bych to objednal uz zitra, protoze dostanu na sestavu "vanocni slevu". Predem dekuju za pomoc.
Marek
PS: Jeste jsem se chtel zeptat jestli je na Ostravsku nejaky fajn vrtulnikar co by pomohl v zacatcich, protoze vsechni co jsem predtim znal uz nelitaji, nebo sem na ne ztratil spojeni.