Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Marek71 »

Ono to bude asi tým, že každý si predstavuje pod pojmom "celkom dobre" niečo iné :-) Moje Toro malo 400gr. Zo zažiatku som tam mal slabšie baterky, ktoré dávali tak 11-12A pri napetí 10V a bola to slabota. Dal som tam nové baterky a bolo to niečo úplne iné.

Samozrejme, tých 15A je max. odber. To znamená, pokiaľ s tým človek nelieta furt naplno, priemerný odber sa v pohode dostane k 10A. A v garfieldovom prípade sa priemerný odber kľudne dostane k 8A pri normálnej práci s plynom.

diablotin píše::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mě toro lítalo cca za 8A a myslim že celkem dobře(komá stopání akrobacie)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
garfield
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od garfield »

diablotin píše:to bych skoro řek že máš špatnej motor.nemyslim rozbitej ale konstrukčně.protože 5 minut motorovýho času je asi fakt málo.fakt by mě zajímalo jakej to má odběr
jinak ten pilot bude dělat docela odpor

V reálu při normální práci s plynem je celkový čas letu kolem 10 minut. Určitě by to šlo natáhnout i za 15 minut, ale to se pak Toro hrozně pomalu plouží na třetinu plynu. Rád si užívám jeho rychlost a obratnost a věř že za těch deset minut mě pěkně zamíchá s hlavou ;) Je to horší než sledování tenisu :lol: Ten pilot vyčnívá zhruba stejně jako trup dole a jeho vliv na letové vlastnosti je zanedbatelný.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
speto_sk
Kontaktovat uživatele:

toro900

#33 Příspěvek od speto_sk »

Ja som kupil 2 x TORO od Telinku raz ako TP a podrhi krat to uz som mal skusenosti som to kupil bez elektroniky za tych 890KC. V tom druhom mam motor z HC za necelych 7$ (FC 28-12 Brushless Outrunner 1534kv), regl Turnigy plush 18A, 2x HXT900, radio je DX6i + ARM500, vrtulu pouzivam 8x6HD a je to tak na krajicku. Ale stupa to ako raketa kolmo hore. Teraz som dokupil motor FC 28-22 Brushless Outrunner 1200kv, tento bude lepsi. Lipol baterie pouzivam trojclanky ZIPPY 1300 15C a som uplne spokojny koly ich vahe 102g. Aj to TP lieta slusne za ale keby som mohol tak si to dovybavim sam. je to docela palka na Slovensko. A uz som ho aj postrcil dalej.
fofrofronek
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od fofrofronek »

Moje Toro je postavene z těch výřezů za 890 korun, nebo kolik přímo od Telinku. dodatečně upravené do bojových podmínek (přepákováno na páky a táhla shora, serva vč. pák zakrytá, uhlík a laminát, kam se člověk podívá).
Pohon - pokusně jsem ne úplně výhodně, ale zato rychle koupil pohon od Himodel +- kopie AXI2212 s 1400kV s regulátorem 18A (+- stejný jako Turnigy) (Má to tuším uživatel Abu v Dewoitine). Tož s 3S 1600mAh je to celkem živé, trochu experimentuju s vrtulema, ale kolmo to stoupá se vším, co jsem tam nasadil. Výdrž při pohodovým poletování s plachtěním a občasným kolmým nastoupáním asi 30 min.

Start je trochu komplikovaný, ale Optic má přepínač letových režimů (velká páka vpravo vepředu), tam mám namixovanou výchylku elevonů na 90% nahoru (budu nejspíš ubírat), se kterou to umí plachtit hodně natažený a pomalu, takže při startu chytnu éro, mrsknu pravačkou rovně, celkem v klidu přidám plyn, ono se to vzepne, brnknu o páku dolů na normální režim, srovnám a řídim, pro přistání je tenhle režim taky dobře použitelnej.
Start s motorem - chytám v půlce náběžky a pod plynem (1/2 - 3/4) pod úhlem 30˚ házim jak bumerang.

Jinak při dnešním letu jsem vyzkoušel odolnost, když jsem ztratil přehled o poloze stroje a po páčkování stylem "ukaž se bestie, kde máš spodek a vršek" při těsným vybrání jsme trefili kamenitý okraj polní cesty, pár menšíc šutrů letělo vzduchem, o ty větší "kočičí hlavy" jsme zabrzdili s výsledkem "stroj poškozený ale letuschopný i bez lepení".
Stačilo vyzkoušet serva a hurá znovu do vzduchu, zkrátka "odolný kompozitový stroj" :D

Jen tak se zeptám, je něco speciálního na vrtulích pro elektrolety proti vrtulím pro spalováky, kromě toho, že jsou o něco lehčí, ale tvrdý jak podrážka ? Teď tam mám nylonovou vrtuli pro spalovák uvařenou ve vodě, krásně pružnou - tudíž gumičkový unašeč jaksi netřeba.
j.e.n.i.k.82

#35 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Po tydnu mi prisel balicek z HC a neni mi par veci jasnych... Treba to, ze motor ma podle me moc dlouhou hridelku.. Kam s ni? :) Nebude vadit, ze kouka jeste kus za vrtuli? Kdyz jsme u vrtuli, tak mi prislo neco jineho, nez jsem objednal - oranzove vrtule s takovym sestihranem.. Ale ja mam unasec kulaty 8O Takze prosim o tip na vrtuli, kterou mohu dostat u nas.. Jednu vrtuli z HC objednavat asi nebudu (nebo pripadne odkaz na tu spravnou na HC, ktera mi tam bude pasovat) Unasec se na hridel motoru pridela jen tema dvema srouby, na ktere se pak navlece guma?? Ty srouby lepite Locktitem? Z druhe strany vrtule uz se nic nedava? Tam uz se o vsechno postara ta guma? Dekuji
jirad
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jirad »

Hridel motoru je dlouha, aby se na ni vlezl unasec, dala nasadit klasicky vrtule a jeste nasroubovat nejaka matice. Pro pouziti na Toro se hridelka obvykle zkracuje odriznutim (bacha na piliny, at Ti nenalezou do motoru, magnety je chytaj jak divy, da se treba hridelka prostrcit krabickou od filmu nebo balonkem).
Gumickovej unasec na hrideli drzi pomoci tech dvou sroubku, jak rikas. Vrtule je tlacna, takze unasec s vrtuli drzenou gumickou nema snahu opustit motor :-)
Oranzovy GWSky maj na nabezny strane vnitrni sestihran (puvodne na maticku, kdybys to chtel sroubovat), kterej muzes trochu ohlodanim zakulatit, aby sel na unasec.
Alternativne v tuzemsku ulovis treba osvedceny APC, nebo Graupnera, kterej ale treba pro 8/6" stoji pres kilo. Pri trose snahy najdes i levnejsi varianty.
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
j.e.n.i.k.82

#37 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Kdyby to ta vrtule mela jen na jedne strane, tak mam o starost min.. Takhle jsem zase hledal, co je nabezna hrana a jak ma byt vrtule nasazena..:) Nakonec jsem to vsechno zapojil a jal se po vzoru aut programovat regl.. Samozrejme, ze jsem si dal paku plynu doprostred a na pipani reglu provedl vychylku plny plyn a pak zpatecka :oops: Takze se stalo, co uz ted vsichni urcite tusite... Kdyz jsem pak vratil paku do stredni polohy, tak se motor samozrejme rozbehl a predvedl mi, jak umi s tou vrtuli zacvicit.. :( Nastesti se to obeslo bez vetsich nasledku.. Posekana krabice, ve ktere to prislo a maly vroubek na vrtuli.. Pro priste si to urcite budu dobre pamatovat
jirad
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od jirad »

:-))) no, hlavne, zes to bez nasledku prezil - neni nad osobni zkusenost. Stokrat opakovany, ze k elektre s pripojenou baterkou se ma pristupovat stejne obezretne, jako k bezicimu spalovaku. A parametry reglu je pry lip napipavat bez nasazeny vrtule :-)

S hledanim predni (nabezne - pokud to neni spravne oznaceni, tak se omlouvam) a zadni strany vrtule by ses stejne drive ci pozdeji setkal, dle zakona schvalnosti by se Ti povedla nasadit obracene (protoze diky tlacnemu pohon se tam prave dava opacne, nez Te klasicky navadi pripadne osazeni na jejim stredu) a Toro by se plazilo.
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
j.e.n.i.k.82

#39 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Myslim, ze uz si budu pamatovat, ze vrtule se tam da az kdyz je vsechno ostatni pripraveny :)

Tu vrtuli mam snad dobre.. Dal jsem ji stejne jako kdyby byla vepredu, akorat ted ma nabezku u motoru..
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od cassiopeus »

Ahoj,

bude Toro lítat s AXI 2208/20 a vrtulí APC 7x4?
Jany

#41 Příspěvek od Jany »

ja mam toro 300, mne tu na fore poradil jeden modelar tuto zostavu, pohon: https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... Prop_Combo

bateria: https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... ipoly_Pack

myslite ze je to v pohode? alebo by som za nejaky mensi priplatok vedel zohnat nieco lepsie? dik za odpoved
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Marcos »

Ja bych sel urcite do toho drazsiho komba. Mrkni na tuhle tabulku:
http://www.unitedhobbies.com/unitedhobb ... motor.html

Vem to o par dolaru drazsi kobo s 25A regulatorem a silnejsim motorem.
2409-12 (1600kv) nebo 2409-18(1000kv) - ten druhy mam v 1,2 m samokridle s 8x7 vrtuli a je to dobra stihacka.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Jany

#43 Příspěvek od Jany »

markos: mozes dat odkaz na to drahsie combo? a aku baterku potom k tomu? bude stacit 1200mah alebo radsej 1500mah? ja mam TORO300,nie toro 900
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od cassiopeus »

Marcos píše:Ja bych sel urcite do toho drazsiho komba. Mrkni na tuhle tabulku:
http://www.unitedhobbies.com/unitedhobb ... motor.html

Vem to o par dolaru drazsi kobo s 25A regulatorem a silnejsim motorem.
2409-12 (1600kv) nebo 2409-18(1000kv) - ten druhy mam v 1,2 m samokridle s 8x7 vrtuli a je to dobra stihacka.

Ahoj,

můžeš, prosím, napsat, přesné označení toho motoru? Ty 2409 jsou v tabulce 3.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Marcos »

Ja litam 1300mah a je ok. Komba s TowerPro BM2409 jsou tam jen dva a to BM2409-12T (1600kv) a BM2409-18T(1000kv, kapku mensi vykon). Na vrtule se nekoukejte, stejne doporucuji vzit nejakou lepsi.
Zvlastni je, ze vazi stejne, jako ten slabsi a levnejsi, nez 2408.

No, ja mam ten 18T s https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... _propeller
a triclankem zippy 1300mah a lita to tak, jak jsem si predstavoval. Nahoru hodne rychle a horizontalne hoooodne rychle. Pri plnem plynu mam problemy s rizenim. Letadlu se hodne snizi citlivost na rizeni a obcas se rozvibruje. Ale to uz je vazne fofr, asi ty epp panty nezvladaji tak velke proudeni vetru. Na servech vule nemam a jsou to dve 9g hxt 900vky.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“