svastika na rc modelech?smí být či nesmí?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#31 Příspěvek od rampa_mckvak »

Dneska jsem byl v Nesvačilech a háknkrajců tam bylo dost. Jestli by si na mě nějakej komouš začal otvírat hubu poslal bych ho do .....prostě do prdele a vůbec bych se s ním nebavil.
Co neubrzdíš neukecáš.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Michal_N »

rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#33 Příspěvek od rampa_mckvak »

To bych rád věděl kterej idiot o tomhle rozhoduje. Za chvíli zakážou válečný filmy z druhé sv .v.
Co neubrzdíš neukecáš.
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od hoblik »

neřeším, lítám a všichni ti co se jim to nelíbí mi můžou vlízt na hrb.
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Kerberos »

zakážeme červený hvězdy :-D
were
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od were »

Mam FW 190D a kdyby nekdo remcal kvuli svastice tak mu asi fakt reknu ze je blb, ze si sice uvedumuju co ten symbol znamena ale at jde radsi nadavat nejakemu hajlujicimu neonacistovi - jsem zvedavy, jak by se na to tvaril :D To je to same jako cenzurovat valecne zabery tak, aby nekoho nevydesil pohled na rozmasakrovana tela - kdyz uz prece davam dokument o valce, tak at vsichni hezky vidi jak to vypada doopravdy... tohle me fakt stve.
Vemte si zpravodajstvi ze soucasnych valecnych konfliktu - akorat zabery na neco co vypada jako ohnostroj na nocni obloze - podle me mnohem horsi zlo nez to, jestli nekdo ma na modelu svastiku. To je aspon historicky fakt - ale tyhle zmanipulovane zabery nejsou nic nez soucasna lez...

Jinak problem se svastikou byl driv i u japonskych kitu - jak je to ted nevim, ale na stavebnicich ktere jsem mel od Hasgawy byly na krabici i na arsiku hakove krize zacernene fixem - ale ted me napada ze to mozna bylo proto, ze byly treba urcene pro nemecky trh...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Metalius

#37 Příspěvek od Metalius »

Vždycky jsem si myslel, že v muzeích (hlavně v těch leteckých) pracují lidi co tomu rozumí. Jak je vidět tak asi nééé. Nebo že by se nějakej ouřada špatně vyspal? :twisted:
robinez

#38 Příspěvek od robinez »

Túto sezónu budem po Slovensku a Morave chodiť s poriadnym hákovým krížom na smerovke môjho FW190A8.

(viď www.model.host.sk, sekcia akcie)

Takže to všetko zažijem na vlastnej koži. Uvidíme čo sa stane..... :wink:

A k tomu múzeu. Je to smutné, ale to rozhodnutie niekto urobil a určite to nebol historik ani skutočný múzejník, skôr dosadený riaditeľ alebo nejaký "manager"..... :?
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
JENDA01

#39 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
zujala mě tahle debata jelikož jsem na -cestě- k výrobě letadla -
FOCKE-WULF- 190. Tak něco k symbolu. Svastiku používalo mnoho národů
dávno před hitlerem. Je to například TIBETSKÝ symbol SLUNCE a nedmývám se že jsou to nějací náckové.Hitler ji akorát otočil do prava.
Bohužel v evropských -končinách - to má poněkuď jiný emocionální náboj.Ale znak jako takový za to nemůže.A překrucování faktů a historie
jsme si užily dost.Je lepší o tom otevřeně hovořit než strčit- hlavu do
písku- a ono se to vrátí -zadními vrátky-.Viz události poslední doby. Kdyby se o tom více mluvilo tak to nezajde takhle daleko.Tady různé druhy svastik které nemají s fašistama vůbec nic společného.

Obrázek

Jenda
JENDA01

#40 Příspěvek od JENDA01 »

JENDA01 píše:Ahoj,
zaujala mě tahle debata jelikož jsem na -cestě- k výrobě letadla -
FOCKE-WULF- 190. Tak něco k symbolu. Svastiku používalo mnoho národů
dávno před hitlerem. Je to například TIBETSKÝ symbol SLUNCE a nedmývám se že jsou to nějací náckové.Hitler ji akorát otočil do prava.
Bohužel v evropských -končinách - to má poněkuď jiný emocionální náboj.Ale znak jako takový za to nemůže.A překrucování faktů a historie
jsme si užily dost.Je lepší o tom otevřeně hovořit než strčit- hlavu do
písku- a ono se to vrátí -zadními vrátky-.Viz události poslední doby. Kdyby se o tom více mluvilo tak to nezajde takhle daleko.Tady různé druhy svastik které nemají s fašistama vůbec nic společného.

Obrázek

Jenda
Bull
Kontaktovat uživatele:

svastika

#41 Příspěvek od Bull »

no zrovna stavim Bf-109 F tak prolítnu tomu chytrolínovi co mi remcal do markingu párkrát nad chalupou a když bude remcat dál pohrozím mu že postavím Ju- 87 Stuka s funkční pumou :lol: :lol:
mph1

#42 Příspěvek od mph1 »

Pan reditel muzea by mel dostat okamzitou vypoved. Proboha! Kdo uz by mel branit historii pred manipulaci a zkreslovanim, nez reditel muzea? K cemu jsou pak takova muzea dobra?

Nakonec budou nejlepsi archivari z modelaru ;-)
[b]Esky Lama V4 2G4[/b] [i](SoBB: 3)[/i]
[i]Wheely King 4x4 (55t), FlySky GT-3B, Turnigy 5000[/i]
pp
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od pp »

stavim bf109E a svastika tam bude presne tak jako u originalu
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

Možná toho ředitele jednou vyhodí, ale myslím, že ho trumfne další snaživý vůl, který na to nechá namalovat třeba pejska a kočičku.
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Patas_ »

jednou se mne na letišti někdo zeptal co udělám až se mi u modelu zastaví partička týpků a začne na směrovku hajlovat ? Budu borec a zmlátím je všechny nebo se chytnu za nos co jsem to za vola ... no a od tý doby jsem Ta152 nechával s čistou směrovkou a kupodivu lítá to stejně.
Průměrně inteligentní člověk historii zná, ovšem ne každý však je průměrně inteligentní.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“