Akce vs. diskuze

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

JMalik píše:blacklight,
nebude to tím, že tam se pije především pivo a tady se diskutují problémy ?

Já myslím že ne.
Troufám si říct že během létání nepije asi nikdo. Během letového dne rozhodně ne. Hlavně piloti větších modelů - při alkoholu neplatí žádná pojistka a ten člověk riskuje že si půjde sednout do chládku.

Myslím že to bude jako u autonehody a pokud by ten člověk pil tak se bude řešit jen to, že pil i kdyby chyba byla jinde.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

Nemyslel jsem to tak doslova.
Na akcích není prioritní dořešit nějaký problém. Tady by to tak mělo být.
Navíc k tomu tady přistupuje ten bulvár. Radostně hýkáme, že se něco děje.
blacklight

#18 Příspěvek od blacklight »

Tak je pravda že lidi většina letadel z těch co tam je už je postavená a zalétaná.
Ale řeší se i věci jako tady , kdo co staví, jak postupovat při stavbě , nějaké vychytávky( tam je super že to můžeš na místě vidět jak to ten člověk udělal). A samozřejmě taky něco mimo modelařinu tak jako někdy tady.

Super bylo když jsem teď ladil něco na Kataně tak si vedle mě stoupnul zkušený pilot a říkal co mám letět a co zkusit.
Já jsem si třeba říkal že to visí nějak špatně ,ale nebylo to letadlem ale rukama. A ten člověk mi neřekne že jsem blbec že neumím viset - on mi poradí , pomůže a popřeje hodně štěstí. A těchto 5minut letu má pro mě velkou hodnotu.

To je třeba další z věcí co jsem tady zaslechnul - pokud někdo uřídí malé letadlo tak velké je oproti tomu sranda protože je stabilnější.
Hodně na tom pravdy je ale není to úplně ono. Já jsem s malým letadlem uměl viset jak se mi zachtělo ale to větší se chová jinak.
JMalik

#19 Příspěvek od JMalik »

blacklight píše:

.............Super bylo když jsem teď ladil něco na Kataně tak si vedle mě stoupnul zkušený pilot a říkal co mám letět a co zkusit.
Já jsem si třeba říkal že to visí nějak špatně ,ale nebylo to letadlem ale rukama. A ten člověk mi neřekne že jsem blbec že neumím viset - on mi poradí , pomůže a popřeje hodně štěstí. A těchto 5minut letu má pro mě velkou hodnotu.

Časem zjistíš, že tady nemá význam se ptát na řešení od nějaké úrovně výš (byl bych hrozně nerad, kdyby si to bral někdo osobně). Prostě budeš potřebovat konzultaci na jiné úrovni. To je zcela normální. Pak někteří chytrolíni tady neunesou, že už jejich chytrosti nestačí. O tom bude ale zase jiný problém.
blacklight

#20 Příspěvek od blacklight »

To nějaký čas vím.
Sem tam jsem se tu ale stejně zašel podívat co se řeší nového.
Stále jsou nové věci.

Problém někdy je že někteří odmítají uznat že o dané problematice nic neví.
Mě se nebaví neustále s někým dohadovat jeslti je to tak nebo onak.
Přestalo mě to bavit v momentě kdy mě několik místních lidí přesvědčovalo že ví proč mi spadlo letadlo. Nikdo nic neviděl ale polovina hned věděla že to nebylo vysílačkou (tou se kterou mi spadly další 3 letadla).
Od té doby napíšu sem tam.
To bychom se ale dostali někde jinde.

Často to ale není o úrovni, teď létám s kámošema co mají jeden Easystara a jeden DragonFly. Zatím můžu říct že jsou super a i když jsem v modelařině dál jak oni tak máme vždy o čem pokecat , co pořešit a tak.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

Ber to tak a není problém. Já jsem si myslel, že když tady někdo něco šplechtne k věci, tak si dokáže za tím stát. Vadí mi, že dost často to jsou lži (odlišuji to od toho, kdy si dotyčný myslí, že má skutečně pravdu).
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od vitousek »

Anonymita ????

Tak si zkus všimnout, že lidé, kteří opravdu chtějí poradit se neskrývají za přezdívku ( vlastně Nick ), mají v profilu foto a doplnili si i bydliště.
V tomto vlákně např. LV ( foto ) nebo RadimHnilica - plné jméno.

Několikrát se mi stalo, že mě oslovil kolega s tím, že mě poznal podle fotky z fóra .
Pokud chci dělat " ramena " , je opravdu asi lepší zůstat v ilegalitě.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
venry

#23 Příspěvek od venry »

vitousek píše:Anonymita ????

Tak si zkus všimnout, že lidé, kteří opravdu chtějí poradit se neskrývají za přezdívku ( vlastně Nick ), mají v profilu foto a doplnili si i bydliště.
V tomto vlákně např. LV ( foto ) nebo RadimHnilica - plné jméno.

Nemyslím si že máš tak úplně pravdu.Venku již pochopili co je internet a internetová diskuze za zbraň,pohybuji se jak zde tak v zahraničí na několika úzce specifikovaných fórech a tam si své soukromí dost chrání.Pořádají se různé semináře kde se setkáváme osobně a je na členech zda se ti představí jménem nebo nickem a nikdo nezhazuje nebo nezpochybňuje tvou odbornost či znalosti.Ty hovoří za tebe v ele.diskuzi na fóru,kde tě všichni sledujou.Ovšem tady převládá nad argumenty síla hlasu ,obrazně
LV
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od LV »

Asi si ešte nebol nikdy na žiadnej akcii.
Tam sa riešia ozajstné veci a tu sa len plká, radia amatéri bez skúseností, alebo vedomostí a napádajú sa navzájom ramenatí borci, čo by v realite (rozumej na tej akcii) tíško čučali. :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#25 Příspěvek od JMalik »

LV píše:

Tam sa riešia ozajstné veci a tu sa len plká, radia amatéri bez skúseností, alebo vedomostí a napádajú sa navzájom ramenatí borci, čo by v realite (rozumej na tej akcii) tíško čučali. :wink:

Ale byl,
neber to tak doslova. Na těch akcích to můžeš prodiskutovat, dost věcí hned vidět, ten kdo tady bleje nesmysly, tam se neodváží, protože se zesměšní. Tady to zkus dotlačit do nějakého řešení a podívej se, co udělají Ti, kdo na to měli zcestný názor. Mlčky vycouvají, vlákno skončí, za chvíli se to opakuje - a stále dokola.
JENDA01

#26 Příspěvek od JENDA01 »

LV píše:

Já se domívám že na modelářských akcích platí zásada NEPSANÁ zásada
-okázaná platí.- Těžko by tam uspěly někteří -pseudomodeláři- kteří oprašují doma v regále nějakou hotovou -hračku- možná ani nechodí lítat a radí a kecají do všech modelářských odborností. Na place je na rozdíl od inter. diskuzí okamžitě vidět teorie aplikovaná v praxi. Což na WEBU
-nehrozí.- Tam se dájí nakecat všelijaké chytrosti. :wink: A je skoro pravidlem že tito -bijci- nikdy neprezentují svoje výtvory. To je samozdřejmě dané jejich -vrozenou skromností :lol: . Akorát mi to koliduje s jakou vervou se pouštějí do všech diskuzí.

Jenda
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od iwojima1 »

Viete ja suhlasim s Backlightom. Na akciach sa ludia nehadaju ale pomahaju si kde sa da...nasiel som aj vynimky ale tie sa najdu vsade. V 99percentach pripadov je to tak.
viete ja navrhujem ked tu vznikne problem aby moderator vyhlasil miesto a cas a ti dvaja ktorych sa konflikt tyka by sa stretli a vyriesili to pastami(pestmi po CZ) :) :lol: . Myslim ze kazdemu unika podstata tohoto fora: poziadat o radu a dostat ju...a je len na vasom a aj mojom zdravom rozume ze ci to bude fungovat alebo nie. Myslim ze modelarstvo je hlavne o mysleni a zrucnosti. a ak niekto prebera cudzie rady bez rozmyslania alebo bez potvrdenia niekym dalsim myslim ze je bl.ec. tymto narazam na rady od neskusenych pripadne tych "machrov" co nic nelietaju iba radia. viete lietam uz 8 rok, ucim deti na modelarskom kruzku,zacinam s obrami a nedovolim si radit niekomu ked to neviem naisto a neda mi to ani moja modelarska cest. Viete najdu sa aj modelari ktori vam nepraju ale povacsine su to mili kolegovia ktori pomozu ked sa da. Poznam to aj z letiska od nas. Preto by som prosil ludi aby nalprv rozmyslali a potom to sem pisali. A hlavne pre ostatnych: Nenechavajte sa vytacat inymi kazdy to tu napise za seba...a aky to ma vyznam ze sa tu budeme hadat? jedine ten ze tu zadr.eme cele forum blbostami miesto toho aby tu bolo kopec rad a napadov. Neviem ako vy ale ja mam pocit ze modelaro je cim dalej tym menej. Vidim to na tom ze kedysi nebol problem mat v modelarskom kruzku aj 15 deti a teraz je ich tam ledva 6. a po prvom roku pokracuju vacsinou len 1-2. je to smutne ale je to tak. Neviem ci je pricinou rozmach pocitacov a to ze deti sedia pred nimi alebo to ze su lenive? kazdopadne by sme sa mali snazit neodradzat mladych od modelarciny.
Pre informaciu mam 22rokov. modelarcim od 13.roku a lietam od 14.roku
Uz 4. rok vediem modelarsky kruzok.
mozno je to tema na samostatne vlakno ale mozno Ze by sme sa mali zamysliet aj nad akceptovanim mladych zacinajucich modelarov a ich nazory. Samozrejme ked je niekto moc horlivy tiez to nie je dobre.
Snazme sa byt tolerantni k ostatnym a nenechavajte sa vytacat.
S pozdraom Iwojima1
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#28 Příspěvek od rampa_mckvak »

Přeci není zase takovej problém hodit basu pod stůl. A nebo pokud chci točené, tak pošlu někoho z rodiny a když dojde skákne znovu. A je to vyřešený :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co neubrzdíš neukecáš.
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

JENDA01 píše:Já se domívám že na modelářských akcích platí zásada NEPSANÁ zásada
-okázaná platí.- Těžko by tam uspěly někteří -pseudomodeláři- kteří oprašují doma v regále nějakou hotovou -hračku- možná ani nechodí lítat a radí a kecají do všech modelářských odborností. Na place je na rozdíl od inter. diskuzí okamžitě vidět teorie aplikovaná v praxi. Což na WEBU
-nehrozí.- Tam se dájí nakecat všelijaké chytrosti. :wink: A je skoro pravidlem že tito -bijci- nikdy neprezentují svoje výtvory. To je samozdřejmě dané jejich -vrozenou skromností :lol: . Akorát mi to koliduje s jakou vervou se pouštějí do všech diskuzí.
Jenda

Tak jsem konečně zjistil, proč jsi nepřije na mnou pořádanou akci, i když jsem tě speciálně zval. :wink:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=109

http://www.modelcity.cz/cz/?p=385
JENDA01

#30 Příspěvek od JENDA01 »

zdzd píše:
JENDA01 píše:Já se domívám že na modelářských akcích platí zásada NEPSANÁ zásada
Jenda

Tak jsem konečně zjistil, proč jsi nepřije na mnou pořádanou akci, i když jsem tě speciálně zval. :wink:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=109

http://www.modelcity.cz/cz/?p=385

To měl být nějaký osobní útok o kterém je tady řeč. Nebo potrefená husa se ozve. Neví co bych dělal na akci vrtulníků když to není můj -ranek-.
(mimo jiné neviděl jsem ani na jedné fotce -tebe v akci-. Jenom u -kelímku-. :wink: ) Na to TAM JEZDIT NEMUSÍM. Pokud si budu chtít pokecat tak si sjedu do LIPENCŮ. Tam je o čem bez nějakého se natřásání. A neviděl jsem např .od Zdenka Hůlky nebo Ivana Kasala a jiných pokud vůbec víš o kom mluvím že by měly nějaký -modrý manýry-. Když jsme před mnoha lety planýrovaly smeták na letištní plochu tak jim lopata a krumpáč nebyly cizí. Od takových lidí je se co učit. To je zase můj náhled na věc. Co se týká mé modelářské činosti
-v praxi - je tady k nahládnutí. Nemám se za co stiďět a rověž se nepotřebuji povyšovat . Na rozdíl od tebe.

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne ned 23.08.2009 14:33, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“