Jak na visení

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Zpráva
Autor
plavec
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od plavec »

Tak začni létat nožáky nauč se létat nožáky ve všech polohách i břichem k sobě .
tim se naučíš kam dávat směrovku podle toho v jaké je zrovna poloze model.
A potom dostávej model do vysu tak že:
Přitáhneš vyškovku a rajcuješ s plynem aby se model dostal do polovysu a letěl dopředu a plynu tak akorát aby model nestoupal.
musíš ho ale řídit směrovkou a křidálkama na výškovku moc nešahej tu nech vychílenou tak ve stabilní poloze jenom opčas povol.
no až bude polovys v pohodě tak neni nic jednodužšího než z něj potom přidáním plynu a plnou výchilkou ho dostat kolmo a už vyset a vyset
a až pokročíš tak i TORQ ROL to je vys při kterém se ti éro točí kolem své osy.
Přeji hodně zdaru . A jentak mezi náma vyser se na toro když to nemá směrovku tak to je nuda .
hubon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od hubon »

Já už se taky pokouším viset, nechci se chválit,ale už při druhem letu se SEVEREm 3D jsem visel,ale asi jen 7sekund. Máte pravdu,to chce trénink!!!!!!! :D
Cvrnda

Vis :-D

#18 Příspěvek od Cvrnda »

:idea: kuci na takoveto věci si kupte vrtulník :D :D :D :D
zelda

Re: Vis :-D

#19 Příspěvek od zelda »

Cvrnda píše::idea: kuci na takoveto věci si kupte vrtulník :D :D :D :D

tak to si nedovolim souhlasit, letadlo ve visu se mi strasne libi...vrtulnik je dobrej na jiny veci, ale visici letadlo je super vec:)
zdzd

Re: Vis :-D

#20 Příspěvek od zdzd »

zelda píše:
Cvrnda píše::idea: kuci na takoveto věci si kupte vrtulník :D :D :D :D

tak to si nedovolim souhlasit, letadlo ve visu se mi strasne libi...vrtulnik je dobrej na jiny veci, ale visici letadlo je super vec:)

Visící letadlo je realizační nesmysl...

Vrtulník má viset a lítat.
Letadlo má lítat.

Proto mají každý úplně jinou konstrukci. 8)
Canman

#21 Příspěvek od Canman »

To je trochu konzervativni nazor. Clovek byl taky stvoren jako suchozemec a leta, plavi se po morich, potapi se atd. Kdyz to to letadlo technicky zvladne, tak proc ne. Je to tak trochu vyzva zkouset dalsi a dalsi moznosti co vsechno dokazeme. To bys mohl zavrhnout kazdy extremni sport. Nekterym lidem staci s letadlem dlouhe hodiny jen krouzit a delat zatacky a orgasmem je pro ne, kdyz v poradku pristanou. Ovsem pak je kategorie jinych pilotu, kteri chteji z letadla i ze sebe dostat maximum a proto se porad pokouseji o nove prvky a nevadi jim, ze to obcas rozbijou. Kazdeho holt uspokojuje neco jineho. Kdyz nechces viset s letadlem, tak nevis :!: :lol: :idea:
Létej i dnes!
zdzd

#22 Příspěvek od zdzd »

Canman píše:To je trochu konzervativni nazor. Clovek byl taky stvoren jako suchozemec a leta, plavi se po morich, potapi se atd. Kdyz to to letadlo technicky zvladne, tak proc ne. Je to tak trochu vyzva zkouset dalsi a dalsi moznosti co vsechno dokazeme. To bys mohl zavrhnout kazdy extremni sport. Nekterym lidem staci s letadlem dlouhe hodiny jen krouzit a delat zatacky a orgasmem je pro ne, kdyz v poradku pristanou. Ovsem pak je kategorie jinych pilotu, kteri chteji z letadla i ze sebe dostat maximum a proto se porad pokouseji o nove prvky a nevadi jim, ze to obcas rozbijou. Kazdeho holt uspokojuje neco jineho. Kdyz nechces viset s letadlem, tak nevis :!: :lol: :idea:

Nechci, nevisím, na to mám helinu.

Ale když to někoho baví, tak ať si visí. Já u toho ale být nemusím.
zelda

#23 Příspěvek od zelda »

zdzd píše:
Canman píše:To je trochu konzervativni nazor. Clovek byl taky stvoren jako suchozemec a leta, plavi se po morich, potapi se atd. Kdyz to to letadlo technicky zvladne, tak proc ne. Je to tak trochu vyzva zkouset dalsi a dalsi moznosti co vsechno dokazeme. To bys mohl zavrhnout kazdy extremni sport. Nekterym lidem staci s letadlem dlouhe hodiny jen krouzit a delat zatacky a orgasmem je pro ne, kdyz v poradku pristanou. Ovsem pak je kategorie jinych pilotu, kteri chteji z letadla i ze sebe dostat maximum a proto se porad pokouseji o nove prvky a nevadi jim, ze to obcas rozbijou. Kazdeho holt uspokojuje neco jineho. Kdyz nechces viset s letadlem, tak nevis :!: :lol: :idea:

Nechci, nevisím, na to mám helinu.

Ale když to někoho baví, tak ať si visí. Já u toho ale být nemusím.[/quote
a bejvas snad u toho?
zdzd

#24 Příspěvek od zdzd »

Proč bych měl, když mne to nebere...
zelda

#25 Příspěvek od zelda »

zdzd píše:Proč bych měl, když mne to nebere...

tak proc rikas at s letadlem nevisi kdyz se na to stejne nedivas a nijak te to neotezuje?vzdyt tobe to muze byt jedno, ne?
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

Špatně čteš. Reagoval jsem na:

"tak to si nedovolim souhlasit, letadlo ve visu se mi strasne libi...vrtulnik je dobrej na jiny veci, ale visici letadlo je super vec:)"

S čímž se nedá souhlasit. Vrtulník, na rozdíl od letadla, <b>je primárně konstruovaný na vis</b>.

O tom, že nikdo nesmí letadlo znásilnit k visu tam není ani slovo. I když třeba mně se letadlo ve visu strašně hnusí. Je to kus pilotního umění, ale...

BTW: Proč tomu dáváte tvar letadla? Vždyť by to stejně dobře mohl být létající talíř, bedna, nebo cokoliv jiného s kormidly a dostatečně výkonným motorem.
Canman

#27 Příspěvek od Canman »

Vzdyt to je jen jeden z akrobatickych prvku, ty ostatni by s bednou nesly tak dobre delat.

Nakonec je to vlastne jedno. Me jen udivuje, ze Te to tak stve. Letadlo bylo primarne vymysleno, aby se s nim dalo doletet z bodu A do bodu B, ta akrobacie taky vznikla protoze clovek zacal zkouset, co vsechno se s letadlem da udelat.

Mimochodem, me se taky nelibi, kdyz stahnu nejake video a zjistim, ze tam vetsinu casu jen provisi a zadnou poradnou akrobacii nepredvedou. :mrgreen: :P
Létej i dnes!
zdzd

#28 Příspěvek od zdzd »

Kdo ti říkal, že mne to štve? Já jen rozporuji informace uváděné o vrtulníku. Ty jsou od základu blbě.

A že se mi visení s letadlem nelíbí je fakt, ze kterého ovšem nevyplývá nic o naštvání.
Canman

#29 Příspěvek od Canman »

Tak promin, nejak mi to tak pripadlo. Rozhodne nechci, aby se to dostalo do roviny vzajemneho prebijeni argumenty.
Letat si muzeme kazdy jak chceme, to je na tom to nejkrasnejsi. :lol:
Létej i dnes!
duro
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od duro »

Ahoj Cuki.
Chcelo by to EPP a vysoku travu koli mesim skodam. Skus si nastavit primerany plyn a pustaj ho hned do visu, aby si nebol daleko od seba. Premoz strach a skus to udrzat tak do metrovej vysky. A ked pride krizovka(v malej vyske) tak sa ju nesnaz vybrat, ale uber nech ero radsej spadne. A opakuj a opakuj aaa... Takto som sa ucil ja, a padal a padal, az zrazu to slo.
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“