Futaba-Hitec

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Matthew

Futaba-Hitec

#1 Příspěvek od Matthew »

Zdravim kluci,

Chcem kupit lepsi vysielac,pretoze tie doterajsie (z rc-setov) nestoja za nic..

Povodne som mal v tom jasno - jednoznacne vysielac Spktrum DX6i.. Bol som takto rozhodnuty cca 3 mesiace, no po invazii vadnych kusov ktore sa dostali k nam do obehu som velice rychlo zmenil nazor :idea:

Rozmyslam nad kupov vysielaca od Hitecu-Optic 6 35MHz tu je link: http://www.rcmodel.sk/obchod/action/pro ... /989.xhtml

Druha varianta je takisto 6-kanalovy 2,4GHz vysielac od Futaby: http://vasilko.sk/modely/product_info.p ... ts_id=2726

Myslim,ze ten Futaba je lesi,az nato ze mu chybaju stopky,co by v mojom pripade az tak nevadilo.. :wink:
Horsie pre mna je ze tieto vysielaca Futaba FF-6 sa dodavaju v mode 2 (pisu ze lahko sa da zmenit na mod1 )coz ja asi nebudem vediet zmenit.. najlepsie by bolo kebyze to zmeni dodavatel na poziadanie...

A ake mate riesenie vy :?: :?: :?:

vopred dakujem za nazory :roll:
rebikon
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od rebikon »

Mam ten optic 6 a jsem sním naprosto spokojen,
Matthew

#3 Příspěvek od Matthew »

to rebikon:

a kupoval si to ako sadu?? ..ake tam boli vysielacove aku? (myslim kapacitu) a ako dlho vydrzia?

-inac zevraj sa ten VF modul co je vzadu dost zahrieva ale zevraj je to v norme.. je to pravda :?:
pehlo

#4 Příspěvek od pehlo »

Mám pocit, že se z Optica stal démon. Optic 6 mám téměř 3 roky, modul se nezahřívá (pokud neberu normální provozní teplotu), nevypadává, drží frekvenci .... Nedávno jsem si pořídil modul Spectrum a výměny modulů s přechodem 35 Mhz - 2,4 GHz a zpět taktéž nedělají problém. Nikdy jsem nerozbil éro kvůli vysílačce, vždy to byly ruce. Baterky vydrželi asi rok, ale to nebude jenom Optica. Naprostá spokojenost.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mikvalik »

Ahoj
Taky mam Optica 6 a je to dobrý rádio za málo peněz.
Pokud se jednou nedám na velký větroně (jakože asi ne), tak nebudu mít důvod kupovat nový.
Baterku nabíjím průběžně po lítání přes noc, takže nemám změřený jak dlouho vydrží, ale nestalo se mi, že by mi na letišti hlásil LowBat.
Hřející se modul, o tom nic nevim :wink: A dnes už si mužeš vybrat, jesi bude na 35/40Mhz či na 2.4GHz

Já bych byl pro toho Hiteca. ta Futaba vypada jak někde z pouti (Nic proti jiným rádiím Futaba!)
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hanyk »

Zdravim, mam optika§ 4 roky,provozuji 2 větroně,2 elektry,3 spalovaky z toho 2 benziny,po 2rokach jsem koupil do vysilače bat.enelop. Nespadl jsem nikdy na vysilač nebo přijimač. Pouze na svoji blbost,,,vybite přijimačovky,nebo svoje ruce. Takže spokojenost!! Kamarad ma Futabu 6 kanal +Jeti duplex a letá špičkově F3A. Tak si vyber . Zaleži pouze na tobě. :?
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm a ruzne poletuchy +Aurora9
volente
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od volente »

No pravda mám Optika z druhé ruky a trošku zlobil tak jsem myslel že modul, i jsem to tady řešil ale ve finále jen špatný kontakt na anténě. Jinak spokojenost.
F 104 je můj sen
jaroash
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jaroash »

Jednoznačne Futabu máš dosť veľký výber.
FC16,FF9,Piper,Grunau baby,Slingsby,DH60 moth.MU13d3 1:4.Wilga.Slingsby t31 1:3.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marek71 »

A pokiaľ budeš chcieť ísť na 2.4GHz, tak lacná cesta je Assan modul a prijímače doslova za facku...

Inak, Optic 6 je za tú cenu veľmi slušné rádio, ktoré vydrží dosť dlho, myslím, že až pri 4 servách v krídle narazí človek na jeho limity. Má dve veľmi užitočné veci, ktoré napr. DX6i štandardne nemá a mne by chýbali - stopky na páke plynu a zámok plynu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Vety
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Vety »

Já mám teda vysílač Optic 6 a jsem s ním velice spokojen. Ale tu Futabu teda neznám.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od j3nda »

prvni pouzitelna futaba je tahle http://www.towerhobbies.com/products/fu ... 7000m.html
o ty sestikanalovy bych neuvazoval, to uz radsi optic s jeti modulem a nebo to spectrum
momentalne se da objednat s 30dolarovou slevou z uvodni strany - kdyz si ji prihodis do kosiku, tudiz za necelych 300usd i s postovnym
1138
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od 1138 »

Ja fujtabu 6EX mam, kupoval jsem ji na misto Opticu 6 sport protoze pro mne bylo WiFi prioritou (bydlim a letam na "dostrel" od mod. letiste). Optic 6 ma urcite vice funkci, mel jich vice i ve verzi sport, na druhou stranu nelitam takove stroje aby mne to omezovalo, mrzi me jen ty stopky. Tuhle sezonu s ni preziju a podle situace pristi rok se rozhodnu co dal.

Jako nejvetsi nevyhodu FASST pro rekreacniho modelare vidim cenu prijimacu.
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

1138 píše:Jako nejvetsi nevyhodu FASST pro rekreacniho modelare vidim cenu prijimacu.

???

Cena přijímačů FASST je +/- stejná jako Duplex. A nižší než standardní JETI a Hitec před pár lety.

Do sedmi kanálů je 50-100$, což je cena velmi příjemná. Osmi a čtrnácti kanál už je výše (140$ a 200$), nicméně je nižší než ceny odpovídajících PCM přijímačům.

Stesky na předraženost FASST přijímačů proto považuji za neopodstaněné.

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WT ... 2=&S3=&S4=

http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... ductNumber
glid

#14 Příspěvek od glid »

Taky mám Optica a spokojenost největší. Za tu cenu 6-ti kanál, 2 programovatelné mixy, popsaná paměť na více modelů atd. Lítám s ním větrobě i akrobata a nenarazil jsem zatím na problém. Neviděl bych problém ani s těma 4-ma servama v křídlech...
Nestěžuji si.
Naposledy upravil(a) glid dne pát 10.04.2009 15:36, celkem upraveno 1 x.
zdekar

#15 Příspěvek od zdekar »

Jako Duplex možná, ale v poovnání s Assanem je ta cena trochu jinde. Já mám Optic 6 + Assan a nemůžu si stěžovat. Jediné problémy při létání byly způsobené rukama nebo hlavou, ale nikde ne vysílačkou.

Ten zámek plynu a stopky na plynu by mi moc chyběly. Nedovedu si představit, že bych je tam neměl :-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“