Zahřívání Li-pol
Zahřívání Li-pol
Lítám s AXI 2212/34 (silver), vrtule 11x4.7, regl Jeti 8 (doporučenej), tahle sestava by měla mít odběr 8A, Li-pol 3S 1200, 8C mAh a když přistanu jsou celkem teplý, někdy až horký. To asi není úplně OK, co?
Moc dlouho jeste nelitam, ale lipolky hrat nemuzou! nebo spis nehrejou urcite - ja pouzivam na 12 A - 1350ky 10C - a hrejou kdyz pristanu taky, ale neni to problem - pri vybijeni zahrivaji vsechny baterky! Pokud by hraly moc - to by vadilo...
Naposledy upravil(a) OndrejSBX dne ned 19.02.2006 15:59, celkem upraveno 1 x.
Podle rad zkušenějšího než jsem já, by se údaj o max. trvalým proudu měl násobit 0,7 u "lepších"výrobců článků, až 0,6 u míň kvalitních. Bohužel je to asi tak, výrobci ty články dost přechvalujou. (pro tvoje 1200mAh 8C články předpokládám E-tech je to teda 1,2Ah*8C*0,6=5,76A trvalej proud)
Teplota do cca 40stupňů Celsia je OK, pokud je to víc tak je to problém...
Teplota do cca 40stupňů Celsia je OK, pokud je to víc tak je to problém...
OndrejSBX píše:... pri vybijeni i nabijeni se zahrivaji vsechny baterky! Pokud by hraly moc - to by vadilo!
Tak zde s timto vyrokem nemohu souhlasit. Pri nabijeni hreji pouze aku typu Nixx, Pb, nikoliv <b>Lixxx</b>. Pokud Ti Lixxx pri nabijeni hrejou, znamena to, ze mas nekde zasadni chybu v nabijecim procesu a mel by si ji okamzite vyresit, nez bude pozde
Re: Zahřívání Li-pol
Tak pokud jsem se dobře díval tak tahle sestava si veme klidně i okolo 10A a to už je pro tyhle baterky smrtelná zátěž.Pepino píše:Lítám s AXI 2212/34 (silver), vrtule 11x4.7, regl Jeti 8 (doporučenej), tahle sestava by měla mít odběr 8A, Li-pol 3S 1200, 8C mAh a když přistanu jsou celkem teplý, někdy až horký. To asi není úplně OK, co?
Taky jsem před prvním letem neměl pojem o možném odběru,podle údajů výrobce to mělo vycházet.Lipolky YT1500 15C,po prvním letu a přistání v ruce celkem horké,ale bylo to v mrazu,tak to i zkreslovalo.Po následném změření odběru na zemi,též v chladném počasí,bylo naměřeno 16A a klesalo to vzhledem k nízké teplotě.Tím chci napsat že jsem v mezích těch Lipolek.