Lama - problém

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
Broty
Kontaktovat uživatele:

Lama - problém

#1 Příspěvek od Broty »

Zdravím všechny a prosím o radu.Mám lamu od E-sky,po přidání plynu se normálně zvedne a asi za 5 - 10 vteřin jakoby ubere plyn a spadne.V tuto chvíli se horní rotor otáčí znatelně pomaleji než spodní.Při opakovaném startu běží chvilku dobře a pak se opět zpomalí.

.Myslíte,že je to motorem,nebo regulátorem?
Díky za radu
Petr
Zero
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zero »

máš nabitý baterky? :roll:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Broty
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Broty »

Zero píše:máš nabitý baterky? :roll:

Baterky by měly být OK,alespoň nabíječka ukazuje,že je nabito.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ariane »

Baterky jsou KO:-(( Mají velký vnitřní odpor.. při zátěži na nich poklesne napětí a motory pak nemají výkon..
Broty
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Broty »

ariane píše:Baterky jsou KO:-(( Mají velký vnitřní odpor.. při zátěži na nich poklesne napětí a motory pak nemají výkon..

No to by byly KO teda poměrně brzo.Vrtulník je měsíc starej a druhou baterku jsem koupil před 10 dny.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ariane »

dělají to obě dvě ?? Nemysli si že ty baterky jsou tam nějaká extra třída:-(( Dávají tam pěkný shit..
Broty
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Broty »

ariane píše:dělají to obě dvě ?? Nemysli si že ty baterky jsou tam nějaká extra třída:-(( Dávají tam pěkný shit..

Včera se mi to stalo poprvé a měl jsem tam tu originální baterku od E-sky.Pak jsem ji nechal nabít a dneska jsem to zkusil zase s ní a bylo to to samý.Druhou baterku jsem nezkoušel.Abych řekl pravdu,vůbec mi nenapadlo,že může být KO.Zejtra to zkusím s tou druhou a dam vědět,jak to dopadlo.Díky za radu.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Choze »

a nemáš povolený motor? to mě taky dělalo, prostě jak se to zvedne tak jakoby přeskočí ozubené kolečko a nějak se to netočí, zkontroluj převody a všechny hřídele a tak kde by to mohlo prokluzovat
Broty
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Broty »

Choze píše:a nemáš povolený motor? to mě taky dělalo, prostě jak se to zvedne tak jakoby přeskočí ozubené kolečko a nějak se to netočí, zkontroluj převody a všechny hřídele a tak kde by to mohlo prokluzovat

Ta závada vypadá přesně jak popisuješ,motor je ale utaženej dobře a nezdá se mi,že by to někde prokluzovalo.S druhou baterkou je to to samý,takže baterku vylučuju.
Zkusim vyměnit motor a uvidíme.
oscar
Kontaktovat uživatele:

Re: Lama - problém

#10 Příspěvek od oscar »

Broty píše:Zdravím všechny a prosím o radu.Mám lamu od E-sky,po přidání plynu se normálně zvedne a asi za 5 - 10 vteřin jakoby ubere plyn a spadne.V tuto chvíli se horní rotor otáčí znatelně pomaleji než spodní.Při opakovaném startu běží chvilku dobře a pak se opět zpomalí.

Díky za radu
Petr

Zdravím, mam ten samy problem, proste motory strati vykon, staci na dve az tri vteriny stahnout plyn a znova se rozbehnou na plny vykon.
Uz jsem to vyzkousel i tak, ze pred roztocenim podrzim obe vrtule a motory zhruba po trech vterinach strati uplne vykon. Slabe se protaci, staci na tri vteriny uplne stahnout plyn a roztoci se, jak maji, ale pak spadnou. Baterkou to neni mam 4 a dela to s kazdou. Spis bych to typl na regl. Prosim o nejake poznatky. Predem vsem diky. Mam ho asi 3 měsice.
Letadla, auta.
Broty
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Broty »

oscar píše:
Broty píše:Zdravím všechny a prosím o radu.Mám lamu od E-sky,po přidání plynu se normálně zvedne a asi za 5 - 10 vteřin jakoby ubere plyn a spadne.V tuto chvíli se horní rotor otáčí znatelně pomaleji než spodní.Při opakovaném startu běží chvilku dobře a pak se opět zpomalí.

Díky za radu
Petr

Zdravím, mam ten samy problem, proste motory strati vykon, staci na dve az tri vteriny stahnout plyn a znova se rozbehnou na plny vykon.
Uz jsem to vyzkousel i tak, ze pred roztocenim podrzim obe vrtule a motory zhruba po trech vterinach strati uplne vykon. Slabe se protaci, staci na tri vteriny uplne stahnout plyn a roztoci se, jak maji, ale pak spadnou. Baterkou to neni mam 4 a dela to s kazdou. Spis bych to typl na regl. Prosim o nejake poznatky. Predem vsem diky. Mam ho asi 3 měsice.

Závada se mi projevuje stejně,stačí na pár vteřin stahnout plyn a zase se to rozběhne.Rozdíl je pouze v tom,že mě to dělá jen jeden rotor.Druhej běží normálně.Zkusim vyměnit motor a jestli to nepomůže bude v háji regl.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od oscar »

Broty píše:
oscar píše:

Díky za radu
Petr

Závada se mi projevuje stejně,stačí na pár vteřin stahnout plyn a zase se to rozběhne.Rozdíl je pouze v tom,že mě to dělá jen jeden rotor.Druhej běží normálně.Zkusim vyměnit motor a jestli to nepomůže bude v háji regl.

Za letu mi to udela spodni vrtule, ale kdyz to podrzim, udelaji to oba motory.
Letadla, auta.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zero »

já mám lamu v4 a problém nebyl...ani u easy copteru V6
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Broty
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Broty »

Zero píše:já mám lamu v4 a problém nebyl...ani u easy copteru V6

Já když jsem s tim nelítal tak taky problém nebyl javascript:emoticon(':lol:')
mph1

#15 Příspěvek od mph1 »

Zero píše:já mám lamu v4 a problém nebyl...ani u easy copteru V6

Jestli sem ted kazdy napise, s cim problem NEMA, bude to hodne dlouhe vlakno, ale Brotymu to moc nepomuze.

Tipoval bych elektriku: zkontrolovat konektor, kabely (jestli se je nepovedlo nekde skripnout) a nakonec jednotku 4in1. IMHO pokud by odchazel motor, tak by se to projevovalo v celem rozsahu, ne jen po chvili a pak zase OK.

Jinak ja s mou Lamou V4 taky zatim zadny problem nemam. :D
[b]Esky Lama V4 2G4[/b] [i](SoBB: 3)[/i]
[i]Wheely King 4x4 (55t), FlySky GT-3B, Turnigy 5000[/i]
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“