ASW-28 od Pelikána

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od lubo1 »

Milan Nes píše:díkes,

pokusim se to tak udělat jen přemejšlim jak se dá sehnat přesná tyčovina co nebude tak těžká.
A o kolik stupňů to má asi tak být ?
díky
Malo to byť 8 st vo finále bolo 7,5 st. Oceľ. tyčka bola skutočne oceľ, nie neaký roksor.... dlžka 10 cm. Bida to tu niekde popisoval, on dal ešte navrch tenkostennú trubku zo starej teleskopickej antény....
Pred vlepením tyčky dovnútra trubky som natlačil kúsok EPP, aby sa lepidlo neroztieklo po celej trubke, trubku som zvútra natrel purexom, potom vsunul spojku do trubky, a stredový spoj prelepil izolačkou, aby to držalo pohromade do zaschnutia a aby purex neliezol von. Preto je vo výsledku pol stupňa rozdiel - ale to je nepodstatné
Edit - prírastok váhy asi 22 gr.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od kubadera »

taky už mám za sebou pár pokusů a je to boj...jak jsem zde již psal, tak jsem koupil ASWčko po dílech a osadil jinými komponenty. První pokus katastrofa, 3x na čumák, ještě že to tolik snese :-) další pokusy již letěl, přistání jsem radši směřoval do pšenice, takže jakžtakž v pohodě. Teď o víkend třetí lítání, první start úspěch i s přistáním, druhý start nevím ani co se stalo ale prostě nereagoval na křidélka, buď výpadek signálu nebo malá rychlost, nevím. Pravdou je, že jsem tam měl zrovna v té chvíli cvaklé menší výchylky. Takže do větve stromu a na zem. EPP snese všechno, stejně jsem počítal s tím, že jakožto první model bude trpět. Další nárůst hmotnosti díky zakápnutí vteřiňákem :-)

O servech přímo v křídlech jsem také uvažoval, ale po prořezání pantů mi nepřijde že by chodily orig. křidélka zas tak ztuha. I nějaká výchylka na jejich konci se objeví, ale asi to taky udělám. Když je dáváte do míst kde jsou ty zátky, používáte ty originál, vykutané z kořene? Co je to zač? Předpokládám, že celá se tam neschovají, takže čumí zespodu křídla?

Největší chybou se ukázal můj pokus o mírné vzepětí. Přeřízl jsem nosník, měl připravenou spojku z ocel. tyčky ale přišlo mi to moc těžké, tak jsem udělal jinou, právě ze staré teleskop. antény. Myslel jsem že když to celé vyplním epoxidem, tak to musí držet, ale byla to chyba. Ty první 3 rány na čumák tomu daly co proto a nosík povolil, pootočil se dopředu, takže místo vzepětí mi to udělalo obrácený šíp jak na Blaníku :-) Slepil jsem tedy nosník jen bambusovou spojkou na rovno, ale ten epoxy vůbec nedrží, navíc mi uhlík podélně prasknul. Včera jsem si přinesl novou uhlík.tyčku v kuse a asi experimenty se vzepětím opustím úplně. Max. ještě zkusím z těch dvou naprasklých půlek udělat vzepětí s tou těžkou tyčkou a někdy odzkoušet.

Jinak jsem včera předělal i vyosení motoru, na to jsem ve spěchu zapomněl a tak čekám na počasí abych mohl odzkoušet jak se to projeví. Kolik je asi tak vyosení na originálu z RTF setu?
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od pepelopezz »

Prave som bol ASWcko zalietat po uprave kridelok. Bohuzial mam zmiesane pocity.
1. S kridelkami som spokony. ASW zvladne aj vykrut. Ale akrobat to proste nikdy nebude.
2. Pred letom som neskontroloval ci je dobre pritiahnuta vrtula. Pre tych ktory sa este nesmeju : "ANO, ULETELA!" :lol:. A rovno do asi polmetrovej hustej travy = nemozne najst.

Prosim poradte aku vrtulu kupit.
Bud kupim nahradnu na ASWcko alebo rovno nieco lepsie.

Priblizne udaje starej vrtule (z recenzie RCR 12/2008):
kuzel 39 - 40mm
listy 10/7
hriadel motora 3mm
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od kubadera »

pepelopezz píše:
kuzel 39 - 40mm
listy 10/7
hriadel motora 3mm

je mi líto, ale vzhledem k tomu že jsem použil motor z Hobbycity.com tak jsem tam bral i kužel a vrtuli ... kužel mam zatim malej, 35mm, ale uz je na ceste vetsi, 40mm...sklopka 8x4, byla doporučená k motoru

do těch křídel jsi použil serva vykutaná z kořene? co je to zač? China NoName? o kolik vykukují zespodu?

btw. na výkrut bych si ani nikdy nepomýšlel :-) ASWčko beru jako setovou polomaketu větroně a taky od ní čekám projev jako větroň :-) na výkruty jsou myslím jiný éra :-)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od lubo1 »

pepelopezz píše:Prave som bol ASWcko zalietat po uprave kridelok. Bohuzial mam zmiesane pocity.
1. S kridelkami som spokony. ASW zvladne aj vykrut. Ale akrobat to proste nikdy nebude.
2. Pred letom som neskontroloval ci je dobre pritiahnuta vrtula. Pre tych ktory sa este nesmeju : "ANO, ULETELA!" :lol:. A rovno do asi polmetrovej hustej travy = nemozne najst.

Prosim poradte aku vrtulu kupit.
Bud kupim nahradnu na ASWcko alebo rovno nieco lepsie.

kuzel 39 - 40mm
listy 10/7
hriadel motora 3mm

na 3mm hriadeľ mrkni MPJ na www.mpjet.com
U pohoda kužeľov sa 3mm klieština štandartne nevyrába - len ako "zákazková"...
Kužeľ treba vybrať podľa korena listov. Koreň je buď 6mm široký s 2 mm dierou, alebo 8mm s 3?? mm dierou.... podľa toho musíš vybrať kužeľ
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od pepelopezz »

serva : Ano pouzil som tie vykuchane z korena. Ano NoName bez jedineho napisu totalne upatlane od silikonu. Paky som vyviedol nad kridlo. Servo tak trci navrchu kridla v predu o cca 2mm a vzadu o cca 5-6 mm. Zajtra spravim zopar foto a zverejnim.

lubo1 : Dakujem. Ten kuzel od MPJET som arazil aj ja a asi vezmem ten listy podla kuzela. Nasiel som 10x7 Aeronaut. Uvidim po nasteve peckamodelara
BacilBA

#37 Příspěvek od BacilBA »

Kompletné originálne náhradné vrtule aj s kuželom majú v ModelHobby na Robotníckej asi tak za 2,5€. :wink:
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od lubo1 »

pepelopezz píše:serva : Ano pouzil som tie vykuchane z korena. Ano NoName bez jedineho napisu totalne upatlane od silikonu. Paky som vyviedol nad kridlo. Servo tak trci navrchu kridla v predu o cca 2mm a vzadu o cca 5-6 mm. Zajtra spravim zopar foto a zverejnim.

lubo1 : Dakujem. Ten kuzel od MPJET som arazil aj ja a asi vezmem ten listy podla kuzela. Nasiel som 10x7 Aeronaut. Uvidim po nasteve peckamodelara

AE je so širokým koreňom
http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... cts_id=522
http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... cts_id=858
http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... ts_id=1275
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pepelopezz »

Tak som sa hecol a zobral som do ruk fotak. Ako je vidno z fotiek z dizajnom som sa nehral. Islo o funkcnost. :D

http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=2515

O originalnej vrtuli samozrejme viem ale ak by to zlepsilo vykon tak preco trochu nezainvestovat.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od lubo1 »

[quote="pepelopezz"][/quote]
Zdarec . môžete mi niekto zmerať vnútorný priemer tej uhlíkovej trubky?
Vďaka.
Potrebujem reznúť ešte jednu spojku krídla a neviem si spomenúť, aký to bol priemer. Tubku tu nemám a kolega má vypnutý telefón...
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od pepelopezz »

Vďaka.
Potrebujem reznúť ešte jednu spojku krídla a neviem si spomenúť, aký to bol priemer. Tubku tu nemám a kolega má vypnutý telefón...

Vonkajsi 8, vnutorny 6mm ale ber to ako informativny rozmer. Meral som to trojuholnikovym pravitkom. Ale moc som sa snazil :lol:
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od lubo1 »

pepelopezz píše:
Vďaka.

Vonkajsi 8, vnutorny 6mm ale ber to ako informativny rozmer. Meral som to trojuholnikovym pravitkom. Ale moc som sa snazil :lol:

Vďaka.
Už je to zlepené.
zdekar

#43 Příspěvek od zdekar »

Kolega má problém s výškovkou u ASW 28. To táhlo jde hrozně těžko a servo to stěží utáhne. Nevím, jak je to uvnitř řešené, ale ten drátek od serva vpředu se pak nějak záhadně na konci trupu ohýbá a směřuje k výškovce 8O Nechali jste to tak, nebo jste to servo přemístili pod výškovku (jako je to třeba u SkyLady) - tedy do směrovky... ?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od pepelopezz »

Jedine cim som servu vyskovky zatial odlahcil je narezanie pantu na vyskovke.
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Skoky »

zdekar píše:Kolega má problém s výškovkou u ASW 28. To táhlo jde hrozně těžko a servo to stěží utáhne. Nevím, jak je to uvnitř řešené, ale ten drátek od serva vpředu se pak nějak záhadně na konci trupu ohýbá a směřuje k výškovce 8O Nechali jste to tak, nebo jste to servo přemístili pod výškovku (jako je to třeba u SkyLady) - tedy do směrovky... ?

dá se prosvítit lampou...
je to tam tak divně zahnuté....
mě chodí v pohodě a nic jsem st ím nedělal.

NO JO RC SETY :-)
made in china :lol:
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“