HK 500
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
hk 500
tak panove zatim stavim heli HK-500 dohromady a musim rict ze jsem spokojen, kvalita se mi zda velmi dobra samorejmne az na ty hlinikove komponenty(ram , VOP,SOP) ktery se po rane z ohybaj , potvrzuji problem s narazenim deskou cykliky do pák u kompentatoru(myslim ze udelali malou chybu v delce na konci paky je moc dlouha a proto narazi uz pri male vychilce do desky cykliky) jinak kdyz vemu ze cely set vrtulniku stoji 1800Kc a original align stoji 10 000Kc,po rane je levnejsi koupit cely novy vrtulnik hk 500 za 1800 a mas vse nove s rotor. listy , nez u originalu kde te cena opravy vyjde urco pres 3500Kc
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
pafka156 píše:Zdravím nebude někdo z vás nahodou objednávat tuto kabinu?http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9347&Product_Name=Fiberglass_Canopy_for_Trex-500
Proč?
Není skladem, měl jsem tu samou na HK450 a špatně se s ní lítá - proti obloze je hrozně blbě vidět.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
HK 500
tak panove kolik uz vas je co maj HK 500 doma? uz jste resili ten hlavni problem s deskou cykliky?? premyslim co bude nejlepsi......
koupit kov upgrade rotorova hlava coptrX
koupit origo paky kompenzatoru / hlavni hridel / hlavni holo a kolo autorotace od Align
nebo jesli opravdu staci vymenit kulicky za kratsi
nebo pockat jak to v HK vyresi...
jinak cekam na elektroniku ktera prijde tak za 14 dni tak ze mam dost casu na reseni problemu...
koupit kov upgrade rotorova hlava coptrX
koupit origo paky kompenzatoru / hlavni hridel / hlavni holo a kolo autorotace od Align
nebo jesli opravdu staci vymenit kulicky za kratsi
nebo pockat jak to v HK vyresi...
jinak cekam na elektroniku ktera prijde tak za 14 dni tak ze mam dost casu na reseni problemu...
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
Re: hk - 500
flubber píše:dj_krata píše:
a jaky mas z toho pocity mas nake video?
Video zatím není. Pocity... smíšené. Čepy na servech jsem musel dát z vnější strany, protože z vnitřní by narážely do serv. Takže táhla vypadají jako trojnožka. "Y" táhla z cykliky jsem trochu ubrousil, ať se s tím dá aspoň trochu viset. Včera se mi rozsypal motor - povolil se červík, který drží rotor na hřídeli. Když jsem motor kuchnul, tak jsem zjistil, že se plechové jádra vinutí odlepily od kostry motoru, takže se celé cívky protáčely. Proti úplnému protočení bránily jenom drátové vývody. Ale jinak musím uznat, že s HK450 je to nesrovnatelné. Pěkně klidný vis, majestátné pomalé pohyby,...
ahoj jak pokracujes s litanim uz mas nake videa,dalsi poznatky, tipy, triky???
Chválit nebudu, bo když ji pochválím, tak se něco pos...
Lítám s původní cyklikou, SWAH mám nastavený na 50% (pro jistotu, ještě tam rezerva je). Na poletování to stačí. Lopas budu zkoušet až s novou hlavou. Jednou jsem řešil šílené rezonance - povolené šrouby v unašeči vrtulky. Pomohlo zakápnout šrouby lepidlem a dotáhnout. Originál hlavní listy jsou hrozné. Prvních 20 vteřin letu jsou rozhozené, ale pak se srovnají. Při každé nové baterce jsem upravoval táhla, pak jsem ale zjistil, že je mám nechat tak a srovnají se samy. Takže lítá
Není víc co psát
Lítám s původní cyklikou, SWAH mám nastavený na 50% (pro jistotu, ještě tam rezerva je). Na poletování to stačí. Lopas budu zkoušet až s novou hlavou. Jednou jsem řešil šílené rezonance - povolené šrouby v unašeči vrtulky. Pomohlo zakápnout šrouby lepidlem a dotáhnout. Originál hlavní listy jsou hrozné. Prvních 20 vteřin letu jsou rozhozené, ale pak se srovnají. Při každé nové baterce jsem upravoval táhla, pak jsem ale zjistil, že je mám nechat tak a srovnají se samy. Takže lítá
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
flubber píše:Chválit nebudu, bo když ji pochválím, tak se něco pos...
Lítám s původní cyklikou, SWAH mám nastavený na 50% (pro jistotu, ještě tam rezerva je). Na poletování to stačí. Lopas budu zkoušet až s novou hlavou. Jednou jsem řešil šílené rezonance - povolené šrouby v unašeči vrtulky. Pomohlo zakápnout šrouby lepidlem a dotáhnout. Originál hlavní listy jsou hrozné. Prvních 20 vteřin letu jsou rozhozené, ale pak se srovnají. Při každé nové baterce jsem upravoval táhla, pak jsem ale zjistil, že je mám nechat tak a srovnají se samy. Takže lítáNení víc co psát
ja budu asi taky objednavat novou rotorovou hlavu z coptrx ale budu muset asi jeste koupit hlavni kolo a kolo autorotace protoze hlavni hridel u align i coptrX je trochu jina nez u HK-500 dole ma vybrani na prumer 4. jeste nez objednam new rotor.hlavu objednal jsem original align zaklad.kompenzatoru a paky rizeni.. myslim si podle obrazku a intuice ze ty paky jsou delsi a pak vznika problem s narazenim do desky cykliky... tak jsem zvedav az to dorazi jinak jsem taky vymenil ty dva kulovy cepy na desce cykliky za kratsi.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
hk 500
nak to tu umrelo.... tak uz mam doma vsechno tento tyden bych chtel heli zaletnout...
pokud bude cas hodim nake video nebo aspon fotky..
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
zalet HK-500
hezky vecer kolegove... tak pred chvilkou jsem prijel z letiste a zalet hk-500 se nepodaril....listy se doma zdali OK (vaha,teziste,vyvazeni na houpace) ...ale zaboha se mi nepodarilo seridit stopu listu prvni roztoceni byli rozhozene asi o 3-4 cm... strasnej hukot.. a at jsem ladil jak jsem ladil stopa listu niky nebyla OK. a zadruhe... nepodarilo se mi seridit ocas, porad se nekam tocil jako camrda.... (mozna to bylo spusobene temi vybraci od rotorovych listu..?) taky se mi zda ze na vrtulce je mala vychilka,jeste pred zaletavanim doporucuji vymenit stabilizator na ocase..a uchyceni serva vrtulky ten hlinik je fakt na hov...no.
- liborkovar
Bud rad, ze se ti to pri teto velikosti v tech plastech udrzelo pohromade a nerozletelo se ti to do obliceje. 450 prosim, ale 500 je hukot abych se spolehal na tyto plasty.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
Re: hk 500
dj_krata píše: kdyz vemu ze cely set vrtulniku stoji 1800Kc a original align stoji 10 000Kc,
Není po všech těch peripetiích celkem jasné, že je lépe koupit třeba toto?
http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... uage=cs-CZ
Je to pravda krapet dražší, ale je v tom motor, regl, serva i gyro. A navíc to perfektně funguje bez zbytečného a drahého experimentování.
Zase se celkem potvrzuje, snaha ušetřit se obvykle prodraží...
jojo, svata pravda s tim "šetřením".
Ja uz se o tom tady rozepisoval a kdyz ted procitam tu peripetii co s tim ma dj_krata.....no asi to nestalo je 1800,- mozna je uz na 10-ti a jeste si nezalital.
Me staci rict uz jenom to slovo kopie a je to jasny. Kopie neni original a neco se za tou nizkou cenou schovává....koneckoncu od dj_krata krasně popsáno.
Ja uz se o tom tady rozepisoval a kdyz ted procitam tu peripetii co s tim ma dj_krata.....no asi to nestalo je 1800,- mozna je uz na 10-ti a jeste si nezalital.
Me staci rict uz jenom to slovo kopie a je to jasny. Kopie neni original a neco se za tou nizkou cenou schovává....koneckoncu od dj_krata krasně popsáno.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
hk-500
musim říct že zatim me to vyšlo na necelych 5500Kc a mam heli,serva cyklika,baterky,motor,regulator,programovaci box na regl,gyro a vrtulkove servo jsem zatim vycuknul z t-rexe 450 na vyskouseni kdyz vse bude ok koupim nove gyro a servo ..jinak veskere upravy co je potreba k letu si kazdy udela sam a zadarmo.novy stabylizatory a drzak si vyrezu z kuprexidu nebo mozna budu mit od kamose uhlikovou desku tak si vyresu vsechno z uhliku...
to potkani ocasniho stabylizatoru s vrtulkou me stalo 200KC coz je uplne zadarmo.. akorat jsem tedka objednal nove poradne ulikove listy protoze si myslim ze mechanicky je vsechno OK ale listy jsou na hov...no tak ze proto je rozhozena stopa listu ktera nejde srovnat.. jinak pouzity material rotorove hlavy..atd si myslim ze vydrzi dost. kdyz se podivame na drahe heli 500 rady dost jich je taky v plastu a kov je az upgrade..a litato a nikomu nic neulitlo za letu,u hk je proste nejmensi slabina ty hlinikove komponenty jinak zbytek je OK.