svastika na rc modelech?smí být či nesmí?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Mam FW 190D a kdyby nekdo remcal kvuli svastice tak mu asi fakt reknu ze je blb, ze si sice uvedumuju co ten symbol znamena ale at jde radsi nadavat nejakemu hajlujicimu neonacistovi - jsem zvedavy, jak by se na to tvaril
To je to same jako cenzurovat valecne zabery tak, aby nekoho nevydesil pohled na rozmasakrovana tela - kdyz uz prece davam dokument o valce, tak at vsichni hezky vidi jak to vypada doopravdy... tohle me fakt stve.
Vemte si zpravodajstvi ze soucasnych valecnych konfliktu - akorat zabery na neco co vypada jako ohnostroj na nocni obloze - podle me mnohem horsi zlo nez to, jestli nekdo ma na modelu svastiku. To je aspon historicky fakt - ale tyhle zmanipulovane zabery nejsou nic nez soucasna lez...
Jinak problem se svastikou byl driv i u japonskych kitu - jak je to ted nevim, ale na stavebnicich ktere jsem mel od Hasgawy byly na krabici i na arsiku hakove krize zacernene fixem - ale ted me napada ze to mozna bylo proto, ze byly treba urcene pro nemecky trh...
Vemte si zpravodajstvi ze soucasnych valecnych konfliktu - akorat zabery na neco co vypada jako ohnostroj na nocni obloze - podle me mnohem horsi zlo nez to, jestli nekdo ma na modelu svastiku. To je aspon historicky fakt - ale tyhle zmanipulovane zabery nejsou nic nez soucasna lez...
Jinak problem se svastikou byl driv i u japonskych kitu - jak je to ted nevim, ale na stavebnicich ktere jsem mel od Hasgawy byly na krabici i na arsiku hakove krize zacernene fixem - ale ted me napada ze to mozna bylo proto, ze byly treba urcene pro nemecky trh...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Túto sezónu budem po Slovensku a Morave chodiť s poriadnym hákovým krížom na smerovke môjho FW190A8.
(viď www.model.host.sk, sekcia akcie)
Takže to všetko zažijem na vlastnej koži. Uvidíme čo sa stane.....
A k tomu múzeu. Je to smutné, ale to rozhodnutie niekto urobil a určite to nebol historik ani skutočný múzejník, skôr dosadený riaditeľ alebo nejaký "manager".....
(viď www.model.host.sk, sekcia akcie)
Takže to všetko zažijem na vlastnej koži. Uvidíme čo sa stane.....
A k tomu múzeu. Je to smutné, ale to rozhodnutie niekto urobil a určite to nebol historik ani skutočný múzejník, skôr dosadený riaditeľ alebo nejaký "manager".....
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
Ahoj,
zujala mě tahle debata jelikož jsem na -cestě- k výrobě letadla -
FOCKE-WULF- 190. Tak něco k symbolu. Svastiku používalo mnoho národů
dávno před hitlerem. Je to například TIBETSKÝ symbol SLUNCE a nedmývám se že jsou to nějací náckové.Hitler ji akorát otočil do prava.
Bohužel v evropských -končinách - to má poněkuď jiný emocionální náboj.Ale znak jako takový za to nemůže.A překrucování faktů a historie
jsme si užily dost.Je lepší o tom otevřeně hovořit než strčit- hlavu do
písku- a ono se to vrátí -zadními vrátky-.Viz události poslední doby. Kdyby se o tom více mluvilo tak to nezajde takhle daleko.Tady různé druhy svastik které nemají s fašistama vůbec nic společného.
Jenda
zujala mě tahle debata jelikož jsem na -cestě- k výrobě letadla -
dávno před hitlerem. Je to například TIBETSKÝ symbol SLUNCE a nedmývám se že jsou to nějací náckové.Hitler ji akorát otočil do prava.
Bohužel v evropských -končinách - to má poněkuď jiný emocionální náboj.Ale znak jako takový za to nemůže.A překrucování faktů a historie
písku- a ono se to vrátí -zadními vrátky-.Viz události poslední doby. Kdyby se o tom více mluvilo tak to nezajde takhle daleko.Tady různé druhy svastik které nemají s fašistama vůbec nic společného.
Jenda
JENDA01 píše:Ahoj,
zaujala mě tahle debata jelikož jsem na -cestě- k výrobě letadla -
Jenda
svastika
no zrovna stavim Bf-109 F tak prolítnu tomu chytrolínovi co mi remcal do markingu párkrát nad chalupou a když bude remcat dál pohrozím mu že postavím Ju- 87 Stuka s funkční pumou

Pan reditel muzea by mel dostat okamzitou vypoved. Proboha! Kdo uz by mel branit historii pred manipulaci a zkreslovanim, nez reditel muzea? K cemu jsou pak takova muzea dobra?
Nakonec budou nejlepsi archivari z modelaru
Nakonec budou nejlepsi archivari z modelaru
[b]Esky Lama V4 2G4[/b] [i](SoBB: 3)[/i]
[i]Wheely King 4x4 (55t), FlySky GT-3B, Turnigy 5000[/i]
[i]Wheely King 4x4 (55t), FlySky GT-3B, Turnigy 5000[/i]
jednou se mne na letišti někdo zeptal co udělám až se mi u modelu zastaví partička týpků a začne na směrovku hajlovat ? Budu borec a zmlátím je všechny nebo se chytnu za nos co jsem to za vola ... no a od tý doby jsem Ta152 nechával s čistou směrovkou a kupodivu lítá to stejně.
Průměrně inteligentní člověk historii zná, ovšem ne každý však je průměrně inteligentní.
Průměrně inteligentní člověk historii zná, ovšem ne každý však je průměrně inteligentní.